Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Χα χα χα... «ο Λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά»

12/02/10
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Ζούμε σε εποχές ξερές. Ο μπαμπούλας της χρεοκοπίας που απειλεί να σκεπάσει έναν ολόκληρο λαό, αποτελεί ένα ακόμη όπλο που στοχεύει κατευθείαν σε ότι με τόσο κόπο, αγώνα και αίμα, έχουμε δικαιωματικά κερδίσει. Στην εποχή της στυγνής ανταγωνιστικότητας, το μονό πλέον που μετράει είναι τα υπερκέρδη και μόνο. Με βασικό γνώμονα αυτά και μόνο αυτά εκπορεύονται όλες αυτές οι αντιλαϊκές πρακτικές, αγνοώντας επιδεικτικά την ισορροπία που μια δημοκρατική κοινωνία οφείλει να έχει.
Πως αλλιώς θα μπορούσαν οι ολιγαρχικοί της «Δυτικής» Ευρώπης να συναγωνιστούν την απολυταρχική μα και τόσο κερδοφόρα αναπτυσσόμενη οικονομία του κίτρινου γίγαντα; Μα προφανώς με μια καλοσχεδιασμένη παγκόσμια κρίση η οποία και τελικά θα επιφέρει κατακλυσμιαίες αλλαγές στα εργασιακά μας δικαιώματα, καθιστώντας τις επιχειρήσεις τους ανταγωνιστικές πλέον ως προς αυτές του μεγάλου τους αντιπάλου μα συνάμα και τόσο αντικοινωνικές, αντεργατικές και βάρβαρες. Όλα δείχνουν προς αυτή τη κατεύθυνση και για έναν απλό αντικειμενικό κριτή, τα πράγματα τελικά φαίνονται εξόφθαλμα καθαρά. Φθάσαμε στο σημείο να δανείζεται το κράτος, δηλαδή εμείς, για να μπορέσει όπως λέει να στηρίξει τις τράπεζες του και κατόπιν οι ίδιες οι τράπεζες να δανείζουν το ίδιο το κράτος αλλά με το γνωστό βεβαρημένο επιτόκιο μιας και αυτό «χρωστάει πολλά»!!! Φθάσαμε στο σημείο να μας μιλάνε για εξυγίανση του ασφαλιστικού, με τις επακόλουθες μειώσεις συντάξεων, αυξήσεις ορίων συνταξιοδότησης, καταργήσεις ευνοϊκών ρυθμίσεων, χωρίς κανένας από τους «γνωστούς αγνώστους» να μας πει πως το ίδιο το κράτος χρωστάει στο ΙΚΑ 7 δις ευρώ και οι εργοδότες άλλα 4,7!!! Φθάσαμε στο σημείο να εμπίπτει στο νομό περί προσωπικών δεδομένων το συνταγματικά κατοχυρωμένο μας δικαίωμα να γνωρίζουμε το ποιος είναι τελικά αυτός που όχι μόνο δεν αποδίδει τις εισφορές που οφείλει ως εργοδότης στον κάθε ασφαλιστικό φορέα αλλά και που υπεξαιρεί και τις εισφορές των εργαζομένων προς το ασφαλιστικό σύστημα των ιδίων των εργαζομένων του!
Όλα αυτά συμβαίνουν στη Ελλάδα του 2010 και απ ότι φαίνεται θα συμβούν ακόμη περισσότερα καθώς η δεδηλωμένη στήριξη που όλοι αυτοί οι καρχαρίες έχουν από μεγάλο ποσοστό των ΜΜΕ, που με τρόμο κρατούν τις συνειδήσεις του λαού εν υπνώσει, τους επιτρέπει να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο. Η λίστα των συγκεκριμένων πρακτικών που από τα υψηλά κλιμάκια εκπορεύεται θα μπορούσε να είναι ατελείωτη αλλά το βασικό ζητούμενο είναι άλλο. Αυτό που πρέπει όλοι μας να αντιληφθούμε είναι το αν θα συνεχίσουμε να πέφτουμε θύματα της αρρωστημένης τους ανάγκης για συσσώρευση πλούτου, εξουσίας και δύναμης ή αν κάποια στιγμή επιτέλους φανούμε ως εργάτες, άνθρωποι και οικογενειάρχες, αντάξιοι των δύσκολων καιρών που ζούμε.
Συναδέλφισσες συνάδελφοι
Οφείλουμε κάποια πράγματα στο μέλλον των παιδιών μας και οφείλουμε να τα πράξουμε τώρα. Οφείλουμε να μην μείνουμε προσκολλημένοι στο παρελθόν και να αποτινάξουμε από πάνω μας τη ταμπέλα του παραδοσιακού στρατευμένου ψηφοφόρου. Οφείλουμε να γυρίσουμε τη πλάτη σε όσους τόσα και τόσα χρόνια τώρα, επιβιώνουν παρασιτικά πουλώντας εκδουλεύσεις και κάνοντας χρήση-κατάχρηση όλων αυτών των μέσων που ο ίδιος ο λαός τους έχει εκχωρήσει. Από κάπου πρέπει να γίνει μια αρχή και η τελευταία αποτίμηση του αποτελέσματος των απολογισμών στο Σωματείο μας, δείχνει φανερά προς αυτή τη κατεύθυνση. Ποτέ άλλοτε οι δυο μεγαλοκομματικές παρατάξεις στα ΕΛΠΕ, δεν ένοιωσαν τόσο μεγάλη ανασφάλεια. Ακόμα κι αν δεν έλειψαν οι απειλές, οι ύβρεις και οι ρεβανσισμοί, ακόμα κι αν τα ταξίματα, οι υπενθυμίσεις και οι «φιλικές» προσεγγίσεις ήταν στην ημερησία διάταξη, το αποτέλεσμα ήταν ολοφάνερο πως έπρεπε να οδηγήσει σε καθαρές λύσεις όπως φυσικά είναι η προσφυγή στις κάλπες. Μια ελάχιστη επίδειξη αξιοπρέπειας θα ήταν αρκετή για να προκυρηχθούν εκλογές την αμέσως επόμενη ημέρα και όχι να δημοσιεύονται υπογεγραμμένα πρακτικά συμφωνίας που αλλοιώνουν τη Συλλογική μας Σύμβαση χωρίς προηγουμένως να έχουν καν εγκριθεί από ΔΣ και Γενικό Συμβούλιο ως όφειλαν. Όπως επίσης όφειλαν, αυτοί που έβαλαν την υπογραφή τους σε αυτό, να γνωρίζουν τι υπογράφουν και να μπορούν να το εξηγήσουν και στο κόσμο. Αλλά και τι εξήγηση να σηκώνουν τα ανεξήγητα; Οι προϋπηρεσίες των νέων μας τελείωσαν, οι αναβαθμίσεις αφορούν μόνο τους λίγους και οι 6 μέρες μας προέκυψαν 3 μαζί με κάτι ακαταλαβίστικες και πονηρές ερμηνείες περί αμειβομένων και μη αμειβομένων ημερών ρεπό.
Ας μας εξηγήσει κάποιος το αν οι ημέρες των απεργιών είναι αμειβόμενες ή μη, το γιατί η 1η Ιανουαρίου καταγράφεται στα εξοφλητικά σαν κανονική άδεια, το γιατί η εταιρεία κάνει χρήση ενός πρακτικού συμφωνίας το οποίο τελεί υπό αίρεση. Αν μας τα εξηγήσει κάποιος όλα αυτά και πολλά ακόμα, τότε θα μπορέσουμε και εμείς να σας εξηγήσουμε το γιατί ο κόσμος σας γυρνάει τη πλάτη και το γιατί τελικά η ΕΛΚΕ είναι η φωνή και η συνείδηση του εργάτη που εσείς ποτέ δεν μπορέσατε να ακούσετε αλλά ούτε και να αγγίξετε καν.
Υ.Γ. Το γνωστό και γραφικό πλέον σύνθημα «ο Λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά» που εκφωνήθηκε αμέσως μετά τη λήξη της καταμέτρησης των απολογισμών, καλό θα είναι να αποφεύγεται όταν είναι παρών ο επίσημος αντιπρόσωπος της ΔΑΚΕ που έχει σημαία τη σφραγίδα του κόμματος. Όπως και να το κάνουμε είναι ΓΓ του Σωματείου και είναι UNFAIR. Χαίρετε.

3 σχόλια:

BENEAS GEORGIOS είπε...

Χα χα χα... «ο Λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά»
Να δω το Γραμματέα του σωματείου να το φωνάζει.... και ας πεθάνωωωωωωωω ! ! !

Ανώνυμος είπε...

ΒΑΡΩΝΕ ΕΣΥ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΟΚ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ,ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ.....ΒΑΡΩΝΕ....

Υ.Γ. 1 Η ΕΛΚΕ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΣΥΛΛΟΓΟ ΧΑΜΕΝΩΝ ΠΟΙΗΤΩΝ....ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΠΟΙΗΣΗ...ΤΕΤΟΙΑ ΘΑ ΑΠΑΓΓΕΙΛΟΥΝ ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΣΤΟΝ ΜΠΑΤΛΕΡ ΠΟΛΛΑ ΩΡΑΙΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑΚΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ....

Υ.Γ. 2 ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΓΙΑΤΙ Η ΦΕΤΙΝΗ ΣΟΥ ΣΤΟΛΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΑΙΧΤΗ....

Υ.Γ 3 ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΚΕ ΜΠΕΡΔΕΥΤΗΚΑΝ ΜΕ ΤΙΣ ΣΦΡΑΓΙΔΕΣ....ΔΕΝ ΕΝΝΟΥΣΑΝ ΤΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ...ΑΛΛΕΣ ΕΝΝΟΥΣΑΝ...ΚΑΤΙ ΣΦΡΑΓΙΔΕΣ ΞΕΛΟΓΙΑΣΤΡΕΣ...ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΣΤΑ ΑΛΑΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΚΕ ΕΧΟΥΝ ΚΑΨΕΙ ΚΑΡΔΙΕΣ...ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΣΦΡΑΓΙΔΕΣ ΑΥΤΕΣ....ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ....

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΙΣ 16/17-02-2010 ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.
Η ΑΤΥΠΗ ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΑΔΡΑΝΕΙΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΗΣ ΑΓΩΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ "ΑΝΑΜΝΗΣΕΩΝ" ΚΑΙ ΤΩΝ "ΑΝΑΣΤΕΝΑΓΜΩΝ".
ΞΑΝΑΘΥΜΗΘΗΚΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΞΕΧΑΣΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙ ΟΤΙ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ.
<>.
ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΑΤΥΠΗΣ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.
ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΗΝΤΗ ΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΚΑΤΕΒΕΙ ΩΣ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.
ΔΕΝ ΤΗΝ ΝΟΙΑΖΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΑΛΛΑ ΑΡΕΣΤΗ ΣΤΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ...


Υ.Γ1 ΤΩΡΑ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΣΟΥ ΤΑ ΠΑΕΙ ΑΨΟΓΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΤΟ ΚΡΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ...


Υ.Γ2 "ΚΑΛΑ ΔΕ ΤΑ ΠΗΓΑ ΚΥΡΙΕ ΔΙΕΥΘΥΝΤΑ";
ΕΤΣΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΠΕ Η ΕΝ ΛΟΓΩ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΗ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΓΙΑ ΚΑΘΟΔΟ ΩΣ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.
ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΗΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.ΜΑΛΛΟΝ Η "ΨΗΛΗ" ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΥΡΕΨΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ "ΨΙΛΗ" ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΝΤΑΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΚΑΤΑΡΓΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΕΝΙΑΙΟΥΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ.