Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Γιουρούσια παράνομων αλλοδαπών στη Μεσσηνία για τη συγκομιδή του ελαιοκάρπου !


Ανησυχεί ο Δήμος Τριφυλίας για την αθρόα και ανεξέλεγκτη προσέλευση αλλοδαπών στην περιοχή, ενόψει της περιόδου συγκομιδής του ελαιοκάρπου.
Τα κρούσματα εγκληματικότητας αυξάνονται, δεδομένου ότι η προσφορά είναι μεγαλύτερη από την ζήτηση στην περιοχή, ενώ αρκετοί αλλοδαποί πλέον είναι λαθρομετανάστες στερούμενοι των απαραίτητων εγγράφων, όπως επισημαίνουν αρκετοί τοπικοί φορείς.
Ο Δήμαρχος Τριφυλίας επικοινώνησε με την Εισαγγελέα Κυπαρισσίας, προτείνοντας να πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη με την παρουσία των Διοικητών των Αστυνομικών τμημάτων της Κυπαρισσίας, των Φιλιατρών, των Γαργαλιάνων και του Κοπανακίου, ώστε να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι και να υπάρξει νομιμότητα σε ότι αφορά την παραμονή των αλλοδαπών που έχουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Ο Δήμος μη διαθέτοντας ελεγκτικούς μηχανισμούς, παρά μόνο το θεσμικό του ρόλο, ζητά να υπάρξει συνεργασία των Εισαγγελικών και Αστυνομικών αρχών για την αντιμετώπιση του φαινομένου που τείνει να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι η πλατεία Φιλιατρών και η αγορά της Κυπαρισσίας τα βράδια μετατρέπονται σε ένα ιδιότυπο γκέτο καθώς συσσωρεύονται μπουλούκια αλλοδαπών, ενώ Ελληνικά δεν ακούγονται πουθενά, αποδεικνύοντας ότι οι έρημες πόλεις το βράδυ μετουσιώνονται σε ένα παζάρι για μαύρα μεροκάματα με ότι αυτό συνεπάγεται για τους Έλληνες αγρότες και εργάτες της επαρχίας μας…

Δεν υπάρχουν σχόλια: