Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Πρασινίζοντας τη Μεσσήνη: Το Περιβάλλον Χρειάζεται Εσένα!


O Δήμος Μεσσήνης σας προσκαλεί στις περιβαλλοντικές δράσεις της Εκδήλωσης «Πρασινίζοντας την Μεσσήνη: Το Περιβάλλον Χρειάζεται Εσένα» που θα διεξαχθούν στα πλαίσια της συμμετοχής τους στον θεσμό “Green Week” της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (European Commission) και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου.
H “Green Week” διοργανώνεται κάθε χρόνο από τη Γενική Διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Περιβάλλον και αποτελεί βασικό γεγονός στην ετήσια ατζέντα συζήτησης για την πολιτική του περιβάλλοντος.
H έναρξη της Εκδήλωσης «Πρασινίζοντας την Μεσσήνη: Το Περιβάλλον Χρειάζεται Εσένα» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Μαΐου 2017 και ώρα 19:00 μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία της Μεσσήνης.
Παράλληλα με την έναρξη της Εκδήλωσης πρόκειται να διεξαχθούν εκπαιδευτικές δραστηριότητες και δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης για παιδιά και νέους.
Μέσα από την δραστηριότητα «Παίζουμε & Μαθαίνουμε με το Planetbook» μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα περιβάλλοντος συμμετέχοντας στο περιβαλλοντικό παιχνίδι «Planetbook» - το πρώτο επιδαπέδιο παιχνίδι για το Περιβάλλον, που περιλαμβάνει 700 ερωτήσεις γνώσεων.
Επιπλέον οι μικροί μας φίλοι θα εξοικειωθούν με τα ανακυκλώσιμα υλικά και θα αντιληφθούν ότι η ανακύκλωση είναι ο σωστός τρόπος διαχείρισης των απορριμμάτων μέσα από την συμμετοχή τους στο Εργαστήριο Ανακύκλωσης «Μαθαίνω & Ανακυκλώνω».
Σας περιμένουμε όλους με σκοπό να κάνουμε τον Δήμο Μεσσήνης πιο πράσινο μαθαίνοντας για το φυσικό περιβάλλον και συμβάλλοντας στην διατήρηση και προστασία του!


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αυτού του είδους η προσπάθειες αξίζουν πολλούς επαίνους, και θα πρέπει να διοργανώνονται πανελλαδικώς. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΓΙΩΡΓΟ!!!