Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Μαντέψτε ποιο είναι το Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς!!!!


Μετά την ανάδειξη, τον Δεκέμβριο που μας πέρασε, του Ελληνικού αυτοκινήτου της χρονιάς 2015 που ήταν το Opel Corsa και την ανάδειξη τον Μάρτιο του Ευρωπαϊκού αυτοκινήτου της χρονιάς 2015 που ήταν το VW Passat, ήρθε η ώρα της ανάδειξης του Παγκόσμιου αυτοκινήτου της χρονιάς 2015.
Η έκθεση της Νέας Υόρκης, εκτός από τις παγκόσμιες και μη πρεμιέρες αυτοκινήτων φιλοξένησε και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των World Car of the Year Awards για το 2015.
Τον φερώνυμο τίτλο του φετινού θεσμού που μετράει 11 χρόνια απέσπασε η Mercedes-Benz C-Class η οποία επελέγη μεταξύ 24 μοντέλων που αποτελούσαν την αρχική λίστα επιλογής, πέρασε στα 12 και στη συνέχεια στους τρεις φιναλίστ, επικρατώντας ως το World Car of the Year 2015 ανάμεσα στα VW Passat και Ford Mustang που συμπλήρωσαν την τελική τριάδα.
Η κριτική επιτροπή των World Car of the Year Awards η οποία αποτελείται από 75 εγνωσμένου κύρους δημοσιογράφους από 22 χώρες σε όλο τον κόσμο, αναφέρει για την C-Class:
"Αντλώντας τις σχεδιαστικά και τεχνολογικά στοιχεία από την S-Class, η C-Class αξιοποιεί μια νέα υβριδική αρχιτεκτονική αλουμινίου-χάλυβα και αναβαθμισμένα μηχανικά σύνολα που μεταδίδουν την κίνηση στους πίσω τροχούς και προσφέρει ένα μείγμα, πολυτέλειας, ασφάλειας και οδικών χαρακτηριστικών που της χαρίζουν την υπεροχή της κατηγορίας της".
Η Mercedes-Benz από την πλευρά της σχολίασε δια στόματος του επικεφαλής της, Dieter Zetsche o οποίος σε σχετική ανακοίνωσή του αναφέρει ότι:
"Η C-Class είναι ένα δημοφιλές μοντέλο που ανέκαθεν υπήρξε διαμορφωτής τάσεων στην μεσαία premium κατηγορία. Αυτό ισχύει φυσικά και για την νέα C-Class. Η αφετηρία της C-Class είναι να προσφέρει χαρακτηριστικά που συνήθως συναντώνται σε μεγαλύτερες κατηγορίες, σε τεχνολογικό και οικολογικό επίπεδο αλλά επίσης και σε ό,τι αφορά την άνεση και την οδηγική απόλαυση. Ενσαρκώνει αυτό που αντιλαμβάνομαστε ως την πολυτελή σύγχρονη αυτοκίνηση από την Mercedes-Benz και έχει όλες τις προδιαγραφές να αποτελέσει μια τεράστια επιτυχία. Για όλα αυτά είμαστε ιδιαιτέρως ευτυχείς για την νίκη του World Car of the Year".
Ωστόσο, ο τίτλος της C-Class ως Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2015 δεν ήταν η μόνη διάκριση που απέσπασε η Mercedes-Benz στο θεσμό που, τα τελευταία χρόνια, έχει πληθύνει τις κατηγορίες βράβευσης.
Έτσι, η γερμανική φίρμα απέσπασε επίσης τα βραβεία World Luxury Car of the Year αλλά και World Performance Car of the Year για το 2015 με τις S-Class Coupe και την Mercedes-AMG GT να αποσπούν τους αντίστοιχους τίτλους. Σημειώνεται ότι η γερμανική φίρμα είχε κερδίσει και πέρυσι τον τίτλο του World Luxury Car of the Year με την S-Class.
Παράλληλα με την τριπλή βράβευση, για πρώτη φορά στα χρονικά του θεσμού η Mercedes-Benz ήταν η μοναδική φίρμα που έφτασε στον τελικό όλων των κατηγοριών με πέντε μοντέλα.
Ωστόσο, τελικά τις άλλες δύο κατηγορίες του θεσμού, World Green Car of the Year και World Car Design of the Year απέσπασαν τελικά για το 2015 τα BMW i8 και Citroen C4 Cactus αντίστοιχα.








Δεν υπάρχουν σχόλια: