Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

Θεόδωρος Λιανός: Τα γεγονότα στην πλατεία της Αγ. Παρασκευής είναι θλιβερά!!!


Τα γεγονότα στην πλατεία της Αγ. Παρασκευής είναι θλιβερά.
Δεν ξέρουμε αν τα άτομα που μαζεύτηκαν εκεί ήταν νεαροί που βγήκαν να ξεσκάσουν ή χρήστες ναρκωτικών ή αναρχοαυτόνομοι ή μπαχαλάκηδες ή άτομα με πολιτικά κίνητρα ή αργόσχολοι ή ένα μείγμα από τα παραπάνω. Όμως, όποιοι και να ήταν, ένα είναι βέβαιο. Οι νόμοι είναι νόμοι. Dura lex sed lex έλεγαν οι Ρωμαίοι.
Πάντως, το γεγονός ότι παρόμοια φαινόμενα παρατηρήθηκαν και σε άλλες περιοχές δημιουργεί υποψίες ότι κάτι οργανωμένο βρίσκεται από πίσω. Και τίθεται το ερώτημα: υπάρχουν τόσοι ηλίθιοι άνθρωποι; Υπάρχουν συμφέροντα που εξυπηρετούνται με αυτόν τον τρόπο; Δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε...

Θεόδωρος Π. Λιανός

Ο Θεόδωρος Π. Λιανός γεννήθηκε στην Μεσσήνη Μεσσηνίας. Τελείωσε το Γυμνάσιο Χαλανδρίου και σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (ΑΣΟΕΕ). Συνέχισε τις σπουδές του (MA και PhD) στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας των Ηνωμένων Πολιτειών.
Ήταν καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Ντέηβις, και επισκέπτης καθηγητής στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Βιρτζίνιας (VPI), στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας και στο Πανεπιστήμιο της Ιρλανδίας.
Είναι ομότιμος καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ), στο οποίο υπηρέτησε ως πρύτανης κατά την περίοδο 1985-1988. Έχει υπηρετήσει σε διάφορες διοικητικές θέσεις του Δημοσίου. Ήταν πρόεδρος της Ολυμπιακής Αεροπορίας, της Διοικούσας Επιτροπής του Πολυτεχνείου της Κρήτης, του ΔΙΚΑΤΣΑ και του Κέντρου Προγραμματισμού και Ερευνών.
Έχει γράψει διδακτικά εγχειρίδια (μεταξύ των οποίων το βιβλίο οικονομικών του λυκείου), επιστημονικά συγγράμματα και πολλά άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Έχει επίσης δημοσιεύσει πλήθος άρθρων στον ημερήσιο και περιοδικό Τύπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: