Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Ο Χαϊδαριώτης Νίκος Νικολάτος Υποψήφιος Βουλευτής Β΄ Αθηνών ! ! !


Γεννήθηκε στο Αργοστόλι Κεφαλληνίας το 1960. Το 1978 τελείωσε το Λύκειο στην Αθήνα και μετά από επιτυχείς εξετάσεις εισήλθε στην Ανώτερη Δημόσια Σχολή του Εμπορικού Ναυτικού Α.Δ.Σ.Ε.Ν.(Π) Κύμης, απο την οποία αποφοίτησε το 1980. Στη συνέχεια απέκτησε το δίπλωμα του Πλοιάρχου Γ' και το 1983 κατατάχθηκε στο Πολεμικό Ναυτικό.
Στο ξεκίνημα της θητείας του εισήλθε επιτυχών στη Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού ως Αρχηγός της Tάξης 83 Δ΄ και στη συνέχεια υπηρέτησε το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα  στην πολύπαθη Κύπρο στη Μοίρα περιπολικών της Λεμεσσού και εν συνεχεία στο ΓΕΕΦ ως Διευθυντής Πρώτου Επιτελικού Γραφείου, αποκομίζοντας πολλές γνώσεις και  εμπειρίες.
Το Φεβρουάριο του 1986 εισήλθε στη Σχολή Δοκίμων Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος (Σ.Ν.Δ.) από την οποία αποφοίτησε τον Ιούλιο του 1987. Έκτοτε διήγε μία 25ετή επιτυχημένη πορεία  στο Λιμενικό Σώμα, καταλαμβάνοντας πολλές και υπεύθυνες θέσεις.  Διετέλεσε Κυβερνήτης στα μεγάλα σκάφη του Λ.Σ., Προϊστάμενος Λιμενικών Αρχών, Διοικητής στην ΑΔΣΕΝ Ασπροπύργου, την  μεγαλύτερη Ναυτική Ακαδημία της χώρας μας  και Διευθυντής σε Υπηρεσία του Υπουργείου.
Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της θητείας του παρακολούθησε εξειδικευμένα σχολεία τα οποία περάτωσε επιτυχώς.
Επίσης, υπηρέτησε περισσότερο από τρία έτη στην Προστασία Θαλασσίου Περιβάλλοντος του Κ.Λ.Πειραιά και ασχολήθηκε διεξοδικά με θέματα σχετικά με τoν Περιορισμό και την Καταπολέμηση της Ρύπανσης στη θάλασσα και στις ακτές. Η αγάπη και η αφοσίωσή του για το περιβάλλον και τη φύση, αλλά κυρίως για τη θάλασσα, του έδωσαν το έναυσμα να αφιερώσει αρκετό από το χρόνο του σε δραστηριότητες όπως είναι η κατάδυση, η ορειβασία, η ιστιοπλοϊα και η συμμετοχή σε ομάδες καθαρισμού των ακτών. Είναι κάτοχος Πτυχίου Εκπαιδευτού Καταδύσεων από την Ελληνική Ομοσπονδία Καταδύσεων και Κυβερνήτου Ιστιοπλοϊας από τον Π.Ο.Ι.Ανοιχτής Θαλάσσης.
Θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθεί ότι έλαβε μέρος σε πολλές και επικίνδυνες αποστολές όπως: Αναχαίτιση Λαθρομεταναστών και Σύλληψη Παράνομων Πλοίων με Όπλα και Ναρκωτικά.
Τον Ιανουάριο του 2009 τοποθετήθηκε ως Προξενικός Λιμενάρχης στο Ντέρμπαν της Νοτίου Αφρικής για χρονικό διάστημα πλέον των δύο ετών. Κατά την επάνοδό του στην Ελλάδα κατέλαβε θέση Διευθυντού στο Υπουργείο έως ότου αποστρατεύτηκε με το βαθμό του Αρχιπλοιάρχου Λ.Σ. τον Μάιο του 2011.


Ο Νίκος Νικολάτος όντας ανήσυχο πνεύμα και νιώθοντας  την επιθυμία να συνεχίσει να υπηρετεί την πατρίδα του από άλλη θέση, αποφάσισε να θέσει  υποψηφιότητα στις επερχόμενες εκλογές του 2012 με το λαϊκό σύνδεσμο ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, στο πλευρό του Αρχηγού και ιδρυτή  Νίκου Μιχαλολιάκου, στην εκλογική περιφέρεια της Β΄ Αθηνών.
Ο Νίκος Νικολάτος είναι έγγαμος και πατέρας δύο κοριτσιών και υποστηρίζει το θεσμό της Οικογένειας γιατι πιστεύει ότι αποτελεί το κύτταρο της κοινωνίας μας.
Εκτιμά και υποστηρίζει ότι:
"Το Εθνικό μας φρόνημα θα πρέπει να είναι η προάσπιση των ελληνικών συμφερόντων."
"Το χρέος μας απέναντι στον Ελληνικό λαό είναι να τον αποζημιώσουμε για όλα τα δεινά που του προκάλεσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις."
"Η στροφή μας προς την Παιδεία, τη Θρησκεία και τις Παραδόσεις μας ίσως να είναι ο πιο σωστός δρόμος για να δώσουμε ώθηση στη Νέα Γενιά να συνεχίσει να ελπίζει και να εργάζεται για να καλύτερο μέλλον."


"Ανάδειξη του Εθνικού χαρακτήρα της Εκκλησίας, Αναβάθμιση της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης και παιδείας με Ελληνορθόδοξες αρχές και ιδανικά, Ανεξιθρησκεία και σεβασμό στη διαφορετική θρησκευτική επιλογή, εκτός των περιπτώσεων που θίγουν τα Εθνικά συμφέροντα και υποσκάπτουν τον Ελληνισμό είναι μερικές από της προτάσεις που θα ενδυναμώσουν το γόητρο των Ελλήνων."


Δεν υπάρχουν σχόλια: