Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Ανακοίνωση Κλαδικού Σωματείου Ενέργειας για την Πρωτομαγιά!!!



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ 1η ΜΑΗ 2013

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, 

Η Πρωτομαγιά είναι η μέρα της εργατικής τάξης. Είναι η μέρα μας.
Μέρα αγώνα για: "Οχτώ ώρες δουλειά, οχτώ ώρες ανάπαυση, οχτώ ώρες ύπνο".
Μέρα βαμμένη με το αίμα  των εργατών του Σικάγο το 1886, της Θεσσαλονίκης το 1936, εργατών που έπεσαν στις συγκρούσεις της ταξικής πάλης, των εργατών που έπεσαν σε χιλιάδες εργατικά «ατυχήματα» στους τόπους δουλείας.
Μέρα  σύμβολο του πιο ανειρήνευτου ταξικού αγώνα  για να κατακτήσει η εργατική τάξη αυτό που αξίζει, να εκπληρώσει τον ιστορικό της ρόλο, να καταργήσει την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
Σήμερα οι εργαζόμενοι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα νέο γύρο αντεργατικών μέτρων. Η εξαφάνιση από τις συμβάσεις του κατώτατου μισθού, η κατάργηση  των συλλογικών συμβάσεων, η μονιμοποίηση των χαρατσιών  και όλα τα μέτρα που συμφώνησαν κυβέρνηση και τρόικα δείχνει ότι τα μέτρα δεν έχουν τελειωμό όσο η κρίση θα βαθαίνει. 

Οι εξελίξεις στον κλάδο της ενέργειας είναι ραγδαίες. Βρίσκεται στην τελική επίθεση για την ολοκληρωτική ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ με βάση συγκεκριμένες αποφάσεις της Ε.Ε. για πλήρη ενοποίηση τα αγοράς ενέργειας μέχρι το 2014. Προχωράει η ιδιωτικοποίηση των ΔΕΠΑ – ΔΕΣΦΑ. 


Οι τελευταίες εξελίξεις με τις ΑΟΖ φέρνει στην επιφάνεια τους ανταγωνισμούς μεταξύ ΗΠΑ, Ρωσίας και ΕΕ, για τον έλεγχο των πηγών και των δρόμων Ενέργειας προς την Ευρώπη, στο πλαίσιο του «πολέμου» για τον έλεγχο των αγωγών του λεγόμενου «νοτίου διαδρόμου Φυσικού Αερίου» 

Όσο βαθαίνει η κρίση, τα αντεργατικά μέτρα εφαρμόζονται με γοργούς ρυθμούς και στον κλάδο μας εκφράζονται:

• Με την τζάμπα εργασία για ένα κομμάτι ψωμί, δουλειά χωρίς δικαιώματα, με τον άθλιο διαχωρισμό των εργαζομένων με βάση την ηλικία.

• Με την ένταση της τρομοκρατίας.


• Με την κατάργηση των συμβάσεων (κλαδικής σύμβασης στα πετρέλαια και την «πρόταση» του Ομίλου Λάτση για την κατάργηση της σύμβασης στην ΕΚΟ)


• Με τις μειώσεις μισθών σε ΔΕΗ, Ασπροφός, Φυσικό Αέριο.


• Με τους εργολάβους να αλωνίζουν και οι εργαζόμενοι στους εργολάβους (σε ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, MOTOR OIL, ΦΑ) να δουλεύουν σε άθλιες συνθήκες, απλήρωτοι, ανασφάλιστοι, χωρίς μέτρα ασφάλειας και με το φόβο της απόλυσης καθημερινά.


• Στον κλάδο των Φωτοβολταϊκών η γρήγορη συρρίκνωση και συγκεντροποίηση του κλάδου σε μια χούφτα μονοπωλιακούς ομίλους, με ταυτόχρονη βίαιη έξοδο όλων των μικρών παραγωγών και λουκέτο στις μικρές μελετητικές-κατασκευαστικές εταιρίες, πέταξε στο δρόμο πολλούς εργαζόμενους. Την ίδια στιγμή τα κέρδη αυτών των εταιριών είναι απίστευτα.....
Συνάδελφοι
Η ματωμένη Πρωτομαγιά διδάσκει πως τίποτα δε χαρίζεται.

Η 1η ΜΑΗ είναι απεργία.

Δεν μεταφέρεται, ούτε είναι γιορτή των λουλουδιών.

Διδασκόμαστε  από τις θυσίες  και τους αγώνες για το οχτάωρο.

Αγωνιζόμαστε για τις σύγχρονες ανάγκες του εργαζόμενου λαού.


ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ  ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΝΑ ΓΙΝΕΙ  Ο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΛΑΟΣ ΔΥΝΑΜΗ
ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

Όλοι στην  απεργιακή πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Συντάγματος στις 10:30 π.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: