Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Σήμερα θα μιλούσαμε για τραγωδία στη γέφυρα της Τσακώνας αν...


Σήμερα θα μιλούσαμε για τραγωδία στη γέφυρα της Τσακώνας αν κάποιος "τυχερός" περνούσε χθες την ώρα που βράχος άνω των 10 τόνων κατολίσθησε από την πλαγιά στην προσωρινή παράκαμψη...
Ο βράχος αποκολλήθηκε από το βουνό και έπεσε πάνω στην παράκαμψη του αυτοκινητοδρόμου Τρίπολη - Καλαμάτα στο ύψος της νέας τοξωτής γέφυρας της Τσακώνας το πρωί της Δευτέρας 4 Ιανουαρίου περίπου στις 09:30.
Το περιστατικό συνέβη στην αρχή της παράκαμψης στην πλευρά προς Καλαμάτα και η κυκλοφορία διεκόπη στον αυτοκινητόδρομο μέχρι να απομακρυνθεί ο βράχος.
Ο βράχος απομακρύνθηκε άμεσα από την κατασκευαστική εταιρία και η κυκλοφορία οχημάτων συνεχίστηκε κανονικά. Ευτυχώς, δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός, παρόλο που στο σημείο εκείνη την ώρα διέρχονταν αρκετά οχήματα.
Σε περίπτωση που λειτουργούσε η γέφυρα δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα, αφού ο βράχος θα έπεφτε κάτω από αυτή αφού ο σχεδιασμός της είναι τέτοιος που έχει λάβει υπόψη του όλα τα πιθανά άσχημα σενάρια.
Οι φωτογραφίες είναι από το χθεσινό πέρασμά μας, λίγες ώρες μετά το συμβάν, από την παράκαμψη που με βάση τον τελευταίο σχεδιασμό και τις εξαγγελίες των "αρμοδίων" θα αποτελούσε σταδιακά παρελθόν πριν από τα Χριστούγεννα, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα!












Δεν υπάρχουν σχόλια: