Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Η Μεσσηνία υποδέχθηκε το σκήνωμα του Αγίου Φλώρου στο ομώνυμο χωριό!!!


Το σκήνωμα του προστάτη του Αγίου Φλώρου υποδέχθηκε απόψε με λαμπρότητα και Βυζαντινή μεγαλοπρέπεια ο Άγιος Φλώρος, το πανέμορφο χωριό του Δήμου Καλαμάτας με τις πηγές του Παμίσου. 
Η υποδοχή έγινε στις 7 το απόγευμα στην είσοδο του χωριού και ακολούθησε πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία στην οποία χοροστάτησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος και Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.
Παρούσες στην υποδοχή του σκηνώματος ήταν οι Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές της Μεσσηνίας.
Αυτή την ώρα τελείται κατανυκτική αγρυπνία, ενώ αύριο 18 Αυγούστου, ανήμερα της γιορτής στη Θεία λειτουργία, στον Ιερό Ναό Αγίου Φλώρου και Λαύρου, θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.
Το σκήνωμα του Αγίου θα παραμείνει στον Άγιο Φλώρο μέχρι και την Πέμπτη 20 Αυγούστου το πρωί, οπότε μετά τη λειτουργία και την παράκληση θα αναχωρήσει. Το σκήνωμα φυλάσσεται στην Ιερά Μονή του Αγίου Νικολάου του Νέου στη Βοιωτία και είναι η πρώτη φορά που έρχεται στη Μεσσηνία από το 1880 που κτίσθηκε ο φερώνυμος Ναός στο χωριό που πήρε και το όνομά του.
Σήμερα και αύριο στις πηγές του Παμίσου γίνεται παράλληλα με τις θρησκευτικές εκδηλώσεις και λαϊκό πανηγύρι με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα...

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ!

















































2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι Άγιοι Φλώρος και Λαύρος ήταν δίδυμα αδέλφια και ήταν άρρηκτα ενωμένοι δια της θερμής πίστεως και αγάπης που είχαν προς το Χριστό.
Κατάγονταν από το Βυζάντιο και είχαν πιστεψει στο Χριστιανισμό και διδαχθει την τέχνη του λιθοξόου από τους Αγίους Πρόκλο (ή Πάτροκλο σύμφωνα με τον Άγιο Νικόδημο) και Μάξιμο, οι όποιοι υπέστησαν και μαρτυρικό θάνατο για το Χριστό.
Μετά τον μαρτυρικο θάνατο των διδασκάλων τους, οι Αγιοι Φλώρος και Λαύρος αναχώρησαν στην Ιλλυρία και διάλεξαν σαν τόπο διαμονής τους την πόλη Ουλπιανά.
Στην πόλη αυτή εργάζονταν την τέχνη τους, αλλά συγχρόνως μέσω αυτής προσπαθούσαν για την εξάπλωση του Ευαγγελίου.
Εκεί υπήρχε και κάποιος ιερέας ειδώλων, ονομαζόμενος Μερέντιος.
Ο γιος αυτού Αθανάσιος από το ένα του μάτι έπαθε τύφλωση, που από την ιατρική επιστήμη δε βρήκε θεραπεία.
Τότε πλησίασε τους δύο τεχνίτες αδελφούς, οι οποίοι με την επίκληση του ονόματος του Χριστού θεράπευσαν το μάτι του γιου του ειδωλολάτρη ιερέα, με αποτέλεσμα να πιστέψουν και οι δύο στο Χριστό.
Αυτό μόλις το έμαθε ο έπαρχος Λύκων, συνέλαβε τους δύο αδελφούς και, αφού τους βασάνισε φρικτά, τους έριξε μέσα σε ένα πηγάδι, όπου και παρέδωσαν το πνεύμα τους.
Έτσι, οι δύο τεχνίτες αδελφοί μπήκαν στην αιώνια πόλη, ης τεχνίτης και δημιουργος ο Θεός (Προς Εβραίους Επιστολή, ια' 10). Της οποίας, δηλαδή, τεχνίτης και κτίστης είναι αυτός ο Θεός.
Τα ΑΓΙΑ λείψανα αυτών τα συνέλεξαν πιστοί Χριστιανοί και τα μετέφεραν στη Βασιλεύουσα.

Unknown είπε...

Ακολουθια του αγιου που θα βρω