Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Λασπομαχία ΣΥΡΙΖΑ - ΚΚΕ στο Χαϊδάρι!!!


Ένα σχόλιο για τη σημερινή κινητοποίηση.

Άλλο εξαγγελίες και άλλο έργα.

Πέρα από τις όποιες σκοπιμότητες και τις αντιπαραθέσεις μεταξύ της δημοτικής αρχής που πρόσκειται στο ΚΚΕ και του αντιπεριφερειάρχη Αττικής Σπύρου Τζόκα αλλά και της δημοτικής παράταξης Πολίτες σε δράση, που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ, η πραγματικότητα είναι μία.

Στο Χαϊδάρι αντιπλημμυρικά έργα δεν έχουμε δει ακόμα και σε κάθε μπόρα πνιγόμαστε στη λάσπη.

Οπότε, η σημερινή κινητοποίηση και ο ολιγόλεπτος συμβολικός αποκλεισμός της Λεωφόρου Αθηνών μπροστά στο Δημαρχείο του Χαϊδαρίου καλώς έγιναν. 



Δήμος Χαϊδαρίου 

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Δελτίο Τύπου

Ο λαός του Χαϊδαρίου μίλησε. Να παρθούν μέτρα εδώ και τώρα!
Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η κινητοποίηση που διοργάνωσε ο Δήμος Χαϊδαρίου για την έλλειψη αντιπλημμυρικής προστασίας και την αλληγορία της Περιφέρειας και της Κυβέρνησης. Έδωσαν μαχητικό παρόν κάτοικοι από τις πληγείσες περιοχές, το σωματείο ΟΤΑ του Δήμου, τα σωματεία εργαζομένων των ΨΝΑ και ΑΤΤΙΚΟΥ, μαζικοί φορείς της πόλης μας, μαθητές από το 4ο Γ.Ε.Λ. και η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου με επικεφαλής το Δήμαρχο Μιχάλη Σελέκο.
Η κινητοποίηση είχε παλμό, ενώ τα συνθήματα του κόσμου αφορούσαν την οξυμένη κατάσταση του προβλήματος αλλά και τις ευθύνες που φέρει η Περιφέρεια και η Κυβέρνηση. Συνθήματα όπως: «τέρμα πια στον εμπαιγμό, έργο να γίνει αντιπλημμυρικό», «εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη», «αυτό δεν είναι θεομηνία, είναι του κράτους η αδιαφορία» ακούγονταν καθ’ όλη τη διάρκεια της συγκέντρωσης.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε αποκλεισμός της Λεωφόρου Αθηνών και ενημέρωση των οδηγών για την κατάσταση.
Στην ομιλία του ο Δήμαρχος στάθηκε στις χρόνιες ελλείψεις, που σε κάθε βροχή δημιουργούν προβλήματα σε σπίτια, καταστήματα, σχολεία κτλ., στην ανάγκη για άμεση αντιπλημμυρική προστασία της πόλης και στο γεγονός ότι Δήμος και πληγέντες δεν έχουν πάρει ούτε ευρώ σαν αποζημίωση.
Τέλος, πρόσθεσε ότι οι αγώνες που κάνει ο Δήμος μας για να γίνουν τα έργα και να μην είμαστε στο ίδιο έργο θεατές προκύπτουν από την ανάγκη να μην πνίγεται ο κόσμος και το 2016. Απαντώντας στις δικαιολογίες των αρμόδιων φορέων, τόνισε, ότι δε γίνεται να κατηγορούμαστε για μικροπολιτική από εκείνους που μας χόρτασαν υποσχέσεις…. Κίνητρό μας είναι να λυθεί ένα χρόνιο, γενικευμένο πρόβλημα που έχει καταστροφικές συνέπειες για το λαό και τις υποδομές, σχεδόν, κάθε χρόνο.
Ρωτάμε τα εξής:
• Τι θα γίνει στην επόμενη βροχή…;
• Πότε θα γίνουν τα έργα που υποσχέθηκε ότι θα κάνει η περιφέρεια στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε 23/10/2015;
• Πότε θα δοθούν οι αποζημιώσεις στους πληγέντες;
Προειδοποιούμε ότι από την επόμενη εβδομάδα αν δεν υπάρξει άμεση ικανοποιητική απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα θα κλείνουμε την Λεωφόρο Καβάλας κάθε μέρα!

ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΛΥΣΗ!
ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ!

Γραφείο Τύπου Δήμου Χαϊδαρίου





Δεν υπάρχουν σχόλια: