Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Όπου λαλούν πολλοί κοκόροι… Οι ΑΠΟΔΗΜΟΙ δεν ψηφίζουν !

.
«Το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων στον τόπο διαμονής τους είναι οφειλόμενο χρέος προς αυτούς», τόνιζε ο Υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος.

Εκλογικές περιφέρειες αποδήμων, επιστολική ψήφο και τήρηση της αναλογικότητας έθεσε ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Τηλέμαχος Χυτήρης.

«Οι έξω δε μπορεί να αποφασίζουν για το πώς θα ζήσουν οι μέσα», υποστήριζε ευθέως ο Αντώνης Σκυλλάκος από το ΚΚΕ.

«Καθιέρωση των βουλευτών αποδήμου ελληνισμού με δημιουργία εκλογικών περιφερειών και διακρατικές συμφωνίες για ισότιμη διακίνηση ιδεών» ζήταγε, από το ΣΥΡΙΖΑ ο Φώτης Κουβέλης.

Στον αντίποδα ο εισηγητής του ΛΑΟΣ Αθανάσιος Πλεύρης τασσόταν με παρατηρήσεις υπέρ του νομοσχεδίου, καταλογίζοντας μικροκομματικές σκοπιμότητες στα κόμματα που δήλωναν ότι θα το καταψηφίσουν.

Και ενώ αυτά συζητούσαν οι Εθνοπατέρες μας τον περασμένο Φεβρουάριο στη Βουλή, στις ελληνικές καλένδες παραπέμφθηκε το ζήτημα της ψήφου των αποδήμων στις εθνικές εκλογές από τους τόπους διαμονής τους με ευθύνη του ΠΑΣΟΚ και των κομμάτων της Αριστεράς, που επιστράτευσαν σειρά προσχηματικών δικαιολογιών και δεν εξασφαλίσθηκαν οι 200 θετικές ψήφοι που απαιτούνταν από το Σύνταγμα για την ψήφιση του νομοσχεδίου.
.



Δεν υπάρχουν σχόλια: