Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Συνάδελφοι στα ΕΛΠΕ να μην ξεχάσουμε τους εργαζόμενους της Ελληνικής Χαλυβουργίας και της ΒΙΟΜΕΡ ! ! !


Συνάδελφοι Καλές Γιορτές !

Την προσοχή και το ενδιαφέρον σας στις ανακοινώσεις που ακολουθούν.

Η ζωή μπορεί να τα φέρει έτσι, ώστε κι εμείς να βρεθούμε στη θέση τους...

Από σήμερα συγκεντρώνουμε χρήματα και τρόφιμα !

Θερμή παράκληση να μην το αμελήσετε !



ΠΣΕΕΠ Αρ. Πρωτ : …532… Ασπρόπυργος 06/12/11

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Kάθε χρόνο για τις γιορτές των Χριστουγέννων το ΠΣΕΕΠ και η Εταιρεία διοργανώνουν εορταστικές εκδηλώσεις για τα παιδιά των συναδέλφων. Στους δύσκολους καιρούς που περνάνε όλοι οι εργαζόμενοι της χώρας, συμφωνήσαμε με την Εταιρεία, τα χρήματα που ήταν προγραμματισμένα για τις εκδηλώσεις αυτές να διατεθούν σε συνανθρώπους μας που λόγω της οικονομικής κρίσης αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης καθώς και σε οργανώσεις που υποστηρίζουν ευαίσθητες και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες…………………

………………… Συνάδελφοι
Αυτή την περίοδο οι συνάδελφοι εργαζόμενοι στην Ελληνική Χαλυβουργία στην Αθήνα και στην ΒΙΟΜΕΡ στην Θεσσαλονίκη δοκιμάζονται σκληρά. Αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα με αποτέλεσμα να αδυνατούν να παρέχουν στις οικογένειές τους τα βασικά. Στη Χαλυβουργία οι συνάδελφοί μας βρίσκονται στην 36η μέρα απεργίας ενώ στη ΒΙΟΜΕΡ οι εργαζόμενοι έχουν να πληρωθούν αρκετούς μήνες.
Το ΠΣΕΕΠ καλεί όλους τους συναδέλφους, να προσφέρουμε (όσο ο καθένας από εμάς μπορεί) βασικά είδη διατροφής μακράς διάρκειας (ζάχαρη, ζυμαρικά, γάλα εβαπορέ, κονσέρβες κ.α.) ή οτιδήποτε άλλο κρίνουμε ότι μπορεί να προσφέρει χαρά και στήριξη στις οικογένειές τους αυτές τις άγιες μέρες. Η συλλογή θα γίνεται στα γραφεία του ΠΣΕΕΠ από τη Δευτέρα 12/12/11 σε Ασπρόπυργο, Ελευσίνα, Θεσσαλονίκη και Μαρούσι.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΦΘΑΛΜΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ


ΠΕ.ΣΥ. Β.Ε.Θ. Αρ. Πρωτ.: 15/2011 Θεσσαλονίκη 7-12-2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Όλοι ζούμε την μεγάλη κρίση, οικονομική, πολιτική και κοινωνική, που βιώνουν όλοι οι εργαζόμενοι της χώρας, αποτέλεσμα των καταστροφικών πολιτικών των κυβερνήσεων εδώ και δεκαετίες.
Στον χώρο των Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων Θεσσαλονίκης, ένα από τα πολλά προβλήματα που γέννησε αυτή η κατάσταση είναι και της εταιρείας ΒΙΟΜΕΡ, που δεν πληρώνει τους εργαζόμενούς της εδώ και 4 μήνες, με αποτέλεσμα οι συνάδελφοί μας να βρίσκονται σήμερα σε τραγική κατάσταση.
Στην προσπάθειά μας να βοηθήσουμε τους συναδέλφους μας, πέρα από όποιες κινήσεις και παρεμβάσεις κάναμε για να βρεθεί λύση και να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους, αποφασίσαμε εκτός από τα είδη διατροφής μακράς διαρκείας κ.λ.π. που ήδη ζητήσαμε να συγκεντρωθούν στο Σωματείο, να καλέσουμε όλους τους συναδέλφους των Β.Ε.Θ. να ξεκινήσουμε και να συγκεντρώσουμε όσα περισσότερα χρήματα μπορούμε ( ο κάθε ένας από εμάς ανάλογα με τις δυνατότητές του), για να δώσουμε μια ελάχιστη βοήθεια στους συναδέλφους μας.
Ήδη το ΠΕ.ΣΥ. Β.Ε.Θ. αποφάσισε να προσφέρει 500 € σ’ αυτή την προσπάθεια.
Τις επόμενες ημέρες, θα κυκλοφορήσουν από το Σωματείο καταστάσεις για κάθε χώρο δουλειάς, για τη συλλογή των χρημάτων, που θα πρέπει να ολοκληρωθεί έως και την 20/12/11, για να τα δώσουμε στους συναδέλφους μας της ΒΙΟΜΕΡ, πριν τα Χριστούγεννα.
Συναδέλφισσες, οι
Σήμερα περισσότερο από ποτέ, η αλληλεγγύη των εργαζομένων απέναντι σε όσους βρίσκονται σε δύσκολη θέση, έχει τεράστια σημασία.
Ας την δείξουμε λοιπόν στον μέγιστο βαθμό που μπορούμε.
Μας αφορά όλους και σαν εργαζόμενους στα ΕΛΠΕ και σαν πολίτες αυτής της χώρας.

ΓΙΑ ΤΟ ΠΕ.ΣΥ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ






5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αλληλεγγύη με δίωρη στάση στα ελπε πού κολλάει ρε μάγκες?
Κρατάτε τ' άλογα σας είπε το αγωνιστικό και έπνιξες μπενέα την ανακοίνωση του .
Ντροπή για την δίωρη.

BENEAS GEORGIOS είπε...

Δεν εκπλήσσομαι, Κνίτικη λογική…
Χωρίς να έχω υποχρέωση ανέβασα την ανακοίνωσή σας στην ομάδα του ΠΣΕΕΠ στο facebook.
Επί της ουσίας τώρα,
Όλοι οι κλάδοι απεργούν, αν κάθε μέρα κάνουμε συμπαράσταση σε κάθε κλάδο, δεν πρόκειται να δουλέψουμε ποτέ…
Θα ήταν ουσιαστικότερο, αντί να μιλάς για "πνιγμούς" να ανέβαζες στα σχόλια την ανακοίνωση που επικαλείσαι.
Ας είναι, θα την ανεβάσω εγώ στο επόμενο σχόλιο.

BENEAS GEORGIOS είπε...

Η σημερινή Ανακοίνωση του Αγωνιστικού Μετώπου Εργαζομένων στα ΕΛΠΕ.

Απολύσεις μέσω εθελοντικών αποχωρήσεων !!!

Συνάδελφοι/σες:

Εδώ και δύο μήνες περίπου η εταιρία έχει ξεκινήσει και πάλι με τον γνωστό τρόπο, αυτόν της δήθεν εθελοντικής αποχώρησης, τη δραστική μείωση του προσωπικού.
Αυτή την φορά όμως κάνει το παιχνίδι τελείως σιωπηρά και στα μουλωχτά. Δηλ. δίχως επίσημη ανακοίνωση πού να διαφημίζει τα ωραία της «πακέτα».
Μη θέλοντας να χαλάσει την εικόνα πού προσπαθεί να κτίσει, με τις πράξεις της «κοινωνικής εταιρικής ευθύνης», της βοήθειας και διά μέσω των νέων φρούτων των «μη κυβερνητικών οργανώσεων» (πού λυμαίνονται λεφτά των εργαζομένων από τον ΟΑΕΔ με μεσαιωνικές εργασιακές σχέσεις), προσπαθεί να μην γίνει γνωστό προς τα έξω το γεγονός της μείωσης του προσωπικού. Και όχι όπως λένε κάποιοι «καλοθελητές» για να μην μαθευτούν τα μεγάλα πακέτα.
Αφήνοντας να εννοηθεί ότι η πρώτη απόφαση αφορούσε τριάντα διευθυντές, εκβιάστηκαν τελικά είκοσι (20) συνάδελφοι από το κομμάτι της Έρευνας πρώην ΔΕΠ-ΕΚΥ και με την απειλή της «άσκησης των νόμιμων δικαιωμάτων της» η εταιρία πήρε τις αιτήσεις για χρήση του προγράμματος αποχώρησης.
Οι μάσκες έπεσαν για την αθωότητα του προγράμματος, όταν στην άρνηση τριών συναδέλφων εστάλη απειλητική επιστολή για να ανακαλέσουν την άρνησή τους και την επιθυμία τους να συνεχίσουν να εργάζονται. Ακολούθησε καταγγελία σύμβασης δηλ. ΑΠΟΛΥΣΗ για τους δύο. (Διακοπή κάρτας δηλ. απαγόρευση εισόδου). Προς το παρών και από όσα μπορούμε να ξέρουμε ανακλήθηκε η απόλυση της μιας εκ των τριών συναδέλφων της ΔΕΠ-ΕΚΥ λόγω εγκυμοσύνης. Ο δεύτερος συνάδελφος βλέποντας το αδιέξοδο, αναγκάστηκε και αυτός να αποδεχτεί το πρόγραμμα.
Καταγγέλλουμε την στάση του ΠΣΕΕΠ, πού με το πού ξεκίνησε ο πρώτος εκβιασμός και η απόλυση αντί να κατεβάσει τις μονάδες, στράφηκε στην αδιέξοδη λύση των ασφαλιστικών μέτρων και των δικαστηρίων ενώ είναι φανερό ότι η εταιρία πατάει πάνω στο πρόσφατο νομοθετικό οπλοστάσιο της εξυπηρέτησης του μεγάλου κεφαλαίου.
Τρέχει και υλοποιείται τώρα και στα υπόλοιπα τμήματα των ΕΛΠΕ το γνωστό σε όλους πρόγραμμα αποχώρησης.
Πίσω από αυτό το πρόγραμμα κρύβονται και ακολουθούν:
• Μείωση - κατάργηση θέσεων εργασίας – αλλαγή οργανογραμμάτων. Ελάχιστες προσλήψεις των 680 Ευρώ, με έντονη εργολαβοποίηση πού την ακολουθεί η διάσπαση των εργαζομένων, η δημιουργία ενός νέου πύργου της Βαβέλ.
Εάν δεν ικανοποιηθούν οι στόχοι των αποχωρήσεων υπάρχουν ήδη λίστες όπου θα εφαρμοστεί η ίδια πρακτική με αυτήν της έρευνας, όχι μόνον στις ειδικότητες που υπέγραψε το ΠΣΕΕΠ στην σύμβαση να καταργηθούν, αλλά και σε όλα τα τμήματα. Ήδη έχουν γίνει κάποιες «αθώες» ερωτήσεις – προτάσεις για το εάν ενδιαφέρει το πρόγραμμα σε τμήματα εντός Οργανογράμματος, πόσο μάλλον στις ειδικότητες εκτός αυτού. Ακολουθεί δηλ. και πρόγραμμα με στοχευμένες απολύσεις.
Η σιωπή του ΠΣΕΕΠ και όλων των παρατάξεων στο ΔΣ αποδεικνύουν την συνενοχή τους και την απόλυτη συμφωνία τους στα σχέδια της εργοδοσίας και της κυβέρνησης του Μαύρου Μετώπου (ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ).
Υποκριτική είναι και η πρόταση των μελών του ΔΣ της ΠΑΣΚΕ προς το προεδρείο, να συζητήσουν τις συνέπειες των εθελούσιων στο επόμενο ΔΣ.
Το ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΌ ΜΕΤΩΠΟ και ενώ δεν είναι στο ΔΣ, πρότεινε με παρέμβασή του στην προηγούμενη συνεδρίαση του ΔΣ και παρουσία όλων των παρατάξεων να γίνει συζήτηση για αυτού του τύπου απολύσεις, αλλά η πρόταση έπεσε στο κενό.
Αλλά τι να πούνε όταν και οι δύο εκπρόσωποι των εργαζομένων των δικών τους παρατάξεων, στο ΔΣ της εταιρίας συμφώνησαν και ψήφισαν για το πρόγραμμα.

BENEAS GEORGIOS είπε...

Είναι απαράδεκτη η στάση, και των εκπροσώπων στο ΔΣ, και του ΠΣΕΕΠ χωρίς να έχουν διασφαλίσει τίποτε από οργανογράμματα, κάλυψη θέσεων, να αφήνουν την εταιρία να παίζει για λόγους υψηλότερης κερδοφορίας ακόμη και με την ασφάλεια και τις ζωές μας.
Θεωρούμε τις «εθελοντικές αποχωρήσεις» απολύσεις. Εθελοντισμός είναι άλλα πράγματα και όχι αποχώρηση από την δουλειά με εκβιαστικά διλλήματα.
Οι αποχωρήσεις ίσως εξυπηρετούν ελάχιστους και αυτούς πού βγαίνουν άμεσα στην σύνταξη.
Εφιστούμε την προσοχή σε όλους για το μίνι ασφαλιστικό του 2012 που πιθανόν να αυξήσει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης.
Καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση του μαύρου μετώπου, καμία εμπιστοσύνη στις ηγεσίες του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού, πού προσπαθούν με νύχια και με δόντια να κρατήσουν τους εργαζόμενους μακριά από το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, τον μόνο δρόμο για λύσεις στα κοινωνικά προβλήματα, για λύσεις πού θα εξυπηρετούν τα συμφέροντα των εργαζομένων. Καιρός να απαλλαχτούμε από αυτούς.

24ΩΡΗ ΠΑΝΘΡΙΑΣΙΑΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΡΙΤΗ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
Συνάδελφοι:
Στην πύλη της διπλανής μας χαλυβουργίας, γράφεται μια ακόμα σελίδα των αγώνων της εργατικής τάξης.
Μετά από σαραντατρείς (43) μέρες απεργίας είναι πρωτοφανείς οι εκδηλώσεις αλληλεγγύης στους συναδέλφους χαλυβουργούς.
Σημαντικές είναι και οι πρωτοβουλίες πού αναπτύχθηκαν και στους χώρους μας και μαζεύτηκαν αρκετά χρήματα. Το Σωματείο με απόφαση του ΔΣ έδωσε 1000 ευρώ και με ανακοίνωσή του καλεί για μάζεμα τροφίμων. Το καλούμε να οργανώσει και μάζεμα χρημάτων.
Από αυτόν τον αγώνα απουσιάζουν τα κανάλια και οι εφημερίδες της κυβέρνησης και του κεφαλαίου. Απουσιάζει και η ΓΣΕΕ.
Το Εργατικό Κέντρο Δυτικής Αττικής, αποφάσισε 24ωρη Πανθριασιακή Απεργία για την Τρίτη 13 Δεκέμβρη. Απόφαση που πάρθηκε κάτω από την πίεση των εργαζομένων του Θριασίου για δυνάμωμα της αλληλεγγύης προς τους απεργούς χαλυβουργούς.
Καταγγέλλουμε το ΠΣΕΕΠ, που μέχρι σήμερα δεν έχει καλέσει τους εργαζόμενους σε απεργία. Με τη στάση του υπονομεύει την απεργία και τον αγώνα των χαλυβουργών.
Καλούμε τους εργαζόμενους να απεργήσουν, να ακυρώσουν στην πράξη τα σχέδια των εργοδοτών. Ο αγώνας των συναδέλφων είναι και δικός μας αγώνας. Αν περάσουν τα μέτρα στην διπλανή πόρτα θα έρθουν και σ’ εμάς.
Δεν γίνετε συνάδελφοι του ΠΣΕΕΠ από τη μια να βγάζετε ανακοινώσεις ότι «αυτή η πολιτική πρέπει να ανατραπεί» και από την άλλη να κυκλοφορείτε φήμες για 2ωρη στάση. Σιγά, κρατάτε τ’ άλογα!!!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ 10 ΠΜ ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ ΜΕ ΤΟ ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠYΛΗ της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ 6 μμ. ΜΕ ΤΣΑΚΝΗ – ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑ – ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ.

BENEAS GEORGIOS είπε...

Όποιος συνάδελφος επιθυμεί να Απεργήσει αύριο, καλύπτεται από το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας.