Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Μνημόσυνο στην Πηγάδα Μελιγαλά 72 χρόνια μετά τα δραματικά γεγονότα!!!


Σε κλίμα ευλάβειας και συγκίνησης τελέστηκε σήμερα το καθιερωμένο Μνημόσυνο των Σφαγιασθέντων Ελλήνων από τους Κομουνιστοσυμμορίτες στην Πηγάδα του Μελιγαλά, 72 χρόνια μετά τα δραματικά γεγονότα του Σεπτεμβρίου του 1944. 
Η εκδήλωση Μνήμης, Ευγνωμοσύνης και Στοχασμού, ξεκίνησε με την επιμνημόσυνη δέηση που έγινε μετά το πέρας της πρωινής Θείας Λειτουργίας στο ναό της Αναστάσεως στο χώρο της Πηγάδας. 
Ακολούθησαν οι συναισθηματικά έντονα φορτισμένες ομιλίες του Δημάρχου Οιχαλίας κ. Άριστείδη Σταθόπουλου και του εκπροσώπου των συγγενών των θυμάτων κ. Χρήστου Μπένου, ενώ σε σύντομη παρέμβασή του ο αειθαλής κ. Λυκούργος Γαϊτανάρος τόνισε ότι το Μνημόσυνο δεν ανήκει και δεν πρέπει να το καπηλεύονται κόμματα, αλλά μας δείχνει τι εστί Κομμουνισμός!
Το μήνυμα όπως κάθε χρόνο είναι ένα: Ποτέ ξανά Πηγάδα, ποτέ να μην ξανασυμβεί κάτι αντίστοιχο στη χώρα μας. Όχι στη λήθη, Ναι στη μνήμη!
Στη συνέχεια ακολούθησε ενός λεπτού σιγή, προσκλητήριο νεκρών, κατάθεση στεφάνων στο χώρο της Πηγάδας, ενώ η εκδήλωση έκλεισε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.
Στο μνημόσυνο που έγινε στον τόπο της θυσίας ήταν παρόντες μεταξύ άλλων οι Ευρωβουλευτές της Χρυσής Αυγής, Στρατηγοί ε.α. Γεώργιος Επιτήδειος και Ελευθέριος Συναδινός καθώς και οι Βουλευτές κ.κ. Δημήτρης Κουκούτσης, Ηλίας Παναγιώταρος και Γιάννης Σαχινίδης.

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ!













































Δείτε το video!



Δεν υπάρχουν σχόλια: