Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020

Επειδή κάθε τουριστικός πρέπει να είναι και γαστρονομικός προορισμός!!!


Με μεγάλη χαρά διαπιστώσαμε στην πρόσφατη φθινοπωρινή μας εξόρμηση στη Μεσσηνία και στη Μάνη ότι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και καταστήματα εστίασης που παρέμειναν κλειστά τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω του COVID-19, πραγματοποίησαν εντυπωσιακό comeback. Θα έχετε παρατηρήσει ότι σε κάθε οδοιπορικό που σας παρουσιάζουμε, πάντα υπάρχει και η πλευρά της γαστρονομίας, επειδή πιστεύουμε ότι κάθε τουριστικός προορισμός επιβάλλεται να είναι και γαστρονομικός που μεταξύ άλλων θα πρέπει να προβάλει την τοπική παραδοσιακή κουζίνα. 
Η Ελλάδα είναι ψηλά στις προτιμήσεις των τουριστών ως γαστρονομικός προορισμός. Νέες τάσεις ολοένα έρχονται και επικρατούν στον τουρισμό. Ο γαστρονομικός τουρισμός ολοένα ανεβαίνει και η Ευρώπη έχει την τιμητική της. Εξειδικευμένα τουριστικά πρακτορεία διοργανώνουν ταξίδια για μια ολοκληρωμένη, ταξιδιωτική εμπειρία με επίκεντρο τη γνωριμία και δοκιμή γεύσεων από όλο τον κόσμο. Στο πλαίσιο αυτό, οι τουρίστες γνωρίζουν τα ιστορικά αξιοθέατα της κάθε περιοχής, μυούνται στην τοπική κουλτούρα, διασκεδάζουν, αλλά κυρίως γεύονται τα τοπικά προϊόντα, το παραδοσιακό μαγείρεμα και τα γνήσια πιάτα κάθε περιοχής. Από την άλλη, η χώρα μας φημίζεται για την εκλεκτή κουζίνα της, είναι αποδεδειγμένα μία από τις καλύτερες στον κόσμο, πράγμα που την κάνει κορυφαίο, γαστρονομικό προορισμό. Όλα αυτά φυσικά δεν τα λέμε εμείς μόνο, αλλά συμφωνούν και αναγνωρισμένα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα από όλο τον κόσμο. 
Φίλες και φίλοι, όσο μεγαλώνουμε έχουμε περισσότερο παρελθόν και λιγότερο μέλλον. Και έρχεται η στιγμή που σχεδόν σταματάς να επεξεργάζεσαι το μέλλον και διαχειρίζεσαι κυρίως το παρελθόν σου. Και επειδή δεν μπορείς να επιστρέψεις πίσω στον χρόνο και δεν έχεις την ευκαιρία να το πάρεις από την αρχή, προσπάθησε τουλάχιστον να αποθεώσεις το παρόν σου. Γι' αυτό λοιπόν ακολουθήστε μας, ανακαλύψτε κι εσείς και απολαύστε... Καλή μας όρεξη!

Μαΐστρος - Καρδαμύλη!































Ανδρουβίστα - Καρδαμύλη!









Αλώνι - Καρδαμύλη!






Αίνιγμα - Στούπα!











Μπονάτσα - Καρδαμύλη!









Καφέ Μπάκας - Σταυροπήγιο!








1866 - Καρδαμύλη!









Γαλάζιο - Καρδαμύλη!











Πλατεία - Καρδαμύλη!





Η Αυλή της Γιωργίτσας - Καρδαμύλη!













Άμμος - Στούπα!


















Οινοσοφίες - Μεσσήνη!









Χρυσόμηλο - Μεσσήνη!













Ιάννησος - Μεσσήνη!












Φοίνικας - Ανάληψη Μεσσήνης!




















Ο Πλάτανος - Ανάληψη Μεσσήνης!












Στου Κώστα Βασιλειάδη - Καλαμάτα!























Δεν υπάρχουν σχόλια: