Πέμπτη, 18 Απριλίου 2013

Μια γενιά δυναμώνει, μια εποχή ανατρέπεται!!!


Κάθε χρόνο όλο και λιγότεροι φοιτητές συμμετέχουν στις εκλογές…

Φέτος προσήλθαν στις κάλπες περίπου 100.000 από τους περίπου 200.000 ενεργούς φοιτητές, έναντι των 130.000 που είχαν προσέλθει πέρυσι.


Πάντως η πρωτοκαθεδρία της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ δεν δείχνει να απειλείται από κανέναν παρά την αρνητική πολιτική, κοινωνική και οικονομική συγκυρία. 


Για 27η χρόνια αναδεικνύεται μακράν πρώτη δύναμη στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.


Και όσο η Αριστερά στο σύνολό της δεν αναθεωρεί τις απόψεις της και δεν δείχνει την παραμικρή διάθεση αυτοκριτικής, τόσο η ΔΑΠ θα… κερνάει 7UP!!!


Δήλωση του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ Ανδρέα Παπαμιμίκου για τα αποτελέσματα των φοιτητικών και σπουδαστικών εκλογών:


Αθήνα, 17 Απριλίου 2013


Με αφορμή τα αποτελέσματα των φοιτητικών και σπουδαστικών εκλογών, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος δήλωσε:

Όσοι ακόμη μιλούν για μια γενιά χωρίς οράματα και αξίες, για μια γενιά μακριά από την πολιτική, σήμερα πήραν μια ηχηρή απάντηση. Διαψεύστηκαν εκκωφαντικά. Πάνω από 100.000 νέοι σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ συμμετείχαν στην πιο ουσιαστική πολιτική διαδικασία δίνοντας ακόμη υψηλότερα ποσοστά στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και επιβραβεύοντας τη στρατηγική της πολιτικοποίησης που ακολουθήσαμε τα τελευταία χρόνια.
Η πρότασή μας για συνάρτηση της χρηματοδότησης των ιδρυμάτων με την αξιολογησή τους, η επιμονή μας για την ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών μας, η οριστική εφαρμογή του νόμου για το άσυλο και η ιδέα μας για τη δημιουργία πανεπιστημιακής αστυνομίας, κέρδισαν την εμπιστοσύνη των φοιτητών.
Σήμερα, οι νέοι της γενιάς μας δήλωσαν ξεκάθαρα ότι επιλέγουν τις μεταρρυθμίσεις και τις δημιουργικές αλλαγές, μακριά από το λαικισμό και τη μιζέρια.

Μια γενιά δυναμώνει, μια εποχή ανατρέπεται.

Από το Γραφείο Τύπου της ΟΝΝΕΔ

Δεν υπάρχουν σχόλια: