Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Συνάδελφοι στα ΕΛΠΕ, μπορούσαμε και καλύτερα ! ! !


Τελικά υπογράφηκε τριετής Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας μεταξύ εργαζομένων και εταιρείας στα ΕΛΠΕ.
Οδεύουμε πλέον σε μια «επίπλαστη» τριετή εκεχειρία.
Και λέω επίπλαστη γιατί το γυαλί έχει ραγίσει…
Ο πρόεδρος της εταιρείας, δικαιολογήθηκε στην Κυβέρνηση που τον διόρισε, με τις όποιες περικοπές έγιναν, ο διευθύνων μας έδειξε πόσο σκληρός και πετυχημένος μάνατζερ είναι, οι συνδικαλιστές έδειξαν πόσο σκληρές διαπραγματεύσεις έκαναν, οι υποψιασμένοι εργαζόμενοι έβγαλαν τα συμπεράσματά τους για τους «Δούρειους Ίππους» που δρουν ανάμεσά μας και πολλοί εργαζόμενοι πανηγυρίζουν για την «επιτυχία» μετά το κλίμα φοβίας που έντεχνα καλλιεργήθηκε.
Εγώ πάντως πιστεύω πως θα μπορούσαμε να έχουμε πάρει και αυξήσεις !
Είχα γράψει στις αρχές της διαπραγμάτευσης ότι ήταν μοναδική ευκαιρία για τον όμιλο Λάτση να δείξει φιλεργατικό προφίλ απέναντι στους εργαζόμενους που πλήττονται πανταχόθεν αυτή τη χρονική περίοδο.
Δεν το έδειξε, όπως δεν το είχε δείξει και κατά το παρελθόν, επιβεβαιώνοντας τις «κακές γλώσσες»…
Πιστεύω πως έχασε μοναδική ευκαιρία, όπως πιστεύω πως δεν πήρε καν χαμπάρι ότι εδώ και έξη μήνες το σωματείο των εργαζομένων και οι έμπιστοί του στη διοίκηση ξεκατινιάζονταν δημόσια για… τρίχες !
Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων και η συσπείρωσή τους στο σωματείο όλο αυτό το χρονικό διάστημα έστειλε και ένα μήνυμα στη χειμάζουσα κοινωνία που με απάθεια υπομένει τα πάνδεινα.
Χωρίς αγώνα και αντίσταση μέλλον δεν υπάρχει και οι εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ περισώθηκαν και δεν τους ισοπέδωσαν, παρά τη λυσσαλέα επίθεση της διοίκησης, γιατί αγωνίσθηκαν και αντιστάθηκαν ως την τελευταία στιγμή.
Εδώ τίθεται πάλι ένα θέμα που μας απασχόλησε και παλαιότερα.
Πώς αυτή η διοίκηση θα σταθεί απέναντι στους εργαζόμενους που κατασυκοφάντησε και διαπόμπευσε με τους πληρωμένους κονδυλοφόρους της, στην προσπάθειά της να αποδομήσει τη ΣΣΕ αλλά και το θεσμό του σωματείου;
Στο σημείο αυτό θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους για την τιμή που μου κάνουν να επισκέπτονται αυτό το blog αλλά και την ομάδα στο fb.
Αν πάνω στην ένταση και την αγωνία κάποιους τους στενοχώρησα με τα γραφόμενά μου (είτε ευθέως, είτε με υπονοούμενα), ζητώ ταπεινά συγνώμη.
Αυτούς που ποτέ δε θα συγχωρήσω είναι τους διοικούντες, που με την ιταμή πολιτική διασυρμού μας που ακολούθησαν, μας έφεραν σε αντιπαράθεση με την ελληνική κοινωνία με αποτέλεσμα κάποιοι να προπηλακίζουν αδίκως όχι μόνον εμάς, αλλά ακόμα και τα παιδιά μας ! ! !
Μέσα από αυτή την ιστοσελίδα και από συνεντεύξεις στα ΜΜΕ τους πλήρωσα με το ίδιο νόμισμα και αυτό είναι που τους εξόργισε…
Συνάδελφοι,
Σε λίγες ώρες θα έχουμε τις επίσημες ανακοινώσεις !
Μείνετε συντονισμένοι…

Σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ όλους για όλα και το εννοώ ! ! !

Δεν υπάρχουν σχόλια: