Τρίτη 2 Ιουλίου 2019

ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Ο Γιάννης Γκίκας Δήμαρχος Αιγάλεω μετά την επανακαταμέτρηση!!!


ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Ο Γιάννης Γκίκας Δήμαρχος Αιγάλεω μετά τη σημερινή επανακαταμέτρηση στο Πρωτοδικείο!

Διαβάστε όλο το παρασκήνιο μέχρι τη σημερινή οριστικοποίηση του εκλογικού αποτελέσματος:

Πρωτοφανής παρέμβαση στον Δήμο Αιγάλεω: Διατάχθηκε ολική επανακαταμέτρηση ψήφων μετά την απόρριψη τριών αιτημάτων - Είχε χάσει ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ

Σάλος ξέσπασε στο Αιγάλεω μετά την πρωτοφανή στα ελληνικά χρονικά απόφαση του προέδρου των Πρωτοδικών για ολική επανακαταμέτρηση στον Δήμο που έχασε με διαφορά 54 ψήφων ο μέχρι πρότινος δήμαρχος, με στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Μπίρμπας και κέρδισε ο Γιάννης Γκίκας με στήριξη από τη Νέα Δημοκρατία.
Οι εκλογές ήταν «θρίλερ» στο Αιγάλεω αυτήν τη φορά. Οι δύο υποψήφιοι, Μπίρμπας (ΣΥΡΙΖΑ) και Γκίκας (ΝΔ) πήγαιναν ψήφο - ψήφο. Την πρώτη Κυριακή ο Γκίκας κέρδισε με διαφορά 45 ψήφων και την δεύτερη με 54 ψήφους.
Έκτοτε, έγιναν, όπως συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις αιτήματα επανακαταμέτρησης. Το πρώτο έκανε στον πρόεδρο των Πρωτοδικών Γιώργο Γρίβα ο ίδιος ο νικητής των εκλογών όταν πληροφορήθηκε ότι ο αντίπαλός του θα προέβαινε σε τέτοια κίνηση.
Το αίτημά του όμως απορρίφθηκε καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες του Dikaiologitika News o δικαστικός λειτουργός εξήγησε ότι θα πρέπει να υπάρχει αιτιολογημένο ενδιαφέρον για πιθανή αλλοίωση αποτελέσματος αλλιώς αόριστες αιτήσεις δεν γίνονται δεκτές. Το αίτημα αυτό έγινε στις 5 Ιουνίου. Την επόμενη μέρα, στις 6 Ιουνίου κατέθεσε το ίδιο αίτημα και ο αντίπαλος του Ιωάννη Γκίκα και δήμαρχος Αιγάλεω Δημήτρης Μπίρμπας.
Ο δικαστικός λειτουργός απέρριψε το αίτημα του Δημήτρη Μπίρμπα για τον ίδιο ακριβώς λόγο που απέρριψε και το προηγούμενο 24 ώρες πριν.
Όμως, τα αιτήματα (και οι ανάλογες απορρίψεις) δεν σταμάτησαν εκεί. Στις 18 Ιουνίου, ο ηττημένος Δημήτρης Μπίρμπας κατέθεσε και δεύτερο αίτημα επανακαταμέτρησης, το οποίο επίσης απορρίφθηκε από τον πρόεδρο των Πρωτοδικών.
Έτσι, κι ενώ οι απορρίψεις στα αιτήματα είχαν φτάσει ήδη τις τρεις σε διάστημα δύο εβδομάδων, ο Δημήτρης Μπίρμπας απευθύνθηκε παραπάνω, στον Άρειο Πάγο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το αίτημά του ήταν ακριβώς το ίδιο, αυτό δηλαδή που κρίθηκε αναιτιολόγητο και αόριστο.
Λίγες μέρες μετά, ο Άρειος Πάγος στέλνει το αίτημα πίσω στον πρόεδρο Πρωτοδικών και αυτός το κάνει δεκτό. Μάλιστα η αναγραφή περί της αποδοχής του αιτήματος έγινε στο ίδιο έγγραφο που προ ημερών είχε σφραγιστεί ως απορριπτέο!
Να σημειωθεί ότι αιτήματα για επανακαταμέτρηση γίνονται δεκτά από τα πρωτοδικεία μόνο σε ορισμένα εκλογικά τμήματα και όχι σε όλα, μόνο εάν υπάρχουν σοβαρές και τεκμηριωμένες ενδείξεις ή και αποδείξεις ότι στα τμήματα αυτά μπορεί να υπήρξε αλλοίωση στην καταμέτρηση. Ποτέ δεν έχει γίνει τουλάχιστον στην σύγχρονη εκλογική ιστορία δεκτό αίτημα για ολική επανακαταμέτρηση.
Έτσι, διατάχθηκε λίγα 24ωρα πριν από τις εθνικές εκλογές να γίνει αύριο το πρωί η επανακαταμάτρηση με συνοπτικές διαδικασίες στα ψηφοδέλτια όλων των τμημάτων του Δήμου Αιγάλεω προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.
Ο νικητής των εκλογών Γιάννης Γκίκας ενημέρωσε τους συνεργάτες του για την «ακατανόητη» όπως είπε διαδικασία που ακολουθήθηκε από την στιγμή που υπήρχαν τρεις απορριπτέες αιτήσεις με το ίδιο περιεχόμενο. Υποστηρικτές του δημάρχου στο Αιγάλεω αναρωτιούνται τι άλλαξε από την στιγμή που ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνθηκε στον Άρειο Πάγο και τι είναι αυτό το στοιχείο που δεν γνωρίζει κανείς και στάθηκε αρκετό να αλλάξει την απόφαση του προέδρου των Πρωτοδικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: