Τρίτη 7 Ιουλίου 2009

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Γάτος γαμεί και γάτος σκούζει . . .
.
Δε φτάνει που τα έχουν κάνει μπάχαλο στο ΥΠΕΘΟ, ζητάνε και τα ρέστα από τους λογιστές !
.
Διαβάστε την επιστολή διαμαρτυρίας της Ένωσης Φοροτεχνικών.
.
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
.
Αξιότιμε κ. Υπουργέ
Αξιότιμε κ. Υφυπουργέ
Η Ένωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Αττικής (Ε.Φ.Ε.Ε.Α.), με αφορμή τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες με την υπόθεση Ε9-ΕΤΑΚ, σεβόμενη την ύπαρξη της και το σκοπό που υπηρετεί, παρεμβαίνει με την παρούσα, προκειμένου αφενός να αποκαταστήσει την αλήθεια των γεγονότων και αφετέρου, κυρίως, να προασπίσει την αξιοπρέπεια του κλάδου που σκόπιμα κατακερματίζεται και κατασυκοφαντείται.
Είναι αδιανόητο η θετική ανταπόκριση μας στη πρόσκληση των Υπηρεσιών σας όπως παράσχουμε την υποστήριξη μας στη υλοποίηση του φιλόδοξου αλλά και πολύ σημαντικού έργου με την ονομασία «περιουσιολόγιο», να μας επιστρέφεται με καταιγισμό δυσφήμησης και «ανικανότητας» δια μέσου των ειδοποιητηρίων που καθημερινά κατά εκατοντάδες καταφθάνουν στα χέρια των πελατών μας με τις επιεικώς απαράδεκτες αιτιάσεις μακράν της πραγματικότητας.
Μας ζητήθηκε από τις υπηρεσίες σας να συνδράμουμε στον εντοπισμό ασαφών θέσεων ακινήτων και τυχόν λοιπών λεπτομερειών στα πλαίσια ολοκλήρωσης του έργου. Η αποδοχή συμπαράστασης είχε άμεση συνέπεια την «αποθήκευση» των πληκτρολογίων από πλευράς ΓΓΠΣ ή όποιου άλλου ήταν εντεταλμένος για το έργο αυτό και η έκδοση σωρείας ειδοποιητηρίων που μετέθεταν το έργο στους Λογιστές-Φοροτεχνικούς με την σύγχρονη εξ ολοκλήρου απόδοση των ευθυνών στους διεκπεραιωτές που στοχοποιήθηκαν βάναυσα.
Σας υπογραμμίζουμε ότι ο κλάδος μας τα τελευταία χρόνια στάθηκε αρωγός στην προσπάθεια εκσυγχρονισμού του ΥΠΟΙΚ, επένδυσε σε χρήμα και χρόνο λειτουργώντας ως άμισθο προσωπικό του, με ζήλο και απαράμιλλο επαγγελματισμό συμβάλλοντας ουσιαστικά στην επιτυχία του εγχειρήματος.
Στα πλαίσια αυτά το 2008 σας προτείναμε να διεκπεραιώσουμε και το ΕΤΑΚ δεδομένου ότι μετά την αντιμετώπιση τριών «γενεών» Ε9, την ανάγνωση και απεικόνιση χιλιάδων σελίδων συμβολαίων και την σύνταξη των δηλώσεων ΦΜΑΠ, η «βάση δεδομένων» και η εμπειρία που διαθέτει ο κλάδος μας τον καθιστούν αξιόπιστο θεσμό για να παράγει αποτέλεσμα. Η άρνηση σας έχει τα σημερινά αποτελέσματα αποτυχούσας διεκπεραίωσης που όμως δε θα τη χρεωθούμε εμείς. Επιπλέον απόδειξη το ΕΤΑΚ Νομικών Προσώπων που συντάχθηκε από εμάς στις προβλεπόμενες προθεσμίες και τα χρήματα είναι ήδη στα ταμεία σας.
Κατόπιν των ανωτέρω παρακαλούμε όπως:
1.- Προβείτε στην αποκατάσταση της αλήθειας και της αξιοπρέπειας των Λογιστών - Φοροτεχνικών.
2.- Με γνώμονα ότι κάθε ημίμετρο δεν δίνει λύσεις σε προβλήματα, προβείτε αρχικά σε ενδιάμεση, ρεαλιστική λύση στον υπολογισμό του ΕΤΑΚ για τα έτη 2008 κα 2009. Στη συνέχεια με καλή πρόθεση και συνεργασία από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στο σχεδιασμό ενός νέου Ε9 το οποίο θα περιέχει κάθε αναγκαία πληροφορία προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος «περιουσιολόγιο»
.
ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ ΤΟ Δ.Σ. Ε.Φ.Ε.Ε.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: