Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή!!!


Τιμή στον Κ. Καραμανλή!!!

Μεγάλη εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τη συμπλήρωση 15 χρόνων από το θάνατο του κορυφαίου Έλληνα πολιτικού

Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται φέτος από το θάνατο του Κωνσταντίνου Καραμανλή (1907-1998), του κορυφαίου Έλληνα πολιτικού μεταπολεμικά. Ο Καραμανλής συνέβαλε καθοριστικά στον οικονομικό και πολιτικό εκσυγχρονισμό της χώρας και πέτυχε την είσοδο της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα, τη σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση. Με αφορμή αυτήν την επέτειο, σε μια στιγμή που η χώρα μας διέρχεται μια μεγάλη κρίση, το Μέγαρο Μουσικής συνδιοργανώνει με το Ίδρυμα "Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής" στο πλαίσιο του διεθνούς φόρουμ ιδεών Megaron Plus, ένα Συμπόσιο καίριας σημασίας με τίτλο «Κωνσταντίνος Καραμανλής: Τότε και Τώρα» και τη συμμετοχή διαπρεπών προσωπικοτήτων της δημόσιας ζωής αλλά και κορυφαίων επιστημόνων.

Κορυφαίες συμμετοχές

Την τιμητική εκδήλωση που πραγματοποιείται σήμερα Τετάρτη 6 Μαρτίου, στις 7 το απόγευμα, στο Μέγαρο Μουσικής, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, θα ανοίξουν ο Πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, Ιωάννης Μάνος, και ο Πρόεδρος του Ιδρύματος "Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής", Πέτρος Μολυβιάτης ενώ αμέσως μετά το λόγο θα πάρουν ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης.

Συζήτηση για το έργο του Κ. Καραμανλή

Θα ακολουθήσει συζήτηση με ομιλητές τον πρώην Πρωθυπουργό και πρώην Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, Παναγιώτη Πικραμμένο, τον δημοσιογράφο και πρώην Ευρωβουλευτή Ιωάννη Μαρίνο, τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Αντώνη Μακρυδημήτρη, τον Ομότιμο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθυντή του Μουσείου Μπενάκη, Άγγελο Δεληβορριά, και τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρο του ΕΛΙΑΜΕΠ, Λουκά Τσούκαλη, οι οποίοι θα αναφερθούν στο έργο που ο Κωνσταντίνος Καραμανλής επιτέλεσε και στις προοπτικές που ανέδειξε στους τομείς των δημοκρατικών θεσμών και της δημόσιας διοίκησης, της οικονομίας, του πολιτισμού και της Ευρώπης.
Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Ακαδημαϊκός και Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος, Κωνσταντίνος Σβολόπουλος.
Την εκδήλωση θα κλείσει ο Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος "Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής", Αχιλλέας Καραμανλής.

Το ίδρυμα

Το Ίδρυμα "Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής" αποτελεί σημαντικό κέντρο διαφύλαξης της ιστορικής μνήμης αλλά και προαγωγής της επιστημονικής έρευνας. Αποτελεί νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου και διέπεται από τους νόμους περί κοινωφελών ιδρυμάτων. Μέσω των τεκμηρίων που διαθέτει, διαφωτίζεται η δράση του Κωνσταντίνου Καραμανλή σε όλη της την έκταση και εμπλουτίζεται σημαντικά η ιστορική γνώση για την μεταπολεμική Ελλάδα.
Η σύσταση και λειτουργία του Ιδρύματος, με την συγκατάνευση και τη συνδρομή του ιδίου του Κωνσταντίνου Καραμανλή, υπήρξε πράξη πρωτοπόρα και αποτελεί πρότυπο για την ανάληψη και άλλων πρωτοβουλιών με ανάλογο περιεχόμενο στην Ελλάδα.
Το Ίδρυμα πρωτοπορεί στους τομείς των εκδόσεων, με σημαντικές πρωτοβουλίες σχετικά με το έργο και την πολιτεία του Κωνσταντίνου Γ. Καραμανλή, της ηλεκτρονικής τεχνολογίας, μέσω της πλήρους ψηφιοποίησης του αρχειακού του υλικού, έντυπου, εικόνας και ήχου, της διοργάνωσης σειράς δημόσιων εκδηλώσεων στην Αθήνα, την υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό, και της εκπαίδευσης, μέσα από την ανάπτυξη της έδρας Κ. Καραμανλή για την Ελλάδα και την Ευρώπη στην κορυφαία σχολή διεθνών σχέσεων Fletcher School του Πανεπιστημίου Tufts στη Βοστώνη των ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: