Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019

Μαγευτικό ταξίδι στο παρελθόν από τον Παιδικό Σταθμό Βέργας!!!


Χθες το βράδυ η δασκάλα και τα παιδιά του Παιδικού Σταθμού της Βέργας μας ταξίδεψαν στο όχι και τόσο πολύ μακρινό παρελθόν για να θυμηθούμε οι παλιότεροι και να μάθουν οι νεότεροι πως μια τόσο απλή και καθημερινή μας συνήθεια στον φούρνο της γειτονιάς μας, εκείνη την εποχή έκρυβε κόπο, αγωνία και ιδιαίτερο τελετουργικό.
Ο Παιδικός Σταθμός Βέργας πραγματοποίησε την προβολή της ταινίας "Από το σιτάρι στο ψωμί... όπως παλιά".
Ο τρόπος καλλιέργειας, ο θερισμός, το αλώνισμα, η άλεση, το ζύμωμα και το φούρνισμα, όπως γινόταν παραδοσιακά τα παλιά χρόνια στην Βέργα.
Ένα μικρό οδοιπορικό στην παράδοση του τόπου μας με πρωταγωνιστές τα νήπια του Παιδικού Σταθμού Βέργας και κατοίκους της Βέργας.
Η ταινία είναι αφιερωμένη, με σεβασμό και εκτίμηση, στους ανθρώπους του μόχθου.
Πριν την προβολή της ταινίας πραγματοποιήθηκε η βράβευση στους συντελεστές της ταινίας.
Η ταινία προβλήθηκε στο καφέ Μπουκαδούρα (στο πάρκο του Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας) χθες το βράδυ παρουσία πολλών προσκεκλημένων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα κατακλύζοντας αυτή τη δροσερή γωνιά της πόλης για να παρακολουθήσουν την ταινία.
Την Παράγωγη & Επιμέλεια της διαδραστικής ταινίας πραγματοποίησε η ΘΕΜΙΣ Α.Μ.Κ.Ε.
Ο κ. Νίκος Στασινόπουλος του Eidisoules.gr εκ των συντελεστών του εγχειρήματος, ευχαρίστησε θερμά τη δασκάλα των μικρών ηθοποιών κα Ελένη Μουδάκη, που βοήθησαν καταλυτικά στο να δημιουργηθεί αυτή η ταινία, δηλώνοντας εντυπωσιασμένος ιδιαίτερα από το γεγονός ότι δεν χρειάστηκε να γυρίσουν δεύτερη φορά τις σκηνές, καθώς τα παιδιά είχαν μία εξαιρετική αντίληψη για τις σκηνές.
Τέλος, ευχήθηκε αυτή η ταινία να είναι η αρχή για μία μεγαλύτερη προβολή των εθίμων και των ανθρώπων του τόπου μας!



















































































Δεν υπάρχουν σχόλια: