Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Η Alfa Romeo στο ιστορικό Mille Miglia!!!


Πραγματοποιήθηκε και φέτος από τις 18 έως τις 21 Μαΐου η ιστορική αναπαράσταση του Mille Miglia, του περίφημου αγώνα που ο Enzo Ferrari όρισε ως "το πιο όμορφο οδοιπορικό μουσείο στον κόσμο".
Η 35η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε φέτος υποδέχθηκε μερικά σπάνια κλασικά αυτοκίνητα Alfa Romeo από τη συλλογή κληρονομιάς της FCA, τη νέα δομή που συντονίζει όλες τις δραστηριότητες της εταιρείας στον κόσμο της κλασικής αυτοκίνησης.
Τιμώντας την παράδοση, ο ιστορικός αγώνας του οποίου είναι χορηγός η Alfa Romeo για τρίτη συνεχή χρονιά, ξεκίνησε και τερμάτισε στην Brescia, διασχίζοντας μερικές από τις πιο εντυπωσιακές τοποθεσίες της Ιταλίας, με κεντρικό σημείο τη Ρώμη.
Τα σπάνια κλασικά αυτοκίνητα συνοδεύθηκαν από τις νέες Alfa Romeo Stelvio και Giulia, ενώ παράλληλα οι 6C 1750 Gran Sport (1930), 6C 2300 Mille Miglia (1938) και 1900 Super Sprint (1956) επέστρεψαν στις θρυλικές διαδρομές του αγώνα.
Αυτά τα τρία εκπληκτικά αυτοκίνητα από το μουσείο της Alfa Romeo βρέθηκαν στη φετινή διοργάνωση στους ίδιους δρόμους όπου διεξήχθη το Mille Miglia από το 1927 μέχρι το 1957. Εκεί όπου η Alfa Romeo είχε θριαμβεύσει έντεκα φορές, ρεκόρ που παραμένει αξεπέραστο.
Όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα ειδικά στην 6C 1750 Gran Sport, το θρυλικό μοντέλο με το οποίο ο Tazio Nuvolari και ο Giovanni Battista Guidotti κέρδισαν τον αγώνα της Brescia το 1930. Τότε ο Nuvolari κατέρριψε το ρεκόρ μέσης ταχύτητας με 100 χλμ/ώρα καθ’ όλη τη διαδρομή. Το αυτοκίνητο κατασκευάστηκε στο Μιλάνο από τον Zagato και ήταν αντικείμενο θαυμασμού για όσους είχαν την τύχη να το δουν στους δρόμους κατά τη διάρκεια του φετινού αγώνα.
Η 6C 2300 Coupé Mille Miglia βρέθηκε και αυτή στη γραμμή εκκίνησης στο Viale Venezia. Το αυτοκίνητο αυτό είναι το ίδιο με εκείνο που κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία του το 1937 και η ονομασία "Mille Miglia" αποτίει φόρο τιμής στις εξαιρετικές επιδόσεις του τη χρονιά εκείνη. Κάτω από το καπό του φιλοξενεί έναν straight-six κινητήρα χωρητικότητας 2.309 κ.εκ. που αποδίδει 95 ίππους στις 4.500 σ.α.λ., ενώ η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 170 χλμ/ώρα.
Το δίδυμο Arturo Merzario και Jean-Pierre Jarier που οδήγησε το αυτοκίνητο στη φετινή εκδήλωση, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ένδοξης αγωνιστικής ιστορίας της Alfa Romeo, έχοντας διακριθεί στο παγκόσμιο πρωτάθλημα σπορ πρωτοτύπων το 1977 οδηγώντας μια Alfa Romeo 33 SC 12.
Μαζί τους στους δρόμους του Mille Miglia 2017 βρέθηκε και μία 1900 Super Sprint του 1956, που διαθέτει τα ίδια μηχανικά μέρη με την Berlina T. I. Super και χωρητικότητα 1.975 κ.εκ.. Η δεύτερη εκδοχή του 1956 που αγωνίστηκε στο Mille Miglia απέδιδε 115 ίππους στις 5500 σ.α.λ. και έφτανε την τελική ταχύτητα των 190 χλμ./ώρα.

Απολαύστε εικόνες από τον φετινό αγώνα!



















Εικόνες από την παρουσία της Mercedes!!!











Εικόνες από την παρουσία της BMW!!!











Στιγμιότυπα από τον αγώνα!!!

















1 σχόλιο:

Kostas Plastiras είπε...

Όντως μια πολύ όμορφη αναπαράσταση από το ποιο όμορφο μουσείο το Museo
Mille Miglia Brescia. Γοητευμένος φυσικά και με το θρυλικό μοντέλο Alfa Romeo 6C 1750!!!