Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΙΑΙΑΣ – ΕΝΩΤΙΚΗΣ Σ. Κ. ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ

20.05.2009

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Σαν Ενιαία – Ενωτική Σ. Κ., έχουμε συγκρουστεί επανειλημμένα με την Διοίκηση της Εταιρείας, κάθε φορά που οι Διοικούντες «έβαζαν από το παράθυρο» κόσμο στη δουλειά, εξυπηρετώντας είτε τους εκάστοτε «κυβερνητικούς παράγοντες», είτε τις κλίκες τους (κομματικές ή και προσωπικές).
Ποτέ όμως δεν στήσαμε στον τοίχο τους ίδιους τους εργαζόμενους, που στην ανάγκη τους να βρούνε δουλειά, πολλές φορές τσαλάκωναν την προσωπικότητα και την προσωπική τους υπερηφάνεια.
Χωρίς να αρνούμαστε πως όλοι έχουν τις προσωπικές τους ευθύνες για ότι κάνουν, πάντα πιστεύαμε ότι αυτή την απαράδεκτη κατάσταση του κομματικού ρουσφετιού και των «προσλήψεων από το παράθυρο», την γεννάει και την θεριεύει η αντίληψη των κομμάτων εξουσίας και των μηχανισμών τους, που κερδίζοντας τις εκλογές θεωρούσαν πάντα πως το κράτος είναι δικό τους τρόπαιο...
Όταν λοιπόν αποφασίζει κανείς να κουνά το δάκτυλο στους άλλους για ότι κατά τη γνώμη του κακώς γίνεται, θα πρέπει πρώτα να έχει την “έξωθεν καλή μαρτυρία”.
Όταν ότι καταγγέλλεις, φωτογραφίζει εσένα τον ίδιο, τις πρακτικές και τις μεθόδους που ο ίδιος υπηρέτησες για χρόνια, τότε αυτοεκτίθεσαι και φαντάζει κάπως παράλογο να μην καταλαβαίνεις ότι παραπέμπει στο “φωνάζει ο κλέφτης, να φοβηθεί ο νοικοκύρης”.
Πριν λοιπόν αναφερθούμε εμείς στις «καταγγελίες» της «ηγεσίας» της ΠΑΣΚΕ, θα έπρεπε πρώτα αυτοί να δώσουν εξηγήσεις στους εργαζόμενους, για τον τρόπο πρόσληψης του συν. Αθανασόπουλου στην ΕΛ.Δ.Α. – Εμπορία, όπου μετά από μία ευδόκιμη πορεία στα εκλογικά κέντρα του κ. Βερελή πέρασε στα Χημικά της Ε.Κ.Ο. για να καταλήξει στα ΕΛ.ΠΕ.
Ας εξηγήσουν οι όψιμοι «εγγυητές» της διαφάνειας πολλοί από τους οποίους βρίσκονται χωμένοι στις διευθυντικές τους καρέκλες πώς, μαζί με τους θεσμικούς παράγοντες του ΠΑΣΟΚ στην περιοχή της Ελευσίνας, εκμεταλλεύονται την επένδυση στις Β.Ε.Ε. για να προσλάβουν τα παιδιά τους στον Ποσειδώνα (ναυτιλιακή εταιρεία, Θυγατρική των ΕΛ.ΠΕ.) και να περάσουν στη συνέχεια στα ΕΛ.ΠΕ.
Ξέχασαν οι καταγγέλλοντες πώς ορισμένοι απ’ αυτούς περνούσαν από την ΑΣΠΡΟΦΟΣ στα ΕΛ.ΠΕ.;
Τι διαφορετικό, λοιπόν, έχει η μεταφορά του συν. Ακριτίδη στα ΕΛ.ΠΕ. μετά από πρόσληψη στην Ενεργειακή Θεσσαλονίκης πριν μερικά χρόνια;
Και γιατί πρέπει να χρεωθεί το Προεδρείο του Σωματείο πρακτικές που έχουν παγιωθεί χρόνια τώρα απ’ αυτούς που τις «καταγγέλλουν»;
Όσοι όψιμα αποφάσισαν να φορέσουν την τήβεννο του δικαστή, όφειλαν πρώτα να δουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη και να τον ρωτήσουν, όχι αν υπάρχουν άλλοι πιο όμορφοι, αλλά αν υπάρχουν άλλοι με τόσα όργια ρουσφετιού, ευνοιοκρατίας, αυθαιρεσίας και χειραγώγησης που να διαθέτουν και τόσο θράσος, ώστε να ζητούν και το λόγο από άλλους για ότι οι ίδιοι εξέθρεψαν.
Τα ίδια ακριβώς θα μπορούσε να πει κανείς και για τον “σοφέρ” που απαξιωτικά αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΠΑΣΚΕ.
Ίσως γιατί η επιλεκτική τους μνήμη δεν τους επιτρέπει να θυμηθούν πως ένας ωρομέτρης απ’ το 23 κλιμάκιο έφτασε στο 6 σαν υπεύθυνος Γραφείου Κίνησης.
Ξέχασαν πολύ γρήγορα ότι στα μισθολογικά κλιμάκια των οδηγών των προηγούμενων διοικητών της Εταιρείας, καλλιέργησαν (η «ηγεσία» της ΠΑΣΚΕ) με ανεύθυνες υποσχέσεις στους υπόλοιπους οδηγούς και πυροσβέστες, την προσδοκία να ενταχθούν σε υψηλότερα από την κατηγορία τους κλιμάκια .
Συνάδελφοι,
Αν αναφερόμαστε σε όλα αυτά, δεν το κάνουμε για να συμψηφίσουμε το χθες με το σήμερα και να συνεχίσουμε να αναπαράγουμε αυτά τα φαινόμενα. Αντίθετα στόχος και επιδίωξη της Ενιαίας - Ενωτικής Σ. Κ. είναι να τα σταματήσουμε και να μπουν επιτέλους κανόνες.
Αντί για φαρισαϊσμούς λοιπόν και υποκριτικές «καταγγελίες», θα έπρεπε να διδαχτούν όλοι απ’ αυτά εκφυλιστικά φαινόμενα που εκθέτουν και ενοχοποιούν τα Σωματεία, αλλά και την συνδικαλιστική δράση γενικότερα.
Μέσα απ’ το Σωματείο πρέπει να επιβάλλουμε συμφωνίες και θεσμικές διαδικασίες για να σταματήσουν και όχι να τα τροφοδοτούμε και να γινόμαστε συνένοχοι ψάχνοντας δικαιολογίες σε ψευδείς «καταγγελίες».
Τέλος, επαναλαμβάνουμε και εμείς ότι όποιος αμφισβητεί τα παραπάνω, αρκεί να ανατρέξει στη μνήμη των εργαζομένων. Δεν απευθυνόμαστε βέβαια στους χθεσινούς πρωταγωνιστές και σημερινούς «καταγγέλλοντες». Αυτοί έχουν τους δικούς τους καημούς και τους δικούς τους λόγους για όσα κάνουν. Εμάς μας φτάνει η μνήμη των υπολοίπων συναδέλφων και βεβαίως σε όλους αυτούς απευθυνόμαστε.

ΕΝΙΑΙΑ - ΕΝΩΤΙΚΗ Σ. Κ.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

To κόλλημα της ΔΑΚΕ να στοχοποιεί άτομα για άλλη μιά φορά φαίνεται στην ανακοίνωσή της.
Ο καημός και το μαράζι κάποιων στην ΔΑΚΕ είναι μεγάλος και σέρνουν όλη την παράραξη σε συνεχόμενα ολισθήματα.
'Εκαναν την παράταξη προσωπικό τους μαγαζί και το οδηγούν στην απαξίωση με μαθηματικό τρόπο.
Δεν είναι τυχαία η απομάκρυνση αρκετών συνδικαλιστών που τους οδήγησαν είτε σε παραιτήσεις είτε τους έδιωξαν.
Δυστηχώς για την ΔΑΚΕ το γράμμα Α είναι απών από το αλβάβητό τους.
Αξία, Αλληλεγγύη, Αλήθεια, Αλληλοσεβασμός, Αναγνώριση και άλλες πολλές.
Οι κύριοι πλέον είναι μόνοι τους παρέα με τα φαντάσματα που τους κυνηγούν. Εγκλωβισμένοι στην προσωπική τους μιζέρια σέρνονται πίσω το άρμα της εξουσίας των επερχόμενων καβαλάρηδων, μήπως και την βγάλουν καθαρη.
Δεν έμαθαν ποτέ απο τα λάθη τους, γιατί απλά όλη η συνδικαλιστική τους δράση οικοδομήθηκε πάνω σε αυτά και στην χαμένη ελπίδα κάποιων εργαζομένων που είχαν όραμα.
Πλέον είναι πολύ αργά για δάκρυα.
Όσο δεν αντιλαμβάνονται αυτά που έχονται, οι εργαζόμενοι θα τους ξεπεράσουν και θα τους αφήσουν ουραγούς και νοσταλγούς μιας συνδικαλιστικής νομεκλατούρας βασισμένη στο ψέμα, την υπόσχεση και το προσωπικό όφελος.
Ο 1,5 χρόνος έως τις εκλογές του Σωματείου είναι μη αναστρέψιμος.
Ο κλοιός σφίγγει μέρα με την ημέρα και η έξοδος τους είναι προ των πυλών.
Όσους λαγούς να βρούν και να χρησιμοποιήσουν, το κυνήγι δεν το "μυρίζουν".
Την φόλα την έφαγαν και έμαθαν!
Έχουμε πολλά να πούμε όταν πρέπει πάλι.

Υ.Γ Τις παπαριές που λέει για τον "Ανοιξιάτικο" είναι πλέον γνωστές δεν χρειάζεται να αναφερθούμε σε αυτές.

"ΕΝ.Ε.ΔΡΑ."

BENEAS GEORGIOS είπε...

Η ΔΑΚΕ δεν έπαιξε το ρόλο της πριν 5 χρόνια και τώρα ήρθε η ώρα της τιμωρίας της μαζί με την τιμωρία της Ν.Δ. και την τιμωρία των καρνάβαλων που χρησιμοποίησε στη Διοίκηση των ΕΛΠΕ ! ! !