Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2014

Μαϊμουδιές στην ανακήρυξη αυτοκινήτου της χρονιάς!!!


Κάπως έτσι ανακηρύσσονται τα αυτοκίνητα της χρονιάς και κάπως έτσι γιγαντώθηκε η Γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία…

Γερμανόφιλα αυτοκινητιστικά περιοδικά, γερμανόφιλοι αυτοκινητιστικοί συντάκτες καθοδηγούμενοι από μεγαλοστελέχη Γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών διαμορφώνουν αποτελέσματα ψηφοφοριών και δοκιμών…

Γερμανικές λέσχες αυτοκινήτου παραποιούν στοιχεία διαδικτυακών ψηφοφοριών...

Σιγά μην είναι καλύτερο το Golf από την Giulietta ή από άλλα ανταγωνιστικά μοντέλα…

Ρε κάντε μας τη χάρη…


Μια από τις μεγαλύτερες λέσχες αυτοκινήτου στον κόσμο, η γερμανική ADAC, δέχτηκε ένα πολύ σοβαρό πλήγμα στο κύρος της, μετά την παραδοχή από τον υπεύθυνο επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων πως νόθευσε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για το "Αγαπημένο Αυτοκίνητο" των μελών της!!!

Ο Michael Ramstetter, υπεύθυνος επικοινωνίας της ADAC και αρχισυντάκτης του περιοδικού της λέσχης Motorwelt υπέβαλε την παραίτησή του, παραδεχόμενος νόθευση των στοιχείων της ψηφοφορίας για την ανάδειξη του αυτοκινήτου της χρονιάς, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle. Πρόκειται για το βραβείο Gelber Εngel της λέσχης που απονέμεται στο πιο δημοφιλές αυτοκίνητο της χρονιάς.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Bild am Sonntag, ο Michael Ramstetter παραδέχθηκε ενώπιον του Διοικητικού Συμβουλίου της ADAC ότι παραποίησε τα δεδομένα της ψηφοφορίας προκειμένου να αναδειχθεί το Golf της Volkswagen "το αγαπημένο αυτοκίνητο" των Γερμανών. Την υπόθεση έφερε στο φως η Süddeutsche Zeitung πριν από μερικές ημέρες. Σε δημοσίευμά της, η εφημερίδα του Μονάχου υποστήριξε ότι η γερμανική λέσχη αυτοκινήτου παραποίησε τα στοιχεία, ισχυριζόμενη
1. ότι έλαβαν μέρος στην ψηφοφορία 290 χιλιάδες μέλη, ενώ συμμετείχαν μόνον 76 χιλιάδες και
2. υποστηρίζοντας ότι το Golf αναδείχθηκε πρώτο με 34.299 ψήφους, ενώ στην πραγματικότητα έλαβε μόνον 3.409.
Οι ψήφοι πολλαπλασιάζονταν μυστηριωδώς
Η ADAC είναι αντιμέτωπη με μια "κρίση εμπιστοσύνης", αναφέρουν σχολιαστές, επικαλούμενοι την "κάκιστη επικοινωνιακή διαχείριση" της υπόθεσης. Αυτό που εξοργίζει την κοινή γνώμη είναι η στάση που τήρησαν τα διευθυντικά στελέχη της λέσχης.
Την περασμένη Πέμπτη, κατά την τελετή της απονομής του βραβείου Gelber Engel, και μετά τις πρώτες αποκαλύψεις της Süddeutsche Zeitung, ο Πρόεδρος της ADAC Dr. Karl Obermair απέρριψε με ειρωνικά σχόλια το σχετικό δημοσίευμα, κάνοντας λόγο για αναλήθειες και αστήριχτους υπαινιγμούς. "Τουλάχιστον έγραψαν σωστά τα τέσσερα γράμματα της λέσχης μας", είπε σκωπτικά ο Dr. Karl Obermair. Φυσικά, μόνο έτσι δεν ήταν τα πράγματα.
Το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της Süddeutsche Zeitung στηρίχθηκε σε στοιχεία και έγγραφα της ADAC. Σύμφωνα με την εφημερίδα "τα περίεργα περιστατικά συνδέονταν με το πρόσωπο του Michael Ramstetter". Στο γραφείο του υπεύθυνου επικοινωνίας "κατέληγαν οι ψήφοι για την ανάδειξη του Gelber Engel και εκεί πολλαπλασιάζονταν μυστηριωδώς, όπως υποστηρίζουν εργαζόμενοι στην ADAC", γράφει η Süddeutsche Zeitung.
Καταγγελίες από συνεργάτες της ADAC
Μολονότι ο Michael Ramstetter ήταν ένας από τους ισχυρούς άνδρες της λέσχης αυτοκινήτου, όλα δείχνουν ότι ήταν έντονα διαφιλονικούμενο πρόσωπο εντός της ADAC. Όπως υποστηρίζει η Süddeutsche Zeitung, πρόσφατα, 30 συνεργάτες του εξέφρασαν με επιστολή τους προς το Δ.Σ. τα παράπονά τους για "το στιλ διοίκησης" του Michael Ramstetter, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει πλέον βάση εμπιστοσύνης και χαρακτηρίζοντας "προβληματική" την κατάσταση στο τμήμα επικοινωνίας.
Μετά τις αρχικές οργισμένες διαψεύσεις από την ADAC, o Michael Ramstetter αναγκάσθηκε να παραδεχθεί "προσωπικά σφάλματα" στη διαχείριση της ψηφοφορίας και ζήτησε συγγνώμη για την "ανάρμοστη συμπεριφορά" του, η οποία, όπως τόνισε, έπληξε την αξιοπιστία και το κύρος της γερμανικής λέσχης αυτοκινήτου. Η ADAC, που είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη λέσχη αυτοκινήτου με 19 εκατομμύρια μέλη, διέταξε εσωτερική έρευνα για τα προηγούμενα χρόνια, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν και στο παρελθόν είχαν σημειωθεί κρούσματα παραποίησης στοιχείων της ψηφοφορίας για το αυτοκίνητο της χρονιάς. Το Δ.Σ. της λέσχης αποφάσισε επίσης να διεξάγεται στο εξής η ψηφοφορία υπό συμβολαιογραφική εποπτεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: