Το καλοκαίρι έχει μπει εδώ και λίγες μέρες και οι ζέστες έχουν ξεκινήσει για τα καλά! Με τι θα μπορούσαμε να δροσιστούμε ακόμα κι αν βρισκόμαστε μακριά από τη θάλασσα; Μα φυσικά με παγωτό! Αχ! Δεν μπορώ να φανταστώ ότι υπάρχει άνθρωπος που δεν τρώει παγωτό! Για αυτό το λόγο σήμερα σας έχω την πιο εύκολη συνταγή για ανάλαφρο και βελούδινο χειροποίητο παγωτό σάντουιτς. Χρειαζόμαστε μόνο 2 βασικά υλικά συν το υλικό της γεύσης που θέλουμε να του δώσουμε. Εγώ έφτιαξα τρεις γεύσεις, με φυστικοβούτυρο, με μπουένο και με σοκολάτα φράουλα. Τρέχουμε να δούμε τη συνταγή μας!
Τι θα χρειαστούμε:
• 500ml φυτική κρέμα για σαντιγί
• 1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα (περίπου 300γρ)
• 1 βανίλια (προαιρετικά για περισσότερη γεύση)
• Το υλικό της επιλογής σας για τη γεύση του παγωτού (φρούτα, σοκολάτα, καραμέλα, καφές κ.ά.)
• Μπισκότα της επιλογής σας, για τα σάντουιτς
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ προσθέτουμε την φυτική κρέμα και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να δημιουργηθεί σαντιγί. Προσθέτουμε μέσα το ζαχαρούχο γάλα και τη βανίλια και χτυπάμε λίγο ακόμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας. Το μείγμα μας θα είναι πηχτό και δε θα ρέει. Προσθέτουμε μέσα το υλικό της επιλογής μας για τη γεύση του παγωτού και ανακατεύουμε σιγά σιγά με μια σπάτουλα μέχρι να αναμειχθούν όλα τα υλικά. Εγώ χώρισα το μείγμα μου σε τρεις δόσεις και έφτιαξα τρεις γεύσεις με φυστικοβούτυρο, μπουένο και σοκολάτα φράουλα. Στον πάγκο εργασίας μας απλώνουμε τα μπισκότα μας. Τοποθετούμε με ένα κουτάλι τη γέμιση με το παγωτό και κλείνουμε από πάνω με τα υπόλοιπα μπισκότα ώστε να δημιουργηθεί σάντουιτς. Το παγωτό που θα βγει με αυτήν την ποσότητα είναι αρκετό. Σε περίπτωση που δε θέλετε να φτιάξετε (μόνο) σάντουιτς μπορείτε να τοποθετήσετε το παγωτό σε ένα μπολ. Τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες. Μιαμ, μιαμ!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου