Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Στη μαγευτική παραλία "Δελφίνια" της Δ. Μάνης!!!


Συμβαίνει αν όχι όλες, τις περισσότερες φορές, έχοντας κάποιο προορισμό να ταξιδεύουμε πηγαίνοντας σ' αυτόν γνωρίζοντας ότι στο διάβα μας σαρώνουμε αξιοθέατα που αξίζουν της προσοχής μας και του πολύτιμου χρόνου μας... Όμως η πίεση του χρόνου είναι αυτή που μας κάνει να τα παρακάμπτουμε, λέγοντας: την άλλη φορά!
Πέντε - δέκα λεπτά μετά την Καρδαμύλη και αφού περάσουμε την παραλία Φονέας, βρίσκεται σε ένα απάνεμο και γραφικό κολπάκι η παραλία "Δελφίνια¨ που πολλοί κάνουμε λόγο γι' αυτή, λιγότεροι έχουμε κάνει μια στάση για να την αγναντέψουμε να φωτογραφίσουμε και να φωτογραφηθούμε από ψηλά και ελάχιστοι πλην των μυημένων στις ομορφιές της Μάνης, έχουμε κατέβει κάτω για να κολυμπήσουμε στα γαλαζοπράσινα ήρεμα νερά της και να απολαύσουμε τον ήλιο στα λαμπερά από τις ακτίνες του βότσαλα.
Κατεβήκαμε αυτή τη φορά κάτω για να σας μεταφέρουμε εικόνες και όπως μας είπαν οι fan της όμορφης παραλίας η ενδυματολογική περιβολή μας δεν ήταν η ενδεδειγμένη... γι' αυτό κι εμείς δεν σας κρύβουμε ότι την επόμενη φορά θα κατηφορίσουμε με μαγιό!
Η παραλία Δελφίνια είναι μια από τις γνωστές παραλίες της Δυτικής Μάνης. Βρίσκεται μεταξύ της Καρδαμύλης και της Στούπας, σε έναν προστατευμένο κόλπο, με καθαρά και γαλαζοπράσινα νερά, που είναι ήρεμα, λόγω της φυσικής θέσης της. Ελιές, πεύκα και κυπαρίσσια περιστοιχίζουν την παραλία Δελφίνια, όπου το βουνό συναντά τη θάλασσα, με τα απότομα βράχια και τα βότσαλα.
Στο βορεινό σημείο του κολπίσκου της παραλίας στα Δελφίνια βρίσκεται η σπηλιά του Πολυόρα (όπου φτάνει κανείς μόνο κολυμπώντας) που κρύβει μέσα της μια μικρότερη παραλία στρωμένη με άμμο, πυκνή σκιά και σταλακτίτες!
Στην παραλία Δελφίνια, εκτός από το κολύμπι και την ηλιοθεραπεία, μπορείτε να επιδοθείτε και σε θαλάσσιες δραστηριότητες. Στη μικρή καντίνα που υπάρχει πάνω στην παραλία, μπορείτε να δοκιμάστε φρέσκα θαλασσινά και το ούζο σας. Πάνω από την παραλία υπάρχει οργανωμένο camping, ενώ η πρόσβαση στην παραλία Δελφίνια γίνεται μέσω χωματόδρομου. Το αυτοκίνητο μπορεί να φτάσει 300 μέτρα πριν την παραλία, από όπου και πρέπει να συνεχίσετε με τα πόδια.

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ!











































































1 σχόλιο:

Chrisothemis Perdikea είπε...

Σας ευχαριστούμε πολύ για τα όμορφα λόγια σας και τις υπέροχες φωτογραφίες που έχετε αναρτήσει. Σας προσκαλούμε να μας επισκεφτείτε ξανά και να σας γνωρίσουμε απο κοντά, καλή συνέχεια!🌷
www.Delphiniamani.com