Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

Μπύρες Πελοποννησιακές να τις πιεις στο ποτήρι!!!


Είναι γνωστή η εμμονή μας όλα αυτά τα χρόνια στα τοπικά προϊόντα. Όπου και αν βρεθούμε ζητάμε να δοκιμάσουμε ή να πάρουμε στο σπίτι κάτι από αυτά. Πιστεύω ότι στον οικονομικό πάτο που έχουμε φτάσει, στην προτίμηση των τοπικών προϊόντων, στην προώθηση και στην καθιέρωσή τους στις αγορές, βρίσκεται το κουμπί της επανεκκίνησης της οικονομίας μας. Χρειάζονται τόλμη, καινοτόμες ιδέες και η αποδοχή του κοινού που δεκαετίες τώρα έμαθε να αλληθωρίζει στα ξένα προϊόντα. Αλήθεια πόσοι γνωρίζουν ότι στην Πελοπόννησο, όπως και στις άλλες περιοχές της χώρας μας, υπάρχουν μικρές τοπικές ζυθοποιίες που παράγουν εξαιρετικά προϊόντα; Μπύρα SPARTA από τη Σπάρτη, μπύρα ΜΑΜΟΣ από την Πάτρα, μπύρα ΖΕΟΣ από το Άργος, μπύρα  CANAL DIVE από την Κόρινθο, μπύρα KARMA από τη Νεμέα, ενώ από φέτος το καλοκαίρι θα κάνει την εμφάνισή της και η Μανιάτικη ΝΕΜΑ. Είναι προϊόντα που πρώτα απ’ όλους πρέπει να στηρίξουν οι τοπικές κοινωνίες και οι άνθρωποι του κάθε νομού όπου και αν βρίσκονται στην Ελλάδα και το εξωτερικό, έως ότου αυτά τα προϊόντα βρουν το δρόμο τους. Το τελευταίο διάστημα έχουμε μείνει έκπληκτοι από τις μπύρες που παράγονται στους διπλανούς νομούς της Μεσσηνίας και μας προξενεί θλίψη το γεγονός ότι η προσπάθεια της Μεσσηνιακής μπύρας ΝΕΔΑ που ξεκίνησε ως MESSINA είχε άδοξο τέλος πριν λίγα χρόνια. Βρείτε και δοκιμάστε τις μπύρες που σας παρουσιάζουμε σήμερα και θα μας θυμηθείτε. Δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα απολύτως από τις γνωστές μπύρες του εμπορίου που βρίσκουμε παντού. Θα έλεγα με βεβαιότητα πως κάποιες από αυτές είναι πολύ καλύτερες. Δεν θα σας πούμε ποιες… Ανακαλύψτε μόνοι σας… Και στηρίξτε τους μικρούς… Τα χρήματα επιστρέφουν ποικιλοτρόπως πάλι στην τσέπη σας, στις τοπικές κοινωνίες!


























































Η Μεσσηνιακή μπύρα ΝΕΔΑ που ξεκίνησε ως MESSINA δεν μακροημέρευσε...












2 σχόλια:

ΕΛΛΗΝΑΣ είπε...

Να δωσω τα συγχαρητηρια μου στην αναπτυξη και κυκλοφορια τετοιων μπυροδιαμαντιων, ναι τις εχω δοκιμασει ολες, και μια εξαιρεση στην Α.Ζυθοποιια που με την επανακυκλοφορια της ΜΑΜΟΣ εδωσε δουλεια σε συμπολιτες μου.

PANOS είπε...

Aπο την μια, μια ζυθοποιια επανακυκλοφορει μια μπυρα και δινει δουλεια σε ανεργους..απο την αλλη μια αλλη ζυθοποιία "πνιγει" τους μικροζυθοποιούς στην βόρεια ελλάδα..ρωτειστε γιατι τα μαγαζια πουλανε μονο βεργίνα.