Τρίτη 30 Ιουλίου 2019

Οι εργαζόμενοι της Χαλυβουργικής... στο δρόμο!!!


Οι εργαζόμενοι της Χαλυβουργικής βρίσκονται στην κυριολεξία στο δρόμο. Ως εργαζόμενοι στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα τους. Ως οδηγοί και πολίτες αυτής της χώρας είμαστε ενοχλημένοι από την παρακώλυση της κυκλοφορίας στην Αθηνών - Κορίνθου.
Σε δίωρη στάση εργασίας από τις 10 π.μ. έως τις 12 το μεσημέρι προχώρησαν σήμερα οι εργαζόμενοι της Χαλυβουργικής μετά από απόφαση του Δ.Σ. του Σωματείου τους, για τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στο εργοστάσιο, αλλά και για την καταβολή του μισθού του Ιουλίου.
Στους εργαζόμενους δεν έχει καταβληθεί από την εταιρεία το πρώτο 15ημερο του Ιουλίου και απ' ότι φαίνεται δεν έχει την πρόθεση να πληρώσει όλο τον τρέχοντα μήνα.
Στο εργοστάσιο δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα από τον Δεκέμβριο, η εταιρεία έχει σταματήσει να παρέχει γάλα στους εργαζόμενους ως οφείλει βάσει νόμου, δεν υπάρχουν καθαρίστριες με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία των εργαζομένων, ενώ από χθες σταμάτησαν και τα δρομολόγια των πούλμαν που μίσθωνε η εταιρεία για τη μεταφορά των εργαζομένων.
Σε συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία του σωματείου με τον ιδιοκτήτη της Χαλυβουργικής κ. Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο, τους ξεκαθάρισε ότι σκοπός του είναι να σταματήσει να χρηματοδοτεί το εργοστάσιο και να προβεί σε ομαδικές απολύσεις.
Ο νέος Δήμαρχος Ελευσίνας κ. Αργύρης Οικονόμου που παραβρέθηκε στη σημερινή κινητοποίηση των εργαζομένων, δήλωσε:
Σήμερα, οι εργαζόμενοι της Χαλυβουργικής προέβησαν σε νέα κινητοποίηση, ζητώντας για ακόμη μια φορά τα αυτονόητα.
Η οικονομική και ψυχολογική εξαθλίωση των εργαζομένων, που εξακολουθούν ακόμη και υπό αυτές τις συνθήκες, να στηρίζουν την ιστορική βιομηχανία, πρέπει να λάβει τέλος.
Οι εργαζόμενοι της Χαλυβουργικής, παλεύουν καθημερινά να κρατήσουν ζωντανή την επιχείρηση, ζητώντας ταυτόχρονα το αναφαίρετο δικαίωμα τους στην εργασία.
Είμαστε στο πλευρό τους και δίπλα στους δίκαιους αγώνες τους, ευχόμενοι για την καλύτερη δυνατή έκβαση και εξέλιξη.




1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Βρήκαν καινούργια πελατάκια τα κόμματα.Κουράγιο και υπομονή στους άνεργους συνανθρώπους μας.