Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Τι είπε ο Πρόεδρος του ΠΣΕΕΠ Παναγιώτης Οφθαλμίδης στο Γ.Σ. ! ! !


Πραγματοποιήθηκαν σήμερα με μεγάλη συμμετοχή οι Περιφερειακές Συνελεύσεις των εργαζομένων στην Ελευσίνα, στον Ασπρόπυργο και στο Μαρούσι, ενώ αύριο σειρά έχουν οι συνάδελφοι στη Θεσσαλονίκη.

Με την ευκαιρία ακούστε τη δευτερολογία του Προέδρου του ΠΣΕΕΠ Παναγιώτη Οφθαλμίδη στο Γενικό Συμβούλιο που έγινε την Παρασκευή 8 Ιουλίου στο Αμφιθέατρο του Νέου Διοικητηρίου των ΒΕΑ και βγάλτε τα συμπεράσματά σας ! ! !


10 σχόλια:

Λιανού Κυριακούλα είπε...

Μετά από αυτό το συγκλονιστικό ηχητικό ντοκουμέντο δεν πιστεύω πως θα υπάρξει εργαζόμενος που θα ψηφίσει ΠΑΣΚΕ στα ΕΛΠΕ εις τους Αιώνας των Αιώνων Αμήν ! ! !

Ανώνυμος είπε...

αν αυτα που υπόθηκαν από τον κ. οφθαλμιδη είναι αλήθεια τότε σύσομο το προεδρίο της πασκε πρεπει να παρετηθεί. Ιδίως ο κ. Μίχας και ο κ. Αθανασόπουλος.ΠΑΣΚΕ είναι το μεγαλύτερο μερίδιο των εργαζομένων και οχι όπως αποδείχτηκε οι προαναφερόμενοι

DILLINGER είπε...

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΣ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ 5-6 ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ 150ΑΡΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΕΛΠΕ

Λοιπον για να τελειωνουμε μ αυτην την Αλητεια Οσοι ειχαν την απορια γιατι το σωματειο δεν παλεψε ως τελος την μη καταργηση των ειδικοτητων αφου η υπαρξη τους δεν επεφερε καποιο επιπλεον οικονομικο κοστος στην νεα ΕΣΣΕ για την εταιρεια..(που ουτεις η αλλως προσληψεις γι αυτές καιρο τωρα δεν εκανε) ιδου η απαντηση. Συμφωνα με τον εσωτερικο Κανονισμο των ΕΛΠΕ εργαζομενος που καταργειται η θεση εργασιας του προβλεπεται (ΩΧ ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΑ) η μεταταξη του.(ΝΑ ΚΑΙ ΤΟ Η ΜΕΤΑΤΑΣΟΝΤΑΙ)

Συμπερασμα ένα εν δυναμει 150 υπαρχον προσωπικο (και μειον αντιστοιχες προσληψεις) που λογω ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΣ θεσμικα και προβλεπομενα πλεον (Εσωτερικος Κανονισμος ΕΛΠΕ και Νεα ΕΣΣΕ ΕΛΠΕ) μπορει πλεον η εταιρεια οπως και οποτε αυτή κρινει να (μεταταξη) αξιοποιησει. Μια χαρα…Μπραβο σε οσους συνεβαλαν σ αυτό το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ..

Για οσους ακομα θελουν να πιστευουν ότι ο Επικεφαλης μας ηταν “θυμα” των βρομοσκυλων που ανεχεται να τον περιβαλλουν ότι δεν ηταν και αυτος στο κολπο και ελπιζουν σε κριση συνειδησης και αξιοπρεπειας του προκειμενου μεχρι μεθαυριο να “σωθει” αν μπορει κατι… Ιδωμεν…. ..Κοντη γιορτη.

Ανώνυμος είπε...

Και όπως είπε και ο Οφθαλμίδης, ΞΕΧΩΡΙΣΑΝ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΑΠΟ ΤΑ... ΑΓΟΡΙΑ!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Γραμματεία ΠΑΜΕ στην ΕΝΕΡΓΕΙΑ

ΙΟΥΛΙΟΣ 2011

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Οι εξελίξεις στο χώρο της Ενέργειας είναι ραγδαίες. Η κυβέρνηση με την ανοιχτή στήριξη της ΝΔ του ΛΑΟΣ και του κόμματος της κ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΗ προχωράει στην πλήρη ιδιωτικοποίηση της ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων.
Ήδη έχει ψηφιστεί μέσα από το μεσοπρόθεσμο η παραπέρα μετοχοποίηση της ΔΕΗ κατά 17%, η είσοδος στρατηγικού επενδυτή, η πώληση λυχνιτών μονάδων. Προωθείται στα πλαίσια αυτά στην βουλή νόμος για τον διαχωρισμό των διχτύων Μεταφοράς και Διανομής στην ΗΛ ΕΝΕΡΓΕΙΑ αλλά και στο ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ και βέβαια στα σχέδια της είναι η ολοκληρωτική παράδοση του Ενεργειακού τομέα στο μεγάλο κεφάλαιο.
Ταυτόχρονα παίρνονται μέτρα τσακίσματος των εργασιακών σχέσεων στους κλάδους αυτούς. Πρόσφατα είναι τα μέτρα που πάρθηκαν στα ΕΛΠΕ και την ΕΚΟ ανάλογα μέτρα ετοιμάζονται παντού. Είναι ενταγμένα στην πολιτική για χτύπημα των εργασιακών σχέσεων, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου.
Πρωταγωνιστικό ρόλο για να περάσουν όλα αυτά τα μέτρα παίζει ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΝ). Στην ΔΕΗ συμφωνεί πλήρως στην πολιτική της απελευθέρωσης (πρόσφατα συμφώνησε σε έκτακτο συνέδριο) και έχει βάλει πλάτη για τον διαχωρισμό των διχτύων και την εφαρμογή των οδηγιών της Ε.Ε. Οι διαφωνίες τους βρίσκονται σε επιμέρους πλευρές.
Στα ΕΛΠΕ και την ΕΚΟ υπέγραψαν τις απαιτήσεις της εργοδοσίας για χτύπημα εργασιακών δικαιωμάτων για μείωση μισθών, ιδιαίτερα για τους νέους.
Οι εργαζόμενοι δεν μπορεί να τους έχουν καμιά εμπιστοσύνη, να τους εγκαταλείψουν να συστρατευτούν με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ για να υπερασπίσουμε τα δικαιώματα μας να παλέψουμε για μια πολιτική που να υπηρετεί τις ανάγκες της δικής μας τάξης.
Σε καλούμε στην πλατιά σύσκεψη όπου θα συζητήσουμε τις εξελίξεις την πείρα από τους αγώνες που αναπτύχθηκαν και την οργάνωση της πάλης ενάντια σε αυτή την πολιτική.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την ΠΕΜΠΤΗ 14-7-2011 και ώρα 7.00 μ.μ στην αίθουσα της ΟΜ. ΛΟΓΙΣΤΩΝ Αθήνας (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος)

Ανώνυμος είπε...

Δεν μας φτανει η "καταντια" μας εχουμε και αυτους τους ΜΑΛΑΚΕΣ τους κουκουεδες στην λιθινη εποχη ενος αλλου συμπαντος Η απελπισια λεμε...

Ανώνυμος είπε...

ΑΚΟΥ ΜΕΓΑΛΕ!!!ΤΟΣΟ ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΟΥΚΟΥΕΔΕΣ ΕΛΑ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙΣ!ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!ΕΣΥ,ΣΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΑΝΑΠΕ ΣΟΥ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗ.ΚΑΤΣΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ 2011 ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΣΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΣΚΛΑΒΟΠΑΖΑΡΑ ΤΩΝ ΕΛΠΕ!!!

Ανώνυμος είπε...

σε ποιους να το πω στην ελευσινα δεν υπαρχει ουτε για τερματοφυλακας!! Και μην τρελαινεσαι δεν ειναι αγωνες οι βολτες στους δρομους Επαναστατικη γυμναστικη ειναι ακομα να το καταλαβεις εσυ αχαχουχα Ο δε κου κου ες (ενας και απειλουμενο ειδος) των ΒΕΑ (ο υπερ του εργατη κλπ παραμυθι)οταν στην ΓΣ ζητησε ενας μ αρχιδια να θεσει θεμα για το προσωπικο που καταργηθηκε και παρεδωθηκε στις ορεξεις της εταιρειας αυτος μουρμουριζε ειναι τωρα θεμα αυτο για να συζυτησουμε? Ποιος ο κκες ο υπερ του εργατη το ανεκδοτο του πλανητη και του Διυλιστηριου

Ανώνυμος είπε...

mathe na sebese oles tis apopseis file (10.00)kai eponyma bges kai pes ta,h anonymia mas boleyei na ta xonoyme se oloys kai na toys kathgoroyme oloys!ayta mas fagane kai ftasame os edo....gia ola ftaine oi alloi!!

Ανώνυμος είπε...

αχ βρε γραμματεια του παμε,πεςμας κατι γιατις διαθεσιμοτητες στην τυποεκδοτικη.γιατι αφου στους εργασιακους χωρους της ενεργειας ειστε απολυτυ μειοψηφια κανατε μαι γραματεια και ενα σωματειο ενεργειας ολα τα στεέχη του ΚΚΕ.ΚΑΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕς ΠΡΟΚΥΡΙΧΤΕ ΚΑΜΙΑ ΑΠΛΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΑΠΕΡΓΙΑ Η ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΦΩΝΑΖΕΤΑΙ ΟΛΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΑΠΛΑΜΔΕΝ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΣΕ ΧΩΡΟΥς ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΤΟ ΕΧΕΤΑΙ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ.Η ΣΤΡΑΒΟςΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΙΑΛΟΣ Η ΣΤΡΑΒΑ ΑΡΜΕΝΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΓΙΑΛΟς ΠΑΝΤΑ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΤΙ ΣΤΡΑΒΑ ΑΡΜΕΝΙΖΕΤΕ.