Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

Ή θα τολμήσετε ή θα βολοδέρνετε στη μιζέρια και την αμφισβήτηση !

Δυο λόγια για την εκλογή αρχηγού στη Ν.Δ.
Το ΠΑΣΟΚ στις 11 Νοεμβρίου 2007 απευθύνθηκε στο σύνολο των Ελλήνων πολιτών για να εκλέξει τον αρχηγό του.
Μας έδωσε την ευκαιρία να συναποφασίσουμε για τον εν δυνάμει (τότε) Πρωθυπουργό της χώρας.
Η διαδικασία αυτή εδραίωσε τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και διέλυσε κάθε φωνή αμφισβήτησης.
Το τελικό αποτέλεσμα δικαίωσε τους εμπνευστές του εγχειρήματος και έδειξε πόσο μπροστά είναι το ΠΑΣΟΚ στον οργανωτικό τομέα σε σχέση με τη Ν.Δ.
Στη Ν.Δ. μετά την παραίτηση του Κ. Καραμανλή ξεκίνησε η διαδικασία εκλογής νέου Προέδρου με μια παρωχημένη εκλογική διαδικασία η οποία από μόνη της καταδικάζει την όποια ηγεσία προκύψει, να βαλτώσει στη μιζέρια της αμφισβήτησης και της εσωστρέφειας που θα ακολουθήσει, αφού θα αναδεικνύονται ή θα αποτελούν πρόφαση τα αδύνατα και φθαρτά σημεία και τέτοια υπάρχουν σε όλες τις υποψηφιότητες που ακούγονται μέχρι στιγμής.
Τι κύρος μπορεί να έχει μια ηγεσία που θα προκύψει από ένα περιορισμένο και ελεγχόμενο εκλογικό σώμα, απέναντι σε αυτή που θα έχουν λόγο άνευ διακρίσεων όλοι οι Έλληνες πολίτες;
Η εκλογή του Προέδρου της Ν.Δ. είναι μια κορυφαία στιγμή δημοκρατίας, όχι μόνο για τη Ν.Δ., αλλά και για το πολιτικό μας σύστημα γενικότερα.
Η συμμετοχή στην ψηφοφορία πρέπει να είναι ελεύθερη και ανοιχτή για όλους τους πολίτες, ακόμα και εάν δεν είναι σήμερα εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Μελών και Φίλων του Κόμματος.
Κάθε πολίτης που επιθυμεί να ψηφίσει για την εκλογή του Προέδρου της Ν.Δ. πρέπει να γίνεται αποδεκτός.
Τον νέο Πρόεδρο του κόμματος δεν πρέπει να τον επιλέξουν τα γνωστά κομματικά παπαγαλάκια.
Σκεφτείτε το και σώστε το όσο είναι νωρίς ακόμα.
Ο Τολμών Νικά !

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ρε γιωργο τι παραπονιεσαι τωρα που θα γινει προεδρος της ΝΔ ο ψωμιαδης, θα παει ο οφθαλμιδης εκπροσωπος τυπου...ποιος σε πιανει τωρα...παλι μεσα στην εξουσια θα εισαι....τι σωματειο κ κουραφεξαλα μου λετε, εδω θα κυβερνησετε τον τοπο....αντε σιδεροκεφαλος ο κολλητος σου στα νεα του καθηκοντα....

Ανώνυμος είπε...

Καλά, για χαζούς ή για αμνήμονες μας περνάτε? Η εκλογή του Παπανδρέου ως προέδρου του ΠΑΣΟΚ, μόνο έτσι όπως τα περιγράφεις δεν ήταν. Και μόνο οτι δεν υπήρχε άλλος υποψήφιος, αυτό τα λέει όλα οτι δεν ήταν μια 'εκλογή' ή ψηφοφορία, αλλά μια παρωδία. Μην υποτιμάς τη νοημοσύνη μας και εκθειάζεις τόσο ενθουσιωδώς μια κίνηση που γινόταν εκ του ασφαλούς και χωρίς άλλη επιλογή. Είτε έπαιρνε 5-10 ψήφους, είτε τα 2.5εκ. που πήρε, πάλι πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα ήταν. Ωστόσο θα συμφωνήσω μαζί σου οτι στη ΝΔ θα πρέπει η εκλογή να γίνει από τους πολίτες και όχι το κόμμα.

BENEAS GEORGIOS είπε...

Συγνώμη φίλε, θα κάνω λάθος...
Εγώ τον Ευάγγελο Βενιζέλο που να τον ψήφισα άραγε;
Τις καλημέρες μου ! ! !

Λιανού Κυριακούλα είπε...

O Καραμανλής περιστοιχίζονταν απο ημιμαθείς παλαιοκομματικούς σαν τους Ζαγορίτη, Τραγάκη και έδινε... ένα σκασμό λεφτά στα golden boys με μεταπτυχιακό και μάστερ.
Την ίδια στιγμή όλα σχεδόν τα νέα ΠΡΟΣΩΠΑ της κυβέρνησης Παπανδρέου, έχουν εξαιρετικές σπουδές, εγκατέλειψαν σπουδαίες καριέρες στον ιδιωτικό τομέα, επειδή θέλησαν να μοιρασθούν το όραμα του Γιώργου για μια καλύτερη Ελλάδα.
Δείτε τα βιογραφικά τους για να συνειδητοποιήσετε πως αν δεν κάνουν χοντρές μαλακίες, η ΝΔ του Αποστόλου Σταύρου, του Τραγάκη, του Ζαγορίτη, του Μαργαρίτη Τζίμα και του... Γιώργου Μαργαρίτη θα κάνει άλλα 20 χρόνια να δει εξουσία...

zarkadaki είπε...

Ta prosopa me tis spoudes pou exei to PASOK kai autous pou 8a ferei o Papandreou apo eksw einai san autous tis Lehman Brothers pou vithisan tin pagkosmia oikonomia stin katastrofi !

Ανώνυμος είπε...

Αυτο δεν χρειαζεται να γινει γιατι την βυθισαν ηδη την οικονομια τα σαινια του καραμανλη....ο αλογοσκουφης κ τα φιλαρακια του μας χρεοκοπησαν για τα καλα...οποτε βρες παραμυθι με αλλο δρακο αυτος δεν πουλαει πια....τον πηραν γραμμη οι ελληνες κ τον εστειλαν σπιτι του με δεκαρα στο κεφαλι....

Ανώνυμος είπε...

IQ, Καλο αυτο αλλα καποιος αλλος το εχει γραψει στο διαδικτυο....σε αλλο blog.....

Λιανού Κυριακούλα είπε...

kourdisto portocali http://kourdistoportocali.blogspot.com/2009/10/o_07.html
Είναι η πραγματικότητα και με τις μεθοδεύσεις τους για την εκλογή νέου αρχηγού δείχνουν για άλλη μια φορά πως αγνοούν τα μηνύματα της κοινωνίας και δεν αντιλαμβάνονται τα σημεία των καιρών...

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο, τωρα εισαι ακριβης στο σχολιο σου....παρεμπιπτοντως πολυ καλο blog....