Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν στη ΝΔ ! ! !


Κατηγορούν το ΠΑΣΟΚ για προεκλογικές προσλήψεις στα ΕΛΤΑ που όμως υπέγραψε ως Υπουργός ο δικός τους Βορίδης!!!

Την ίδια στιγμή ετοιμάζουν χιλιάδες προεκλογικές προσλήψεις για να επανδρώσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης λαθρομεταναστών που θα… κλείσουν μετά τις εκλογές!!!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ιδρύονται 30 κέντρα λαθρομεταναστών σε όλη την Ελλάδα

Τη δημιουργία 30 κέντρων κράτησης λαθρομεταναστών σε όλες τις περιφέρειες της Ελλάδας προανήγγειλε σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ύστερα από σχετική συνάντηση που είχε με τους περιφερειάρχες. Το κόστος λειτουργίας των κέντρων εκτιμάται στα 250 εκατομμύρια ευρώ και θα καλυφθεί από ευρωπαϊκούς πόρους.
Τα κέντρα θα λειτουργήσουν παρά τις όποιες αντιδράσεις, ανέφερε ο Μ. Χρυσοχοΐδης, ο οποίος, προειδοποίησε ότι εάν δεν υποδειχθούν οι κατάλληλοι χώροι από τους περιφερειάρχες, το σχετικό πρόγραμμα θα προχωρήσει με αποφάσεις που θα ληφθούν σε κεντρικό επίπεδο.
Εκανε δε έκκληση προς όλους να συνδράμουν όλοι χωρίς αντιπαλότητες στις προσπάθειες για την υλοποίηση του εν λόγω προγράμματος, για να απαντήσουμε, όπως είπε, «στην αγωνία του κόσμου για ασφάλεια, υγεία και κοινωνική συνοχή».
Τόνισε ότι το πρόγραμμα, που είναι εγκεκριμένο από την ΕΕ και εντάσσεται στους επιχειρησιακούς σχεδιασμούς για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, θα προχωρήσει ανεπηρέαστο από τη διεξαγωγή των επικείμενων εκλογών.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης στάθηκε στα οικονομικά οφέλη που θα επιφέρει στις τοπικές κοινωνίες η δημιουργία των κέντρων, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των οποίων θα δημιουργηθεί από ένα επιπλέον αστυνομικό τμήμα με δύναμη 150 ανδρών.
Νωρίτερα, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου «μονόδρομο» χαρακτήρισε τη δημιουργία χώρων κράτησης λαθρομεταναστών.
«Για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε τους παράνομους μετανάστες θα πρέπει να έχουμε τέτοιους χώρους κράτησης. Θα πρέπει αρχικά να διαπιστώνεται εάν υπάρχουν προϋποθέσεις πολιτικού ασύλου για να τους χορηγείται, ειδάλλως θα πρέπει να κρατούνται (...) Δεν θα δημιουργηθεί τέτοιος χώρος μόνο στην Κοζάνη. Θα υπάρξει σύσκεψη με τους περιφερειάρχες ώστε σε εύλογο χρονιικό διάστημα να μας υποδείξουν αντίστοιχους χώρους.
Μιλώντας στον ρ/σ «Βήμα 99,5», ο κ. Οικονόμου διαβεβαίωσε ότι οι χώροι αυτοί θα έχουν υψηλές προδιαγραφές ασφαλείας, οι δε κρατούμενοι εντός αυτών θα φρουρούνται με ευθύνη της ελληνικής αστυνομίας.
Επενέλαβε ότι η τοπική οικονομία θα τονωθεί από τη δημιουργία του κέντρου κατά 600.000 ευρώ κάθε μήνα δεδομένου ότι το κόστος «συντήρησης» κάθε κρατούμενου είναι περίπου 20 ευρώ ημερησίως.
Μιλώντας στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό, η δήμαρχος Π. Ορφανίδου σημείωσε: «Όταν μιλάμε για χίλιους ανθρώπους που θα έρθουν εδώ, ουσιαστικά με ελάχιστη, σχεδόν καθόλου, φύλαξη- περιτοίχιση, με καμία υποδομή, χωρίς σύστημα αποχέτευσης και ύδρευσης, σημαίνει ότι και αυτοί θα διαβιώνουν -οι συνάνθρωποί μας- συνθήκες κράτησης, που θα παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματά τους και επίσης δεν θα υπάρχει ασφάλεια για τους κατοίκους της γύρω περιοχής, εφόσον δεν τηρούνται οι προϋποθέσεις ασφαλείας».

Ανώνυμος είπε...

Αποκλεισμένο το στρατόπεδο

Πάντως το πρώην στρατόπεδο «Πόρτη» στην Κοζάνη παραμένει αποκλεισμένο από κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι έχουν παρατάξει οχήματα και μηχανήματα στην είσοδο. Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, οι συγκεντρωμένοι εξέφρασαν την απόφαση να κλιμακώσουν τον αγώνα τους.
Υπό το βάρος της κοινής γνώμης, η Δημοτική Αρχή του Βοΐου σκλήρυνε τη στάση της και μέσω της δημάρχου Π.Ορφανίδου απευθύνει μήνυμα «μολών λαβέ» προς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ενώ τις πρώτες μέρες εμφανιζόταν διαλλακτική.
Σε ανοικτή λαϊκή συνέλευση, με την παρουσία και βουλευτών, η δήμαρχος έγινε δέκτης έντονων αποδοκιμασιών από πολίτες, όταν ο υφ.Εσωτερικών Π. Κουκουλόπουλος την «κάρφωσε» υποστηρίζοντας ότι η ίδια του έδωσε το «πράσινο φως» με τη φράση «προχώρα στο Κέντρο Υποδοχής Λαθρομεταναστών».
Η κ. Ορφανίδου τον διέψευσε, λέγοντας «δεν άναψα ούτε πράσινο φως, ούτε πορτοκαλί», για να την κατηγορήσει ο υφυπουργός πως «απαντά πολιτικαντικά στα μαρμαρένια αλώνια της προεκλογικής περιόδου».

Μποϊκοτάζ κοζανίτικων προϊόντων πρότεινε η Φωτεινή Πιπιλή

Την ίδια ώρα γαλάζιο «εμφύλιο» προκαλεί η απόφαση για μετατροπή του πρώην στρατοπέδου «Μιλτιάδη Πόρτη» σε Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών.Το «φιτίλι» άναψε η προκλητική δήλωση της υπεύθυνης μεταναστευτικής πολιτικής της ΝΔ Φωτεινής Πιπιλή ότι θα καλέσει τους κατοίκους της Αθήνας να κάνουν εμπάργκο σε προϊόντα της Κοζάνης (!), απαντώντας στη δήλωση της δημάρχου Βοΐου ότι δεν θα επιτρέψει να γίνει η περιοχή της «η χωματερή της Αθήνας».
Εντονα αντέδρασε ο «γαλάζιος» περιφερειάρχης Δυτ.Μακεδονίας Γ.Δακής, ο οποίος σε δήλωσή του κάλεσε την κ. Πιπιλή «να κάνει εμπάργκο και στο ρεύμα μας αν θέλει».
Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε και ένα ρατσιστικό σχόλιο στο Facebook του «γαλάζιου» περιφερειακού συμβούλου Δυτικής Μακεδονίας Στέφανου Τοπαλίδη, ο οποίος έγραψε ότι θα κάνει.... χρωμοσαμπουάν στους έγχρωμους. Η γραμματέας μεταναστευτικού της ΝΔ τον κατήγγειλε μιλώντας για «φασιστικό και άθλιο κομμωτήριο».

DMT Magazine