Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020

Γεύσεις και Όψεις του 1821 στην Κεντρική Αγορά της Καλαμάτας!!!


Ο Μάρτιος είναι φορτωμένος με εκδηλώσεις στην Καλαμάτα ενόψει του εορτασμού της 23ης Μαρτίου για την απελευθέρωση της πόλης, αλλά και στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Καλαμάτα 1821: Δρόμοι Ελευθερίας που θα κορυφωθούν την επόμενη χρονιά με τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την Απελευθέρωση της χώρας μας από τον Τουρκικό ζυγό.
χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η δράση με τίτλο Γεύσεις και Όψεις του 1821 στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας, στο χώρο των Βιολογικών προϊόντων. Η δράση τελούσε υπό την αιγίδα του Προγράμματος Καλαμάτα 1821: Δρόμοι Ελευθερίας, στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Καλαμάτας και η Κοινωφελής Επιχείρηση ΦΑΡΙΣ
Στην εκδήλωση η Λέσχη Αρχιμαγείρων Παράρτημα Μεσσηνίας μαγείρεψε εδέσματα εμπνευσμένα από την εποχή του '21 ενώ οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Μικράς Μαντίνειας, Κουταλά και Μικρομάνης πρόσφεραν κεράσματα που παρασκεύασαν εκείνη την ώρα. Παράλληλα το Αγροτικό Λαογραφικό Μουσείο Καλαμάτας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ελληνομνήμονες» παρουσίασαν Λαογραφική Έκθεση με αντικείμενα της εποχής, προσφέροντας μια συνολική εικόνα καθημερινής ζωής εκείνης της περιόδου. 
Την εκδήλωση έκλεισαν τα παιδικά χορευτικά τμήματα των συλλόγων «Χορευτικός Σύλλογος Αμφειείς», «Χορευτικός Σύλλογος Φίλοι της Παράδοσης», «Μορφωτικός Σύλλογος Μεσσηνίας» και «Σύλλογος Αθλητικού Χορού Ξενία» παρουσιάζοντας παραδοσιακούς χορούς.














































































Δεν υπάρχουν σχόλια: