Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Σε ένα ξωκλήσι της Αγίας Κυριακής στην Αρκαδία παραμονή της εορτής της!!!


Τυχαίο γεγονός, σύμπτωση ή κάποιο σημάδι; Πολλές φορές συμβαίνουν πράγματα που έχουν σχέση με την πίστη του καθενός και που άλλοτε δίνουμε ιδιαίτερη σημασία και άλλοτε τα προσπερνούμε. Σήμερα κάνοντας μια μικρή παράκαμψη από τη συνήθη διαδρομή μας για να επισκεφθούμε και να φωτογραφίσουμε την ξακουστή πέτρινη τραινογέφυρα στου Μάναρη, ξεστρατίσαμε, και αναζητώντας τρόπο για να επανέλθουμε στον αυτοκινητόδρομο, βρεθήκαμε στη διασταύρωση του επαρχιακού δρόμου Μανάριου - Βλαχοκερασιάς με την παλαιά εθνική οδό Τριπόλεως - Καλαμάτας. Ακριβώς απέναντί μας βλέπουμε ένα σημαιοστολισμένο πέτρινο ξωκλήσι που μας κινεί την περιέργεια και αρχίζουμε να αναρωτιόμαστε που είναι αφιερωμένο. Πλησιάζουμε και διαπιστώνουμε πως ο ναός είναι της Αγίας Κυριακής, και βρεθήκαμε εδώ τυχαία και ψάχνοντας, παραμονή της εορτής της, που εορτάζει μέλος της οικογένειας: η Κυριακή!
Πριν την κατασκευή του νέου αυτοκινητόδρομου, εκατοντάδες φορές, είχαμε περάσει από αυτό το σημείο χωρίς να έχουμε δώσει σημασία!
Ας είναι μεγάλη η χάρη Της!!!   
Και όποιος γνωρίζει, ας μας σχολιάσει σε ποια Κοινότητα της περιοχής ανήκει. Λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω, προς Καλαμάτα, συναντούμε την Κάτω Ασέα.

























































Δεν υπάρχουν σχόλια: