Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Μήνυμα Εθνικής Ανάτασης από την Καλαμάτα!!!


Μήνυμα Ενότητας, Αισιοδοξίας και Εθνικής Ανάτασης προς όλους τους Έλληνες από την Καλαμάτα που σήμερα εορτάζει την απελευθέρωσή της από τον τούρκικο ζυγό με πάνδημη συμμετοχή στις καθιερωμένες εκδηλώσεις που έγιναν στην Πλατεία 23ης Μαρτίου και θα συνεχιστούν καθ’ όλο το τριήμερο.
Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Δρ. Ιωάννης Πλεμμένος, ερευνητής του Κέντρου Ερεύνης Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών.
Για μια ακόμα χρονιά εξάρθηκε η καταλυτική συμβολή των Μπέηδων και του λαού της Καλαμάτας στον αγώνα εναντίον του οθωμανικού δεσποτισμού, κρατήθηκε ζωντανή η παράδοση και αποδείχτηκε πως η παρρησία και το θάρρος αυτών των ανθρώπων παρέμειναν αλησμόνητα και ανεξάλειπτα στο πέρασμα του χρόνου.
Τις σημερινές εορταστικές εκδηλώσεις είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι συμπατριώτες μας σε όλο τον κόσμο με απ’ ευθείας μετάδοση από το BEST TV που εκπέμπει διαδικτυακά.
Οι φωτογραφίες είναι από το Δρόμο Θυσίας, τη Δοξολογία στον Ιστορικό Ναό των Αγίων Αποστόλων, εκεί όπου προσευχήθηκαν και ορκίστηκαν οι οπλαρχηγοί της Επαναστάσεως, από το τρισάγιο, την κατάθεση στεφάνων, την ομιλία, την αναπαράσταση της Απελευθέρωσης, την παρέλαση, την υποδοχή των επισήμων στο Δημαρχείο και τη βράβευση των αθλητών του Δρόμου Θυσίας. 

Περισσότερες φωτογραφίες και ρεπορτάζ στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ εδώ και στο ΘΑΡΡΟΣ εδώ 














Δείτε τo video ! ! !

Δεν υπάρχουν σχόλια: