Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Η Πλατεία της Καλαμάτας ! ! !





Επειδή πολλά ακούγονται τις τελευταίες ημέρες για την ανακαίνιση της κεντρικής πλατείας της Καλαμάτας, δε θέλω να πιστέψω ότι θα ξηλώσουν τα μάρμαρα και θα τα αντικαταστήσουν με... τούβλα !!!


1 σχόλιο:

Λιανού Κυριακούλα είπε...

Διαμαρτυρία για την ανακατασκευή της πλατείας της Καλαμάτας.

Έπεσε στην αντίληψή μας ότι ο Δήμος Καλαμάτας προχωράει εντός των ημερών στην ανακατασκευή της πλατείας Καλαμάτας.
Η ανάπλαση της συγκεκριμένης πλατείας έγινε το 1970 και έχουν τοποθετηθεί λευκά και μαύρα μάρμαρα Ταϋγέτου, σε εξαιρετικά γεωμετρικά σχέδια, με εναλλαγές άσπρου μαύρου, δημιουργώντας ένα τεράστιο επιδαπέδιο έργο μοντέρνας τέχνης με στοιχεία op art.
Σ’ αυτό το μοναδικό έργο μοντέρνας τέχνης, ακόμα και αν ο δημιουργός του είναι άγνωστος δεν μειώνεται η καλλιτεχνική του αξία και κανείς δεν δικαιούται να το καταστρέψει. Σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς είναι ανάγκη να προστατεύουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά.
Απαιτούμαι να μην καταστραφεί το συγκεκριμένο και αντιπροσωπευτικό έργο του 1970 της Καλαμάτας που ίσως να είναι και το μοναδικό επιδαπέδιο έργο op art στην Ελλάδα.Δεν είναι κτήμα του Δήμου και κανενός άλλου,αλλά ανήκει στο λαό της Καλαμάτας και επειδή αποτελεί πολιτιστική έκφραση της σύγχρονης εποχής και είναι δείγμα της συγκεκριμένης τέχνης (οp art) του 20ου αιώνα,ανήκει σε όλους μας.
Σε μια τόσο δύσκολη περίοδο κρίσης και ανέχειας, τα συγκεκριμένα χρήματα θα μπορούσαν να καλύψουν άλλες απαραίτητες ανάγκες της πόλης και όχι να καταστρέψουν ένα μοναδικό έργο τέχνης.