Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Rolls-Royce Wraith... Μην με ξυπνάτε όνειρο ζω!!!


Η Rolls-Royce Motor Cars παρουσίασε με υπερηφάνεια το Wraith, το πιο ισχυρό, δυναμικό και πολυτελές αυτοκίνητο στην ιστορία της.
"Παρουσιάζουμε στην κατηγορία Gran Turismo, ένα αυτοκίνητο που ενσαρκώνει το πνεύμα του Charles Stewart Rolls", σχολίασε ο Torsten Müller-Ötvös, Διευθύνων Σύμβουλος της Rolls-Royce Motor Cars. "Το πιο ισχυρό Rolls-Royce στην ιστορία, υπόσχεται την αίσθηση της περιπέτειας και την ταχύτητα που οδήγησε τον προπάτορα μας στην ίδρυσή της εταιρίας. Βέβαια, τα κύρια χαρακτηριστικά της Wraith είναι η πολυτέλεια, η φινέτσα και η ποιότητα, χαρακτηριστικά που παραμένουν μέχρι σήμερα σημαντικά για τους πελάτες της Rolls-Royce ακριβώς όπως ήταν και πριν από έναν και πλέον αιώνα".

Ο Πρόεδρος της Rolls-Royce και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του BMW Group Harald Krüger πρόσθεσε τα εξής: "Το BMW Group επιβεβαιώνει σήμερα την πλήρη δέσμευσή του για το μέλλον της Rolls-Royce. Η ανάπτυξη και η ευημερία στο μέλλον βρίσκονται μπροστά μας, χάρη σε συνεχείς επενδύσεις, ενώ η προσεκτική διαχείριση της μάρκας και η έναρξη πρωτοποριακών νέων μοντέλων όπως η Rolls-Royce Wraith, αποτελεί μια υπέροχη προσθήκη στην γκάμα των προϊόντων".

Ο σαρωτικός σχεδιασμός δίνει στο αυτοκίνητο το μοναδικό χαρακτήρα του. Οι έντονες γραμμές, η ένταση στα πάνελ και το κεκλιμένο πίσω παρμπρίζ θυμίζουν την εικόνα ενός αθλητή παγκόσμιας κλάσης να είναι έτοιμος στη γραμμή εκκίνησης. Η εμπρός μάσκα με την βαθιά εσοχή της και το πίσω μέρος με την τόσο εκφραστική διχρωμία σε συναρπάζουν.

Οι ανάποδες τύπου πόρτες (suicide doors) ανοίγουν και αποκαλύπτουν ένα πλούσιο και πλήρες εσωτερικό, με απαλό δέρμα, ποιότητες Phantom και εκτάσεις ξύλου που ονομάζονται Canadel Panelling. Το όνομα αυτό πάρθηκε από το διάσημο όρμο στη Νότια Γαλλία, όπου ο Sir Henry Royce και οι ομάδες σχεδιασμού και κατασκευής, πέρασαν χειμώνες, ώστε να πετύχουν αυτό το σύγχρονο και τέλειο φινίρισμα που σαρώνει το εσωτερικό, με τέσσερις επιβάτες να βρίσκονται σε ένα χώρο λουσμένο στο φως και στη ζεστασιά.

Το εσωτερικό περιβάλλον συμπληρώνεται από το Starlight Headliner, ένα κατά παραγγελία χαρακτηριστικό διαθέσιμο σε οικογενειακά αυτοκίνητα για πρώτη φορά. 1.340 λαμπτήρες οπτικών ινών είναι προσαρμοσμένοι στην επένδυση της οροφής για να δώσουν την εντύπωση ενός λαμπερού, έναστρου νυχτερινού ουρανού.

Οι επιδόσεις του Wraith είναι απλά ασύλληπτες. Η παροχή ισχύος γίνεται δίχως ιδιαίτερο κόπο, χάρη σε ένα κινητήρα V12 ο οποίος είναι παντρεμένος με ένα 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο της ZF. 624 ίπποι είναι στη διάθεση του οδηγού, ενώ τα 0-100χλμ επιτυγχάνεται σε 4,4 δευτερόλεπτα, σε σύγκριση με τους 563 ίππους και τα 0-100 σε 4,7 δευτερόλεπτα του παλαιότερου Ghost.

Από τις 1.500 στροφές του κινητήρα 80kg ροπής είναι διαθέσιμα (78kg για την Ghost), ενώ το μεγάλο πίσω μετατρόχιο, το μικρότερο μεταξόνιο και το χαμηλότερο ύψος της οροφής συμβάλουν περαιτέρω στην πιο συναρπαστική οδηγική εμπειρία πέρα από κάθε άλλη Rolls-Royce στην ιστορία. Η ανάρτηση του αυτοκινήτου έχει επίσης προσαρμοστεί για την ελαχιστοποίηση της μετακίνησης του αμαξώματος κατά την διάρκεια της οδήγησης σε διαδρομή με στροφές και μεγάλη ταχύτητα ενώ το βάρος του τιμονιού είναι βαρύτερο σε υψηλές ταχύτητες και ελαφρύτερο σε χαμηλές ταχύτητες.

Ωστόσο, το Wraith δεν είναι ένα GT αυτοκίνητο που βάζει φωτιά στον δρόμο. Οι βελτιώσεις στον τομέα της σπορ οδήγησης έχουν επιτευχθεί με καμία απολύτως δέσμευση ως προς την αίσθηση της οδήγησης σαν σε "ένα στρώμα αέρα". Επιπλέον, το ντεμπούτο της δορυφορικής τεχνολογίας Aided (SAT), μεταφέρει την δύναμη από τον κινητήρα στους τροχούς αβίαστα, πράγμα που ταιριάζει απόλυτα στην μάρκα Rolls-Royce.

Η δορυφορική υποβοήθηση μετάδοσης χρησιμοποιεί δεδομένα GPS για να δει πέρα από αυτό που βλέπει ο οδηγός! Προσδοκά την επόμενη κίνησή του, με βάση τη θέση και το τρέχων οδηγικό στυλ, ενώ στη συνέχεια επιλέγει το πιο κατάλληλο γρανάζι για το έδαφος μπροστά μας. Στροφές, κόμβοι και κυκλικοί κόμβοι, διασταυρώσεις, όλη η διαδρομή είναι εκ των προτέρων αναμενόμενη, πράγμα που σημαίνει ότι το Wraith είναι συνεχώς έτοιμο να τηρήσει την υπόσχεση του ως γνήσιο Rolls-Royce

Για πάνω από έναν αιώνα, τα Rolls-Royce αυτοκίνητα έχουν αναπτύξει τεχνολογίες που σχεδιάστηκαν για να υποστηρίξουν τους επιβαίνοντες διακριτικά, προσφέροντας μια απαράμιλλη οδηγική εμπειρία που συνοψίζεται από τον όρο «αβίαστη». Σε κάθε Rolls-Royce αυτές βοηθούν τον οδηγό, αλλά είναι και έτοιμες να επιστρέψουν σε stand by κατάσταση, όταν δεν απαιτείται πλέον, χωρίς η μετάβαση να γίνει αντιληπτή.

Πρόοδοι σε μηχανικά μέρη και ηλεκτρονικά συστήματα όπως το head-up display, τον προσαρμοζόμενο φωτισμό και η keyless εκκίνηση του κινητήρα είναι πλέον στάνταρ. Φυσικά, οι βελτιώσεις στη συνδεσιμότητα έχουν πάει την επαφή ανθρώπου-μηχανής σε ένα νέο επίπεδο, μια γκάμα ηλεκτρονικών και μηχανικών υποβοηθήσεων που θα μπορούσαν να παρομοιαστούν με ένα σύγχρονο σωφέρ επί του αυτοκινήτου.

Εντολές ενεργοποίησης φωνής, για παράδειγμα, έρχονται με το πάτημα ενός κουμπιού κλήσης που βρίσκεται στο τιμόνι. Ένας προορισμός δεν απαιτεί πλέον χειροκίνητη εισαγωγή από το μενού πλοήγησης και η βοήθεια κατά την διαδρομή ξεκινά άμεσα στην οθόνη του πλοηγού αλλά και μέσω των ηχείων του αυτοκινήτου. Όλη η καθοδήγηση γίνεται μόνο με μια φωνητική εντολή, όπως "πλοηγηθείτε στο Piccadilly στο Λονδίνο".

Πρόσθετες βελτιώσεις στις επικοινωνίες εμφανίζονται στο σχεδιασμό και τη λειτουργικότητα του κομψού αλλά και πολλαπλών χρήσεων χειριστηρίου. Αυτό επιτρέπει την πλοήγηση μέσα από τις λειτουργίες της οθόνης χρησιμοποιώντας ένα touch pad που διαθέτει άπειρες επιλογές μέχρι και τηλέφωνο. Τα γράμματα μπορούν επίσης να "ζωγραφίζονται" πάνω στο touch pad αφής με το χέρι και όχι από κύλιση μέσα από μια σειρά των διαθέσιμων χαρακτήρων που εμφανίζονται στην οθόνη.






































Δεν υπάρχουν σχόλια: