Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Οι εργαζόμενοι των ΕΛΠΕ για τη γιορτή της γυναίκας ! ! !


Αρ. Πρωτ: ...79.. Ασπρόπυργος 08/03/12


8 Μάρτη
"Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας"


Κάθε χρόνο στις 8 του Μάρτη, αναδεικνύεται σε κάθε γωνιά της γης η «παγκόσμια ημέρα της γυναίκας» αφιερωμένη στο «άλλο μισό τ’ ουρανού» ή στο «μισό κάθε κοινωνίας» που θέλει να έχει ίσα δικαιώματα, ίσες ευκαιρίες, ίσες ευθύνες στη ζωή, στην εργασία, στην οικογένεια, στη πολιτική και στον ελεύθερο χρόνο.
ΗΜΕΡΑ – ΟΡΟΣΗΜΟ, ευκαιρία για προβολή ιδεών, προβληματισμών, υποσχέσεων, ελπίδες για δικαιώματα, για ευθύνες και προοπτικές της Γυναίκας για την ισότητα των δύο φύλων. Δυστυχώς όλα δείχνουν ότι περνώντας ο καιρός προδιαγράφεται ένα μέλλον εφιαλτικό για τις νέες εργαζόμενες γυναίκες.
Σήμερα η γυναίκα υφίσταται σε μεγαλύτερο βαθμό την ανεργία ή τη μερική απασχόληση, την κακοπληρωμένη εργασία, την εκμετάλλευση, την καταπίεση και δυστυχώς οι αρνητικές πρωτιές δεν έχουν τέλος.
Πιστεύουμε ότι η ισότητα των δύο φύλων δεν πρέπει να αναφέρεται απολογιστικά μόνο σε Νόμους και στατιστικά στοιχεία. Κυρίως πρέπει να εμπεδώνεται σε αλήθειες ζωής, σε πραγματικές δυνατότητες και ευκαιρίες, σε ανοιχτούς ορίζοντες, σε ίσες ευκαιρίες, συμπεριφορές και νοοτροπίες μέσα στην ίδια την κοινωνία, στην εργασία, στην οικογένεια.
Με τις "γυναίκες στην πρώτη γραμμή" μπορούμε να είμαστε πιο αισιόδοξοι, πιο σίγουροι για τη ζωή μας, την προοπτική μας.
Τέλος μπορούμε να ονειρευόμαστε ένα καλύτερο κόσμο, ειρηνικό και δίκαιο.

ΓΙΑ ΤΟ Δ. Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΦΘΑΛΜΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: