Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσβάλλει τη νοημοσύνη μας !

Ο κ. Πεταλωτής είναι νέος πολιτικός. Φαίνεται όμως ότι ενστερνίσθηκε πολύ γρήγορα την ξύλινη γλώσσα που το «βαθύ ΠαΣοΚ» καθιέρωσε, ήδη, από την δεκαετία του ’80 και με την οποία εξακολουθεί να ταλανίζει την ελληνική κοινωνία.

Έσπευσε, λοιπόν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να χαρακτηρίσει, γενικώς και αορίστως, τις προτάσεις Σαμαρά, για την έξοδο της χώρας από την κρίση, ως «έκθεση οικονομικών ιδεών», επικαλέσθηκε «τη νοημοσύνη του Έλληνα πολίτη» για να υποστηρίξει την κριτική του και έκλεισε την τοποθέτησή του, χαρακτηρίζοντας την παρουσία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας ως «άκρως απογοητευτική για όλο τον ελληνικό λαό» !

Είναι να θαυμάζει κανείς τον κ. Πεταλωτή για την ταχύτητα της σκέψης του, αλλά και την ευκολία με την οποία συλλαμβάνει τα μηνύματα του ελληνικού λαού…

Ελάχιστη ώρα μετά την εξαγγελία των προτάσεων του Αντώνη Σαμαρά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόλαβε να μελετήσει ένα κείμενο 50 σελίδων, με πλήθος διαγραμμάτων που αποτυπώνουν σε εικόνες το περιεχόμενο των προτάσεων, με πλήθος αριθμητικών στοιχείων, προερχόμενων από πηγές αδιαμφισβήτητου κύρους και με πλήθος παραπομπών σε παγκοσμίου φήμης οικονομολόγους και, παρ’ όλα αυτά, μπόρεσε, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, να διαμορφώσει άποψη και να διατυπώσει κριτική ! Πραγματικά πρόκειται για εκπληκτικό μυαλό !

Παράλληλα, ο κ. Πεταλωτής φρόντισε, μέσα στον ίδιο, ελάχιστο χρονικό διάστημα, να σφυγμομετρήσει τον ελληνικό λαό, να λάβει υπ’ όψη του την κρίση των πολιτών για τις προτάσεις, που μόλις είχαν ακούσει και να καταλήξει στο ευφυές συμπέρασμα ότι η παρουσία του Πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας υπήρξε «άκρως απογοητευτική για όλο τον ελληνικό λαό». Πραγματικός ογκόλιθος ευστροφίας και σύλληψης των αντανακλαστικών της κοινωνίας…

Είναι προφανές ότι ο κ. Πεταλωτής δεν σέβεται τους Έλληνες πολίτες στους οποίους απευθύνεται με το βάρος του αξιώματός του. Κάθε λογικός άνθρωπος θα θεωρούσε απολύτως φυσιολογική μια τοποθέτηση που (ας πούμε) θα έλεγε, ότι «μελετούμε τις προτάσεις του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας και θα απαντήσουμε σ’ αυτές αύριο».

Ουδείς θα κατηγορούσε το ΠαΣοΚ για έλλειψη άμεσης αντίδρασης. Ίσα – ίσα που θα θεωρούσε πολύ σοβαρή και υπεύθυνη μια τέτοια αντίδραση. Ένα κείμενο 50 σελίδων δεν μπορεί να μελετηθεί μέσα σε μισή ώρα. Ούτε αντέχει στην κοινή λογική η εκ μέρους του κ. Πεταλωτή επίκληση της νοημοσύνης του Έλληνα πολίτη, την ίδια στιγμή που τον προσβάλλει και μάλιστα βάναυσα, μιλώντας για λογαριασμό του και προεξοφλώντας την κρίση του για τι προτάσεις του Αντώνη Σαμαρά.

Η ουσία είναι ότι πριν καν μιλήσουν κάποιοι οικονομολόγοι (ως περισσότερο ειδήμονες) έσπευσε ο νομικός κ. Πεταλωτής να τοποθετηθεί και μάλιστα με τόσο κατηγορηματικό και απόλυτο τρόπο. Θα μου πείτε ότι αυτός είναι ο ρόλος του κυβερνητικού εκπροσώπου… Μπράβο λοιπόν στον κ. Πεταλωτή, που φρόντισε να είναι τόσο έτοιμος, ώστε να διατυπώσει την κριτική του, πολύ πριν ακούσει τις προτάσεις του Αντώνη Σαμαρά !

Διονύσης Κ. Καραχάλιος

Δεν υπάρχουν σχόλια: