Κυριακή 7 Ιουνίου 2009

Το 50% της αποχής των Ευρωεκλογών μας δείχνει το δρόμο !


3 σχόλια:

zarkadaki είπε...

AYTO TO 09 THELEI TIS ZARTIERES TOU!!!!

Spiros είπε...

Παρακολουθώντας τις δηλώσεις όλων σχεδόν των Υπουργών και βουλευτών της συμπολίτευσης στα τηλεοπτικά πάνελ, αισθάνθηκα δικαιωμένος για την τελική επιλογή μου στην κάλπη, επιλογή κάθε άλλο παρά κομματική και δεδομένη, αλλά πλήρως συνειδητή.
Δηλώσεις περί διορθωτικών κινήσεων, αναθεώρησης των πολιτικών, σκληρής δουλειάς την επόμενη ημέρα για ανατροπή του δυσμενούς για την Κυβέρνηση κλίματος, ενισχύουν την αποδοκιμασία των Νεοδημοκρατών και αποτυπώνουν το στενό κομματικό πρίσμα μέσα από το οποίο ερμηνεύουν το εκλογικό αποτέλεσμα.
Με επιδερμικές αναλύσεις και ρηχά επιχειρήματα, προσπάθησαν για άλλη μια φορά να εμπαίξουν με την νοημοσύνη μας και να εξακολουθούν να μας αντιμετωπίζουν σαν κομματικό στρατό, δεδομένους και ηλιθίους.

Όταν κάποιος δηλώνει ότι θα πέσει με τα μούτρα στην δουλειά την επόμενη μέρα , παραδέχεται ότι για πέντε ολόκληρα χρόνια η πιο σκληρή του αβαρία, ήταν να απλώνει τραχανά.
Όταν δηλώνει ότι ο Νεοδημοκράτης είναι θυμωμένος και απογοητευμένος, παραδέχεται ότι για πέντε ολόκληρα χρόνια του είχε γυρισμένη την πλάτη και τον είχε γραμμένο στους γεννητικούς του αδένες.
Όταν δηλώνει ότι πήρε το μήνυμα , χωρίς όμως να μπορεί να το αποκωδικοποιήσει και να το ερμηνεύσει, παραδέχεται ότι ζούσε σε ένα κλειστό γυάλινο περιβάλλον, αποκομμένος από την εκλογική του βάση.
Όταν οι δηλώσεις του στηρίζονται σε απόλυτους αριθμούς και ποσοστά και όχι στα βαθιά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα και με περίσσια αλαζονείας ερμηνεύουν την ήττα με πολιτικάντικους όρους, παραδέχονται ότι δεν έχουν μυρωδιά για το τι γίνεται στο πεζοδρόμιο.

Δεν είχαν καν το κουράγιο και την παλικαριά να ευχαριστήσουν όλους αυτούς που τους στήριξαν και τους ψήφισαν, αλλά να έχουν σαν πρωτεύοντα πολιτικό σχεδιασμό να ψάξουν σε ποιες παραλίες, της Αττικής, της Χαλκιδικής ή των Χανίων έκαναν το μπάνιο τους οι Νεοδημοκράτες, τι αντηλιακό προτίμησαν και γιατί η πίττα από το σουβλάκι που έφαγαν ήταν αλάδωτη.

Όλοι εμείς που ξεκινήσαμε τους αγώνες, από τις μαθητικές κινητοποιήσεις στα δύσκολα πέτρινα χρόνια για την παράταξη, στις αρχές του ΄80 με την ΜΑ.ΚΙ, έως τις κινητοποιήσεις με την ΔΑΚΕ για την ανατροπή των ασφαλιστικών δικαιωμάτων στις μέρες μας, δεν αισθανόμαστε ούτε αδικημένοι, ούτε οργισμένοι, ούτε απογοητευμένοι.
Αισθανόμαστε ΜΑΛΑΚΕΣ, γιατί χωρίς ανταλλάγματα και χωρίς να εξαργυρώσουμε το ξύλο στα πεζοδρόμια όταν η κομματική αντιπαράθεση παιζόταν με όρους heavy metal , στηρίξαμε στελέχη που όταν έγινε η θάλασσα γιαούρτι δεν πήραν τα χρυσά κουτάλια, αλλά έπεσαν με μακροβούτι.

συνέχεια.....

Spiros είπε...

....
Όταν καβαλάς το καλάμι κινδυνεύεις από δύο πράματα. Ή να σου γυρίσει ο άνεμος κόντρα ή να μην χωράς να στρίψεις στις κλειστές στροφές. Παρωχημένος πολιτικός λόγος, ρηχός, χωρίς ουσία, χωρίς όραμα και προοπτική, καθρεφτίζει δυστυχώς την πραγματικότητα της πλήρους ανεπάρκειας ορισμένων κυβερνητικών και κομματικών στελεχών και την
διαμόρφωση ενός αρνητικού δύσοσμου κλίματος, που με τα σημερινά αποτυπωμένα εκλογικά αποτελέσματα, είναι μη αναστρέψιμο.

Όταν η αυτοκρτική είναι παντού απούσα σε όλη την κομματική δομή, από όλα τα στελέχη μικρά ή μεγάλα, όταν δεν υπάρχει η βούληση για εκκαθάριση και για διωγμό όλων αυτών πού πληγώνουν τον ζωντανό πολιτικό οργανισμό, όταν τα λαμόγια, οι ηλίθιοι, οι ανεπαρκείς , είναι πρωταγωνιστές στην καθημερινότητα του πολίτη, του εργάτη, του φοιτητή, του αγρότη, του άνεργου και κυριαρχούν, όταν, όταν…

Οι ηγέτες πρέπει να χαρακτηρίζονται από το θάρρος των πράξεων τους και την γενναιότητα τους πολύ δε περισσότερο όταν είναι τραυματισμένοι. Δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να χαρακτηρίζει τους κυβερνόντες, που κάθε μέρα αυτοδιαψεύδονται και πράττουν ώστε να αποδείξουν το αντίθετο.
Πέντε χρόνια είναι πάρα πολλά για να πάρεις χαμπάρι τι σου γίνεται, αν φυσικά καταλάβεις πρώτα ότι κάτι γίνεται.

Εάν ο Πρόεδρος δεν μπορεί να ξεβρομίσει το κόμμα από την σαβούρα και την χλέπα, πρέπει να γνωρίζει ότι κάθε ζωντανός οργανισμός θα ενεργοποιήσει αυτόματα τους μηχανισμούς ίασης και θα αποβάλει κάθε ξενιστή, προστατεύοντας κάθε υγιή ιστό της δομής του.

Άλλος ένα χαρακτηριστικό του ηγέτη είναι και η ημέρα μετά τον αγώνα. Το πώς διαχειρίζεται το αποτέλεσμα. Όσοι έχουν ασχοληθεί και ασχολούνται με τον αθλητισμό, γνωρίζουν ότι η διαχείριση της νίκης είναι πολύ πιο δύσκολη αλλά και σημαντικότερη από την διαχείριση της ήττας. Και το 2004 και το 2007 μετά τις νίκες της ΝΔ, η συμπεριφορά της κυβερνητικής ομάδας επιβεβαιώνει τον κανόνα και οδήγησε τα πράματα στην σημερινή ημέρα.

¨Έως το ξύπνημα από το κώμα που έχει πέσει το κόμμα , θα παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και θα δρούμε κατά συνείδηση. Ας πράξουν το ίδιο και οι κυβερνόντες όσο συνείδηση και εάν τους έχει απομείνει. Μπορούν να την βρουν στο πεζοδρόμιο, στα εργοστάσια, στα σχολεία, στα χωράφια, στα νοσοκομεία, στα μαγαζιά.
Εμείς θα είμαστε πάντα εκεί, στο φυσικό μας χώρο να περιμένουμε τους εξωγήινους συντρόφους μας. Έως τότε σκεπαστείτε γιατί υπάρχει ΡΕΥΜΑ και μπορεί να πλευριτώσετε.