Τρίτη 14 Ιουλίου 2020

Αλήθεια τι συμβαίνει με τα δρομολόγια του ΜΕΤΡΟ μετά την επέκταση;


Συμπληρώθηκε μια βδομάδα λειτουργίας της επέκτασης του ΜΕΤΡΟ από τον σταθμό Αγία Μαρίνα προς Πειραιά και είναι αρκετή για να δείξει την ανεπάρκεια και το μπάχαλο που μας χαρακτηρίζει. Μια εβδομάδα ήταν αρκετή για να φέρει στην επιφάνεια τις παθογένειες και τους πρόχειρους σχεδιασμούς των ειδικών. Ο σταθμός Αγία Μαρίνα εξυπηρετεί τους επιβάτες που έρχονται ως εδώ από το Θριάσιο, αλλά κυρίως όλους τους Χαϊδαριώτες που κάνουν χρήση του μέσου. Μετά την παράδοση των τριών νέων σταθμών σε Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλό και Νίκαια, υποβαθμίστηκε άμεσα η λειτουργικότητά του με την αραίωση των δρομολογίων, υποχρεώνοντας τους επιβάτες σε επιβίβαση - αποβίβαση στον Εσταυρωμένο του Αιγάλεω. Ο συνωστισμός στις αποβάθρες της Αγίας Μαρίνας εν μέσω COVID-19 μόνο με τον συνωστισμό στο Σύνταγμα συγκρίνονται και οι συρμοί φτάνουν εδώ από την Νίκαια υπερπλήρεις. Το λογικό θα ήταν να υπάρχουν αραιότερα δρομολόγια προς τους νέους σταθμούς, το παράλογο είναι ότι έχουν αραιώσει τα δρομολόγια από και προς Αγία Μαρίνα. Το Χαϊδάρι ελλείψει και άλλων μέσων συγκοινωνίας είναι καζάνι που βράζει…

Το υπουργείο συγκοινωνιών ακούει; Την επέκταση του ΜΕΤΡΟ προς Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλό, Νίκαια, αντί να την πιστωθείτε θα την χρεωθείτε. Πυκνώστε τα δρομολόγια γιατί δικαίως υπάρχει γκρίνια. 

Δευτέρα πρωί στο μετρό:
1. Πολύ σοφό που η επέκταση της μπλε γραμμής προκάλεσε, ελλείψει προσωπικού και οχημάτων, την ακόμη πιο αραιή από πριν διέλευση των συρμών, με αποτέλεσμα να λαμβάνει χώρα, και δη εν καιρώ πανδημίας, το αδιαχώρητο στις αποβάθρες όλων των σταθμών λες και ευρισκόμεθα μονίμως στο Σύνταγμα.
2. Απορώ πότε πρόλαβε κιόλας να τεθεί εκτός λειτουργίας ο ανελκυστήρας στον σταθμό της Νίκαιας.
3. Είμαι στην Αγία Μαρίνα και ακούγεται: "Επόμενη στάση ΒΙΚΤΩΡΙΑ". Πρώτη φορά που φθάνω στην Ευελπίδων εντός τριών λεπτών.




Δεν υπάρχουν σχόλια: