Δευτέρα 6 Ιουλίου 2009

Πέτρος Τατούλης: «Βαρίδι για τη Ν.Δ. ο Καραμανλής»

.
Δυστυχώς για όλους εμάς που βάλαμε πλάτες γι’ αυτή την παράταξη τα τελευταία τριάντα χρόνια, αυτή είναι η πραγματικότητα !
Το μεγαλύτερο σφάλμα των στελεχών του κόμματος ήταν η άποψη που εντέχνως καλλιεργήθηκε πως όλοι φταίνε πλην του Αρχηγού !
Έπρεπε να τον είχαν αφυπνίσει από την πρώτη στιγμή αντί να μιλούσαν για χρυσές εφεδρείες και άλλα τέτοια φαιδρά !
Άλλωστε γιατί να αποτελούσε εξαίρεση η Ν.Δ. και ο Καραμανλής στο ότι το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι;
Εάν κάποιος δε φορά παρωπίδες και δεν τον έχει τυφλώσει ο φανατισμός, οφείλει να συμφωνήσει με όσα περιγράφει στη συνέντευξή του ο Πέτρος Τατούλης.

Ως τη χειρότερη κυβέρνηση της τελευταίας εικοσαετίας χαρακτηρίζει τη σημερινή ο Π. Τατούλης, σε μία συνέντευξη που προκαλεί με το ύφος και την επιθετικότητά της. Ύστερα από καιρό, επανέρχεται για να αποκαλέσει τον ίδιο τον Κ. Καραμανλή «βαρίδι για τη Ν.Δ.» και τον γαλάζιο ηγετικό πυρήνα «απαίδευτους και ανεπάγγελτους επιτήδειους ιδιώτες που δεν διαθέτουν κοινωνική συνείδηση».

«Ειδικά» πυρά εξαπολύει εναντίον του Α. Σαμαρά, αλλά και των δημοσιογράφων, ενώ για την υπόθεση Siemens θεωρεί ότι «αγγίζει πλέον και τον πρωθυπουργό», όπως και ένα άλλο κόμμα πέραν της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ.

Ο Π. Τατούλης δηλώνει, τέλος, ότι θα είναι ξανά υποψήφιος βουλευτής, αρνείται όμως να αποκαλύψει με ποιο κόμμα.

Στην ερώτηση εάν η Κυβέρνηση πήρε το μήνυμα των Ευρωεκλογών ή εάν το έχει πάρει απόφαση πως θα χάσει, απαντά πως δεν είναι βέβαιος ότι υπάρχει κανείς στην κορυφή της ηγεσίας αυτής της παράταξης που να είναι σε θέση να λαμβάνει μηνύματα. Ακόμη κι αυτές τις στιγμές, καταβάλλονται αγωνιώδεις προσπάθειες ώστε να δημιουργηθεί η εικόνα ότι η κυβέρνηση άκουσε τον πολίτη και λαμβάνει μέτρα.

Για πολλοστή φορά, όμως, αποδεικνύει ότι ενδιαφέρεται για τους επικοινωνισμούς και όχι για την ουσία.

Για παράδειγμα: Αντιλήφθηκαν ότι η άνοδος του κ. Καρατζαφέρη οφείλεται εν πολλοίς στη συστηματική του ενασχόληση με τα θέματα της δημόσιας ασφάλειας; Άνοιξαν εσπευσμένως τον γνωστό προσχηματικό διάλογο, προκειμένου να σταματήσει η διαρροή προς τα δεξιά.

Με την ίδια ακριβώς λογική που τον Σεπτέμβριο, όταν θα ενταθεί η κοινωνική σύγκρουση, θα αρχίσουν να διαγκωνίζονται με την αριστερά για το ποιος είναι περισσότερο φιλολαϊκός. Αυτή είναι μια αστεία πολιτική. Η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας -και αναφέρομαι στον στενό πυρήνα του πρωθυπουργού και των συνεργατών του- δεν ξέρει ούτε τι είναι αυτή η παράταξη, ούτε τι πρεσβεύει, ούτε ποιες αρχές εκπροσωπεί.

Είμαι βέβαιος ότι δεν την ενδιαφέρει καν αν θα χάσει τις εκλογές, αν θα συρρικνώσει δραματικά αυτόν τον κομματικό σχηματισμό ή αν τον διαλύσει. Το μόνο ενδιαφέρον του πρωθυπουργού είναι να μείνει στο θώκο του, προκειμένου να υπηρετήσει την ιδιοτέλεια του ιδίου και της παρέας του.

Δεν υπήρξε ποτέ κατά τη διάρκεια της πενταετούς διακυβέρνησης Καραμανλή σταθερή πολιτική. Υπήρξαν, απλώς, πρόσωπα που επένδυσαν (και αυτό κάνουν και σήμερα) στην εικόνα, προκειμένου να νέμονται όσο το δυνατόν περισσότερο την εξουσία και την ευπορία που προσφέρει.

Διαβάστε όλη την συνέντευξη του Πέτρου Τατούλη στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια: