Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

Κωλοτούμπα Τσίπρα σήμερα στο Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων για το γήπεδο του ΠΑΟ


.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον δεν ξέρεις να διαβάζεις. Ο Τσίπρας ζήτησε απαλλοτρίωση του Βωβού. Γιατί αυτό σημαίνει όχι μόνο ότι το γήπεδο θα γίνει χωρίς νομικό πρόβλημα αλλά ότι θα γίνουν και δεκάδες στρέμματα πρασίνου χωρίς το mall του Βωβού και χωρίς το εμπορικό-Δημαρχιακό μέγαρο. Δηλαδή ο Τσίπρας αξιοποίησε το αίτημα του Παναθηναϊκού για να πετύχει κυρίως το πράσινο. Το γήπεδο έτσι κι αλλιώς θα γίνει. Αλλά αν δεν γίνει και η απαλλοτρίωση δεν θα δούμε και το πράσινο. Την κολοτούμπα την έκανε ο κλητήρας του Βωβού Κακλαμάνη, που αρνήθηκε την δέσμευση να απαλλοτριώσει τον Βωβό αν το ΣτΕ αποφασίσει να τον ακυρώσει. Απλά πράγματα αν ξέρει κανείς να διαβάζει ελληνικά.

BENEAS GEORGIOS είπε...

Εάν έχεις περάσει από τον Ελαιώνα, θα έχεις διαπιστώσει πως το κτήριο του Βωβού ατενίζει αγέρωχο το μέλλον εδώ και αρκετούς μήνες !
Πιστεύεις ότι θα κατεδαφιστεί;
Εδώ θα είμαστε μετά από χρόνια για να το χρησιμοποιούμε ως εμπορικό κέντρο ή δεν ξέρω τι άλλο πρόκειται να αποφασίσουν.
Το θέμα είναι ότι εγώ προσωπικά προτιμώ ένα σύγχρονο εμπορικό ή άλλο κέντρο από τις τριτοκοσμικές συνθήκες Μπαγκλαντές του Ελαιώνα.
Άλλωστε όπως έχω ξαναπεί, ποτέ να μη γίνει γήπεδο, εάν πρόκειται ο Ελαιώνας να γίνει ΕΛΑΙΩΝΑΣ, αλλά όχι το σημερινό Βασίλειο του Αρουραίου.

Λιανού Κυριακούλα είπε...

Ο Δήμος Αθηναίων αναλαμβάνει όλες τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη σύμβαση που έχει υπογράψει με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, όπως αποφασίστηκε και ψηφίστηκε από όλες τις παρατάξεις - εκτός από το Κ.Κ.Ε. - στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας.
Να σημειωθεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να μπει σε αυτό το ψήφισμα πως θα υπάρξει αποζημίωση στον κ. Βωβό, σε περίπτωση που χρειαστεί και για να μην υπάρξει πρόβλημα με το γήπεδο, αλλά ο Δήμαρχος Νικήτας Κακλαμάνης δεν το έκανε για να μην θεωρηθεί από τώρα ότι η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας θα είναι καταδικαστική για το εμπορικό κέντρο, ωστόσο δεσμεύτηκε πως θα υπάρξει απαλλοτρίωση της έκτασης που ανήκει στον κ. Βωβό, εφόσον χρειαστεί και ανάλογα φυσικά με την απόφαση του ΣτΕ.
Πιο συγκεκριμένα ο κ. Τσίπρας πρότεινε στο ψήφισμα να μπει ότι "Ο Δήμος Αθηναίων αναλαμβάνει την πολιτική δέσμευση, ότι θα εργαστεί προκειμένου να ξεπεραστούν τα όποια νομικά και οικονομικά ζητήματα προκύψουν μετά από μία απόφαση του ΣτΕ που θα ακυρώνει την αποζημίωση με αυξημένο συντελεστή δόμησης στο οικόπεδο ιδιοκτησίας του Βωβού, με τον προσφορότερο για τον Δήμο Αθηναίων τρόπο (είτε με αγορά, είτε με απαλλοτρίωση)".
Στο επιτελείο των ανθρώπων του Παναθηναϊκού που ασχολούνται με το γήπεδο υπάρχει ικανοποίηση και ιδιαίτερα για τη στάση του Κώστα Σκανδαλίδη και του Αλέξη Τσίπρα που έδειξε ξεκάθαρα ότι είναι υπέρ του έργου και στην ουσία έδωσαν πολιτική κάλυψη στον Δήμαρχο να προχωρήσει σε ότι χρειάζεται για να γίνει το γήπεδο. Παράλληλα οι πράσινοι περιμένουν ότι ο κ. Κακλαμάνης θα κάνει πράξη τη δέσμευση του εφόσον χρειαστεί. Αν και θα επιθυμούσαν η θετική πρόταση του κ. Τσίπρα να είχε ψηφιστεί από τώρα. Την Τετάρτη θα γίνει έκτακτη συνεδρίαση της ΓΗΠΕΛ για να εξετάσει τη νομική υπόσταση της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου και για να αποφασίσει αν οι εγγυήσεις που ψηφίστηκαν επιστρέπουν να ξεκινήσουν οι εργασίες στο Βοτανικό.