Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Κατέρρευσε η υπό κατασκευή γέφυρα της Τσακώνας στη Μεσσηνία!!!


Κατέρρευσε σήμερα το πρωί η εδώ και χρόνια πολλά υπό κατασκευή μεταλλική τοξοτή γέφυρα στην Τσακώνα που θα ένωνε το τμήμα του αυτοκινητόδρομου Τριπόλεως – Καλαμάτας.
Τις φωτογραφίες που βλέπετε τις τραβήξαμε χθες κατά την επιστροφή μας στην Αθήνα και δείχνουν την πρόοδο των εργασιών πριν το σημερινό συμβάν.
Οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών δημιούργησαν εκτεταμένες κατολισθήσεις μεγαλύτερες από αυτές του 2003 που κατάπιαν τότε τον αυτοκινητόδρομο που μόλις είχε παραδοθεί στην κυκλοφορία.
Ο ΜΟΡΕΑΣ σε αντιστάθμισμα της ταλαιπωρίας των πολιτών αποφάσισε από σήμερα να μην εισπράττει διόδια σε όσους κινούνται στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Καλαμάτας, ενώ επισπεύδει την παράδοση του τμήματος Λεύκτρο – Σπάρτη πριν το Πάσχα και του περιφερειακού της Καλαμάτας τον Ιούνιο πριν τα κύματα των τουριστών κατακλύσουν τον Νομό.
Το σημαντικότερο από όλα όμως είναι ότι αναλαμβάνει άμεσα την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Τσακώνα – Πύργος – Πάτρα που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε προχθές στις καλένδες, ώστε να είναι έτοιμος και να ενωθεί με το τμήμα Κόρινθος – Πάτρα που κατασκευάζει η ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ.
Τώρα όσον αφορά το πρόβλημα στην Τσακώνα που απ’ ότι φαίνεται θα μας ταλαιπωρεί για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, δηλώσεις θα κάνει σήμερα το απόγευμα ο κος Γιώργος Μπόμπολας από το χωριό του τη Μάδαινα που θα καταλύσει αμέσως μετά την αυτοψία που θα κάνει στο χώρο του συμβάντος.
Οι υπεύθυνοι του ΜΟΡΕΑ σκέφτονται την εξής λύση: Θα υπάρχουν στις δυο άκρες του αυτοκινητόδρομου ιπτάμενες κάψουλες στις οποίες θα εισέρχονται τα αυτοκίνητα με τους οδηγούς και τους επιβάτες και θα περνάνε στην απέναντι πλευρά. Είναι λύση δοκιμασμένη με επιτυχία στις ταινίες επιστημονικής φαντασίας αλλά απαιτεί σημαντικό χρόνο για την υλοποίησή της.
Οψόμεθα!





2 σχόλια:

Λιανού Κυριακούλα είπε...

Πάρα λίγο να το πιστέψω κι εγώ... χρόνια πολλά για τη γιορτή του ψεύτη... πρωταπριλιά σήμερα... και του χρόνου!!!!!

BENEAS GEORGIOS είπε...

Με τέτοιο IQ ????
Δεν το πιστεύω...
χα χα αχ χα χα