Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

6ος αγώνας δρόμου Δυτικής Μάνης στη Στούπα Μεσσηνίας!!!


Με απόλυτη επιτυχία και με ρεκόρ συμμετοχών ολοκληρώθηκε ο 6ος Αγώνας Δυτικής Μάνης 10 χιλιομέτρων και οι παράλληλοι αγώνες των 5χλμ, 1χλμ για παιδιά και ο 3ος κολυμβητικός αγώνας 1 και 2 χλμ, που πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου 2 Ιουλίου 2016.
Παρά την αφόρητη ζέστη, όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, που ήρθαν από διάφορα μέρη της Ελλάδας και του Εξωτερικού, κατέκλυσαν την όμορφη Στούπα Μεσσηνίας, αγωνίστηκαν, κολύμπησαν και πέρασαν μοναδικές στιγμές, σε ένα μέρος απίστευτης ομορφιάς και κάλους.
Ο Δήμος Δυτικής Μάνης, οι Μaniacs, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας και οι τοπικοί επαγγελματίες, καταλληματίες της περιοχής και η συμπληγάδα των εθελοντών, φρόντισαν και έδωσαν το καλύτερο εαυτό τους, ώστε όλοι οι συμμετέχοντες να απολαύσουν υψηλές υπηρεσίες και αμέριστη φιλοξενία.
Βρεθήκαμε στην μεσσηνιακή Μάνη στη γραφική και τουριστική Στούπα για να συμμετάσχουμε μικροί και μεγάλοι στους αγώνες της περιοχής που είναι πλέον θεσμός και αποτελούν γιορτή για τον αθλητισμό και κάθε χρόνο προσελκύουν εκατοντάδες δρομείς και επισκέπτες, όπου και φέτος οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία φτάνοντας τους 350 σε όλους τους αγώνες.
Ο κόσμος αρκετός για να απολαύσει έναν αγώνα, που ξεκίνησε από την κεντρική παραλία, πηγαίνοντας προς το γραφικό Άγιο Νικόλαο, μέσα από τον ποδηλατοδρόμο που ενώνει τα δύο χωριά, περνώντας ανάμεσα από καθαρούς και περιποιημένους ελαιώνες, που τους κοσμούν ένα σωρό αγριολούλουδα και έχοντας από την μία πλευρά τη θάλασσα και από την άλλη τον αγέρωχο Ταΰγετο.
Μόνο φύση....!!! Μια εικόνα μαγευτική, για την οποία αξίζει να πηγαίνεις στη Μάνη, να κάνεις αυτό τον αγώνα και τερματίζοντας να βουτάς και να δροσίζεσαι στα καταγάλανα νερά σε μία από τις τρεις πανέμορφες παραλίες που διαθέτει.
Ανάμεσα τους η φημισμένη παραλία της Καλογριάς που υπήρξε και ο τόπος όπου έζησαν και γνωρίστηκαν ο Νίκος Καζαντζάκης και ο Αλέξης Ζορμπάς και που εμπνεύστηκε και έγραψε ο μεγάλος Κρητικός συγγραφέας το αριστούργημα «Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά».
Συνολικά 184 δρομείς, 140 αθλητές και 33 αθλήτριες βρέθηκαν στην εκκίνηση του αγώνα των 10 χιλιομέτρων όπου την πρωτιά κατέκτησε ο Μανιάτης Νικόδημος Νικολακέας του Γ.Σ Ελευθέριος Βενιζέλος-Smart Run με χρόνο 00:35:44, αφήνοντας δεύτερο τον Στέφανο Σερεμέτη του Σ.Δ.Υ. Μεσσηνίας με χρόνος 00:37:14 και τρίτο τον Stian Hallen με χρόνο 37:21. Την γυναικεία πρωτιά κατέκτησε η Siri Vilberg με χρόνο 00:45:00, αφήνοντας δεύτερη για 1,07 λεπτά την Γιώτα Ασημάκου του ΣΔΥ Μεσσηνίας που σημείωσε επίδοση 00:46:07, ενώ τρίτη ήρθε η Έφη Αλέξη επίσης του ΣΔΥ Μεσσηνίας με χρόνο 00:48:27.
Στα 5 χλμ έτρεξαν συνολικά 99 δρομείς, 66 αθλητές και 33 αθλήτριες, με κορυφαίο όλων, το Σπύρο Καραθανάση του Patras Triathlon Team που με χρόνο 00:20:10 τερμάτισε 1ος στη γενική κατάταξη, ενώ κορυφαία των γυναικών ήταν 1η η Anna Boniface του Reding AC με επίδοση 00:20:44.
Στον παιδικό αγώνα του ενός χλμ, 110 παιδιά γέμισαν με τις φωνές τους τα στενά της Στούπας.
Γενικά ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας είχε την πολυπληθέστερη συμμετοχή, όπως άλλωστε αναμενόταν από όλους τους άλλους φίλους συλλόγους, με 100 περίπου δρομείς σε όλα τα αθλήματα και με πολύ μεγάλη συγκομιδή μεταλλίων συνολικά 19 μετάλλια τόσο στη γενική κατάταξη, όσο και στις ειδικές ηλιακές κατηγορίες.
Ο ΣΔΥΜ συγχαίρει όλους για την άψογη διοργάνωση.

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ!






































Δεν υπάρχουν σχόλια: