Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Να απαλλαγούμε οριστικά από τους κουκουλοφλώρους του διαδικτύου!!!


Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. 

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εξιχνιάστηκε υπόθεση που αφορούσε δημόσια υποκίνηση βίας και μίσους μέσω του διαδικτύου καθώς και δημόσια πρόκληση και διέγερση σε εκτέλεση πλημμελημάτων και κακουργημάτων, η οποία τελούνταν από μίσος, κατά τρόπο που εξέθετε σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη.
Επίσης, στις πράξεις που εξιχνιάστηκαν περιλαμβάνεται και η ανάρτηση δημοσιεύσεων και σχόλιων, σε ιστολόγιο του διαδικτύου, με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο για τη μνήμη του Βαγγέλη Γιακουμάκη.
Από τις άμεσες και αποτελεσματικές έρευνες και ενέργειες της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διαπιστώθηκε η εμπλοκή τριών δραστών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Μυτιλήνη.
Σχεδιάστηκε και πραγματοποιήθηκε πανελλαδική αστυνομική επιχείρηση, για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, όπου πραγματοποιηθήκαν ταυτόχρονες έρευνες στις οικίες των εμπλεκόμενων και ταυτοποιήθηκε ψηφιακά η δράση τους.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας για δημόσια υποκίνηση βίας και μίσους μέσω διαδικτύου, από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, πρόκληση σε εκτέλεση πλημμελήματος ή κακουργήματος που τελείται από μίσος, μέσω διαδικτύου.
Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για εργαστηριακές εξετάσεις. 
Οι δράστες ηλικίας 25 και 28 ετών δεν συνελήφθησαν, διότι δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις της αυτοφώρου διαδικασίας. Σημειώνεται ότι ο 50χρονος αναζητείται να συλληφθεί στα όρια του αυτοφώρου για το αδίκημα της απείθειας. 
Σημειώνεται ότι ο 50χρονος είναι σεσημασμένος κατά το παρελθόν για διάφορα ποινικά αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή. Παράλληλα ερευνάται η εμπλοκή τους και σε τυχόν άλλες αξιόποινες πράξεις, καθώς και πιθανή επικοινωνία τους με άτομα στην περιοχή των Ιωαννίνων.
Σημειώνεται ότι η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενήργησε άμεσα λόγω της σοβαρότητας και της ιδιαιτερότητας της υπόθεσης, καθώς στο επίμαχο ιστολόγιο, μεταξύ άλλων, υποκινούνταν το μίσος και η πρόκληση βιαιοπραγιών και άλλων εκδηλώσεων μίσους κατά ομάδων προσώπων, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σοβαρή απειλή για τη ζωή και τη σωματική τους ακεραιότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: