Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Δήλωση του Βαγγέλη Ντηνιακού για τις καταστροφικές πλημμύρες στο Χαϊδάρι!!!


«H πόλη μας βρέθηκε ξανά στο έλεος έντονης και ξαφνικής νεροποντής με πολλούς συνδημότες μας να βλέπουν για ακόμη μια φορά τις περιουσίες τους (σπίτια, αυτοκίνητα, οικοσκευές, επαγγελματικούς χώρους κ.λπ.) να παρασύρονται από τα ορμητικά νερά ή να βουλιάζουν μέσα στη λάσπη. Παρακολουθούσαμε από κοντά τι συνέβη, χωρίς να επιδιώκουμε τη δημοσιότητα. Μετά τα πρώτα δύσκολα εικοσιτετράωρα τώρα είναι η ώρα μιας πρώτης αποτίμησης.
Πράγματι, η καταιγίδα της περασμένης Πέμπτης (22/10/15) ήταν ένα από εκείνα τα έντονα καιρικά φαινόμενα που σε κάποιες περιπτώσεις στην ακραία τους ένταση δεν είναι εύκολο να αντιμετωπιστούν. Σαφώς οι υπάρχουσες υποδομές δεν επαρκούν και χρειάζονται άμεσα επεκτάσεις και εδώ εγείρονται διάφορα ερωτήματα όπως γιατί η προηγουμένη Δημοτική αρχή επέτρεψε να σταματήσει το μεγάλο έργο του κεντρικού, αντιπλημμυρικού αγωγού στη Λεωφόρο Αθηνών.
Θυμίζουμε ότι χωρίς να ρίξουμε ευθύνες στη τωρινή διοίκηση, ως δημοτική παράταξη «Χαϊδάρι ξανά» είχαμε επανειλημμένα τονίσει, σε προηγούμενα Δημοτικά Συμβούλια, (προκύπτει άλλωστε από τα παλαιότερα δελτία τύπου) πως τα αντιπλημμυρικά έργα είναι ζήτημα πρώτης προτεραιότητας και πως θα πρέπει να δοθεί λύση το συντομότερο δυνατό.
Το συγκεκριμένο πρόβλημα, που εμφανίζεται κάθε φορά και πιο έντονο σε συγκεκριμένες περιοχές του Δήμου μας (Αη Γιώργη, Αστυθέα, οδός Κορυτσάς, οδός Ρίμινι, Δάσος και Άνω Δάσος κ.α.), είναι γνωστό σε όλους μας εδώ και καιρό. Κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν γνώριζε!
Θα έπρεπε όμως από τη δημοτική αρχή ήδη στον ένα χρόνο και πλέον διοίκησής της να υπάρχει μία ολοκληρωμένη έκθεση αντιπλημμυρικής προστασίας. Να έχει κατατεθεί από την Τεχνική Υπηρεσία ένα ολοκληρωμένο σχέδιο παρεμβάσεων στην Περιφέρεια.
Οι ευθύνες της σημερινής Διοίκησης εντοπίζονται στην κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η πόλη μας σε ό,τι αφορά τα θέματα καθαριότητας - βουλωμένα φρεάτια, σκουπίδια, κλαδιά, μπάζα – που όξυναν την ήδη επιβαρυμένη κατάσταση και συνέβαλαν στο τελικό αρνητικό αποτέλεσμα. Ήδη, λίγες ημέρες πριν από την Πέμπτη, αρκετοί συνδημότες μας έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου, με τις σχετικές αναρτήσεις τους στα κοινωνικά δίκτυα, για τα βουλωμένα φρεάτια και τους κινδύνους να χαθούν περιουσίες έως και ανθρώπινες ζωές υπό την απειλή επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για τα οποία είχαν προειδοποιήσει οι αρμόδιες μετεωρολογικές υπηρεσίες.
Αλλά και αμέσως μετά τη νεροποντή η αντίδραση της Δημοτικής Αρχής δεν ήταν αυτή που θα έπρεπε να είναι: Διαπιστώνουμε πως ημέρες μετά δρόμοι και πεζοδρομία παραμένουν γεμάτα λάσπες ενώ υπάρχουν αρκετά σπίτια και επαγγελματικοί χώροι που κανείς από το Δήμο δεν έχει επισκεφθεί. Σε τέτοιες περιπτώσεις όλος ο δημοτικός μηχανισμός οφείλει να βρίσκεται στους δρόμους, μέρα – νύχτα, στο πλευρό των δημοτών.
Ο κ. Σελέκος είναι πλέον Δημοτική Αρχή και όχι αντιπολίτευση. Ας καταλάβει πως διαχειρίζεται τους φόρους των δημοτών και προΐσταται των υπηρεσιών του Δήμου όχι μόνο για να καταγγέλλει προβλήματα αλλά και για να λύνει προβλήματα!
Άμεση προτεραιότητα είναι να δοθούν το συντομότερο δυνατόν οι αποζημιώσεις στους Χαϊδαριώτες- πληγέντες από τις καταστροφές της πλημμύρας.
Σε ό,τι αφορά στην αντίδραση της Περιφέρειας ακούσαμε κατ’ αρχήν θετικά την υπόσχεσή της ότι μέχρι το τέλος του έτους θα ξεκινήσει ξανά το έργο του αγωγού στη Λ. Αθηνών ενώ θα προχωρήσουν και σε σχετικές μελέτες για παρεμβάσεις στο χώρο του Στρατοπέδου, στο Άνω Δάσος και στο Ποικίλο Όρος. Όμως αυτό για μας δεν είναι αρκετό. Δεν αρκούμαστε πλέον στα λόγια και στις γενικόλογες υποσχέσεις. Ζητάμε τόσο από την Περιφέρεια όσο και από τη Δημοτική Αρχή να δώσουν συγκεκριμένες απαντήσεις, με συγκεκριμένες ημερομηνίες εκτέλεσης των παραπάνω εξαγγελιών τους άμεσα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Και γι’ αυτό προτείνουμε να συσταθεί κατεπειγόντως μία ομάδα τεχνικών, ειδικών από το Δήμο και την Περιφέρεια με αποκλειστική απασχόληση την ολοκλήρωση του έργου.
Σε κάθε περίπτωση και σε πρώτη προτεραιότητα η Δημοτική μας παράταξη «Χαϊδάρι ξανά» θα παρακολουθεί την πορεία του ζητήματος και ξεκαθαρίζουμε ότι από τη θέση της αντιπολίτευσης θα προσφέρουμε τη βοήθειά μας, τόσο με το έμψυχο υλικό που διαθέτουμε σε επίπεδο στελεχών όσο και με όποιον άλλο τρόπο μας ζητηθεί, προκειμένου να δοθεί το συντομότερο δυνατό οριστική λύση στο σοβαρότατο και κατεπείγον αυτό πρόβλημα της πόλης μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: