Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020

Η κορύφωση των λατρευτικών εκδηλώσεων της Υπαπαντής στην Καλαμάτα!!!


Ένας καθάριος γαλανός ουρανός, ένας υπέρλαμπρος ήλιος, ένα αναζωογονητικό βοριαδάκι και η θερμοκρασία των 22°C μέσα στο καταχείμωνο, δημιούργησαν τις ιδανικές συνθήκες έτσι ώστε ένα ανθρώπινο ποτάμι να κατακλύσει το κέντρο της Καλαμάτας και να συνοδεύσει στους κεντρικούς δρόμους την Σεπτή Εικόνα της Υπαπαντής.
Ιερείς, Αρχιερείς και πλήθος κόσμου από όλες τις γωνιές της Ελλάδας, τίμησαν με την παρουσία τους την Παναγία Υπαπαντή Πολιούχο της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας, στήριγμα και σκέπη του θεοσεβούμενου λαού.
Τις λατρευτικές εκδηλώσεις λάμπρυναν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Αντώνιος Σαμαράς, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως, οι Βουλευτές Μεσσηνίας κ. Λαμπρόπουλος Ιωάννης, κ. Μαντάς Περικλής, κ. Χρυσομάλλης Μίλτος, κ. Χαρίτσης Αλέξης, η Βουλευτής Β' Αθηνών Δυτικού Τομέα κ. Νάντια Γιαννακοπούλου, ο Δήμαρχος Τριπόλεως κ. Κώστας Τζιούμης, ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Πέτρος Δούκας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλης Λεβέντης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης καθώς και η Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Λίγο αργότερα θα ακολουθήσει νέο φωτορεπορτάζ από την επιστροφή της Εικόνας στον Καθεδρικό Ναό της Υπαπαντής! 

Από την Παναγιοσκέπαστη Καλαμάτα, Χρόνια Πολλά!












































































































































































































































Δεν υπάρχουν σχόλια: