Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

Η Ναύπακτος είναι υπέροχη και τον χειμώνα!!!


Η Ναύπακτος είναι μια όμορφη πόλη, κτισμένη αμφιθεατρικά σε πευκόφυτη πλαγιά. Με 20.000 μόνιμους κατοίκους είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του νομού Αιτωλοακαρνανίας και απέχει 42 χιλιόμετρα από το Μεσολόγγι και 10 χιλιόμετρα από το πορθμείο Ρίου - Αντίρριου. Τα τελευταία χρόνια η πόλη εκσυγχρονίζεται με ταχείς ρυθμούς και είναι σε θέση να ικανοποιήσει όλες τις απαιτήσεις των επισκεπτών της ενώ παράλληλα διατηρεί σε μεγάλο βαθμό το παραδοσιακό ύφος της.
Το παλιό κυκλικό λιμάνι με τους δύο γραφικούς πύργους στην είσοδό του γοητεύει και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες. Το βενετσιάνικο καλοδιατηρημένο κάστρο με τις αλλεπάλληλες σειρές τειχών στην κορυφή του λόφου, είναι από τα πιο όμορφα της Ελλάδας και πραγματικό στολίδι για την πόλη. Το Κάστρο βρίσκεται στην κορυφή του λόφου που δεσπόζει στη πόλη. Στα Δυτικά αυτής σε υψόμετρο περίπου 200 μέτρων. Ο λόφος αυτός έχει σχήμα πυραμίδας. Οι μεγαλοπρεπείς οχυρώσεις της Ναυπάκτου που οφείλονται με διαδοχικές κατασκευαστικές φάσεις και κλιμακώνονται από την αρχαιότητα έως και την τουρκοκρατία, παρά τις καταστροφές και φθορές που έχουν υποστεί αποτελούν ένα από τα πιο σημαντικά και καλοδιατηρημένα παραδείγματα φρουριακής αρχιτεκτονικής στην Ελλάδα.
H ναυμαχία της Nαυπάκτου και η καταστροφή του τουρκικού στόλου από τους ενωμένους χριστιανικούς στόλους της Δύσης αποτέλεσαν σημαντικό ιστορικό γεγονός και απαρχή κατάρρευσης του τουρκικού ναυτικού και επαναστατικών κινήσεων εναντίον των Τούρκων. H πόλη πήρε μέρος στην Eπανάσταση του 1821 και απελευθερώθηκε τον Απρίλιο του 1829.
Η Ναύπακτος είναι πόλη με πολλή κίνηση κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου, που αυξάνεται όμως τους καλοκαιρινούς μήνες. Ο επισκέπτης θα βρει ταβέρνες, εστιατόρια, ουζερί, καφετέριες στο κέντρο της πόλης, στις παραλίες ή στο λόφο του κάστρου με θέα τη θάλασσα. 
Τώρα που ολοκληρώθηκε η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου από την Αθήνα έως τα Ιωάννινα, το ταξίδι ως εδώ είναι άνετο και ασφαλές. Ο ανήσυχος ταξιδιώτης ερχόμενος στη Ναύπακτο έχει τη δυνατότητα να επισκεφθεί πολλά αξιοθέατα στους γύρω κοντινούς προορισμούς. Εμείς μείναμε ενθουσιασμένοι από την πρόσφατη ολιγοήμερη επίσκεψή μας και σας προτείνουμε να έρθετε ως εδώ ακόμα και τον χειμώνα!




















Δεν υπάρχουν σχόλια: