Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Κοινωνικά φροντιστήρια από την Μητρόπολη Περιστερίου για 4η συνεχή χρονιά!!!


Για τέταρτη συνεχή χρονιά, στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Περιστερίου, παραδίδονται ΔΩΡΕΑΝ μαθήματα σε μαθητές Λυκείου. Τα μαθήματα θα παραδίδονται στις αίθουσες του πνευματικού κέντρου της Ενορίας από 33 εθελοντές καθηγητές, ενώ υπεύθυνος του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, είναι ο Πατήρ Αλέξανδρος Ζαρίκος. Τα μαθήματα θα κρατήσουν από τις 22 Ιουνίου μέχρι τις 25 Ιουλίου. Τα Κοινωνικά Φροντιστήρια είναι υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου και λειτουργούν υπό τον συντονισμό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Χρυσόστομου, στα Πνευματικά Κέντρα των ενοριών από εθελοντές, αξιόλογους καθηγητές, προσφέροντας εντελώς ΔΩΡΕΑΝ την πείρα, τις υπηρεσίες και την αγάπη τους στα παιδιά που έχουν ανάγκη λόγω οικονομικών δυσκολιών.


Η οικονομική κρίση η οποία μαστίζει την πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια έχει οδηγήσει εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας στην ανεργία και την ανέχεια. Η στήριξη όλων αυτών των συμπολιτών μας από το κεντρικό κράτος ειδικότερα στις ημέρες μας είναι ανεπαρκής. 
Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω σε συνδυασμό με το υψηλό οικονομικό κόστος που καταβάλλεται ετησίως από τους γονείς για την παιδεία, θεωρούμε για μια ακόμη φορά επιτακτική την ανάγκη λειτουργίας των Κοινωνικών Φροντιστηρίων της Ιεράς μας Μητροπόλεως, ιδιαιτέρως για τα παιδιά των οικογενειών της μεσαίας και κατώτερης οικονομικής τάξης οι οποίες όλως ιδιαιτέρως μαστίζονται κατά την περίοδο αυτή. 
Τα Κοινωνικά Φροντιστήρια λειτουργούν υπό την ηγεσία, την φροντίδα και την υπευθυνότητα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Περιστερίου κ. κ. Χρυσοστόμου και από εθελοντές καθηγητές όλων των ειδικοτήτων, για 4η συνεχή χρονιά. 


Τα εν λόγω Φροντιστήρια λειτουργούν αποκλειστικά και μόνο χάρις εις τον συνεχή κόπο και μεγάλο μόχθο, στον αλτρουισμό και την εθελούσια προσφορά πολλών καθηγητών όλων των προβλεπόμενων ειδικοτήτων των σχολείων, οι οποίοι εμπνέονται από βαθύτατο ενδιαφέρον και την απεριόριστη αγάπη και φροντίδα για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης και από τον βαθύτατο πόθο της επιτυχίας και καταξίωσης των αγαπητών μαθητών τους. Η θυσία και η προσφορά τους είναι αναμφισβήτητα μεγάλη και πάρα πολύ ουσιαστική για την πόλη μας. 
Τα ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ μας έχουν ως τελικό στόχο και σκοπό την βοήθεια των παιδιών των πτωχών οικογενειών οι οποίες, ένεκα της ανεργίας, της λιτότητας και της μείωσης των μισθών και των συντάξεων, με κανένα λόγο δεν δύνανται να ανταποκριθούν στις ανάγκες των παιδιών τους και να πληρώσουν φροντιστήρια για την κάλυψη των υπαρχουσών κενών για την επιτυχία τους στις πανελλήνιες εξετάσεις για την Ανώτερη και Ανώτατη Παιδεία. 
Με ιδιαίτερη χαρά και αισιοδοξία σας υπενθυμίζουμε ότι το 2013 και το 2014 η επιτυχία των μαθητών των ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ανήλθε στο 98% περίπου, κάτι το οποίο όλως ιδιαιτέρως τιμά και γεραίρει τους εθελοντές καθηγητές οι οποίοι με μεγάλο ζήλο, ενθουσιασμό και αφοσίωση διδάσκουν σε αυτά. 
Στα Κοινωνικά Φροντιστήρια της Μητροπόλεως παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ μαθήματα όλων των ειδικοτήτων οι οποίες απαιτούνται για την επιτυχία στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας. Απώτερος και απώτατος σκοπός της δραστηριότητας αυτής της Ιεράς Μητροπόλεως είναι κυρίως η δημιουργία ενός κλίματος παροχής ίσων ανεξαιρέτως ευκαιριών για την επιτυχία στις Πανελλήνιες εξετάσεις μέσω της παρεχόμενης ΔΩΡΕΑΝ υποβοηθητικής διδασκαλίας από εθελοντές καθηγητές οι οποίοι εντελώς εθελοντικά και ΔΩΡΕΑΝ προσφέρουν τις πολύτιμες τους γνώσεις και εμπειρίες στα παιδιά μας τα οποία ετοιμάζουν καταλλήλως για να επιτύχουν στις Πανελλήνιες εξετάσεις τους. 
Αφού πρώτον ευχαριστήσουμε θερμότατα και ειλικρινέστατα τους αγαπητούς αξιότιμους εθελοντές καθηγητές προσκαλούμε και άλλους συναδέλφους τους να προσέλθουν στα ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ και να πλαισιώσουν τους ήδη διδάσκοντες προκειμένου και αυτοί να βοηθήσουν τα παιδιά των οικονομικά αδυνάτων οικογενειών για την επιτυχία τους στις πανελλήνιες εξετάσεις. 
Απευθύνουμε αυτή την πρόσκληση διότι γνωρίζουμε την απεριόριστη αγάπη και την φροντίδα τους για τα παιδιά των σχολείων. Δεν είναι αρκετό ένα προσωπικό ευχαριστώ του Μητροπολίτη για να εκφράσει την ευγνωμοσύνη και την μεγάλη οφειλή της Μητέρας Εκκλησίας και των παιδιών των Κοινωνικών Φροντιστηρίων αλλά ένα ευχαριστώ το οποίο εκφράζει ούτως εκ μέρους των γονέων των οικονομικά αδυνάτων οικογενειών οι οποίες εμπιστεύονται τα παιδιά τους στα ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ μας και στους καθηγητές οι οποίοι διδάσκουν σε αυτά.


Τηλέφωνα επικοινωνίας - πληροφορίες:

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ» τηλ. 2105711633 (π. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΑΡΙΚΟΣ)

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΙΕΡΟΘΕΟΥ τηλ. 2105719200 (π. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΕΤΟΥΛΑΚΗΣ)

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΗΣ τηλ. 2105777508 (π. ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΑΜΟΡΓΙΑΝΟΣ)

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ τηλ. 2105716449 ( π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΛΟΥΚΟΥΜΗΣ )

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΗΣ τηλ. 2105711390 (π. ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΛΩΤΑΣ)


Δεν υπάρχουν σχόλια: