Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2016

Αποκαλυπτήρια γλυπτού "ΕΡΓΑΤΗ" στην Ελευσίνα!!!


Δήμος Ελευσίνας

Την Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016 στις 11:00 το πρωί θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια του γλυπτού του "ΕΡΓΑΤΗ" στον κόμβο των οδών Αδελφών Μουρίκη και Ιεράς Οδού (αποθήκες Ελαιουργικής).
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μέσα στις παλιές αποθήκες της Ελαιουργικής και θα περιλαμβάνει ομιλίες και έκθεση φωτογραφίας με θέμα τους εργάτες στην Ελευσίνα.


ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ - ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

14 Ιανουαρίου 2016

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΠΤΟΥ ΤΟΥ «ΕΡΓΑΤΗ»

Στις 17 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 11 στον κόμβο των Οδών Ιεράς Οδού και Αφών Μουρίκη θα γίνουν τα Αποκαλυπτήρια του γλυπτού του «ΕΡΓΑΤΗ» με πρωτοβουλία του Δήμου Ελευσίνας.
Το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας αρχικά χαιρετίζει αυτήν την ενέργεια του Δήμου Ελευσίνας και η Διοίκηση του ΕΚΕΔΑ θα συμμετέχει σύσσωμη.
Μια ενέργεια που τιμά την προσφορά του εργάτη κυρίως στην οικονομία της χώρας, που τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας εξ’αιτίας των κακών πολιτικών από μέτριους έως κακούς πολιτικούς τόσο πολύ ταλανίζεται.
Η περιοχή μας απασχολεί έναν πολύ μεγάλο αριθμό εργαζομένων μιας και εδώ δραστηριοποιείται το 48% της Βαριάς Βιομηχανίας της χώρας μας, καθώς και εκατοντάδες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.
Εργαζόμενοι απ’όλα τα σημεία της χωράς μας, λοιπόν, επανδρώνουν αυτές τις επιχειρήσεις, όπου δίνουν καθημερινή μάχη επιβίωσης των ίδιων και των οικογενειών τους, των ίδιων των επιχειρήσεων αλλά και της ίδιας της οικονομίας της χώρας, πολλές φορές πληρώνοντας και με την ίδια τους την ζωή την προσήλωσή τους στην εργασία τους, αφού από τα πολλά εργατικά ατυχήματα μετράμε 10αδες νεκρούς όλα αυτά τα χρόνια στην περιοχή μας.
Αποκτά λοιπόν ιδιαίτερη σημασία και τιμή αυτή η πρωτοβουλία του Δήμου Ελευσίνας.
Πιστεύουμε, όμως, πως θα είχε σαφέστατα καλύτερα αποτελέσματα και μεγαλύτερη ουσία αν από την αρχή είχε ζητηθεί και η συνεργασία του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας, ενός εκ των ιστορικότερων Εργατικών Κέντρων της πατρίδας μας, αλλά και των μεγάλων σωματείων της περιοχής, ώστε να υπάρξει πλουσιότερο υλικό αλλά και μεγαλύτερο αγκάλιασμα αυτής της ενέργειας.
Θέλοντας, όμως, να σταθούμε κυρίως στην ουσία, ζητάμε από όλους τους εργαζόμενους της περιοχής να παραστούν στα Αποκαλυπτήρια του γλυπτού του «ΕΡΓΑΤΗ», ώστε να προσδώσουμε την τιμή που του αρμόζει, μιας και ο Εργάτης είσαι ΕΣΥ, είναι ο καθένας μας, ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ.

Για τη Διοίκηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΑΓΓ. ΛΙΓΓΟΣ 
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΓΙΩΡΓ. ΜΙΧΑΣΣε μια εργατούπολη, όπως η Ελευσίνα, επιβάλλεται η απόδοση τιμών στους εργαζόμενους του μόχθου, στους καθημερινούς μαχητές της ζωής.
Σ' αυτήν την πόλη είναι χιλιάδες οι εργαζόμενοι από όλες τις περιοχές της Ελλάδας που μόχθησαν και πολλοί από αυτούς πλήρωσαν με το αίμα τους, ακόμα και τη ζωή τους, τον καθημερινό αγώνα για τον επιούσιο.
Κάποιοι από εμάς, την πόλη της Ελευσίνας την αγαπήσαμε ίσως περισσότερο και από τις πόλεις που γεννηθήκαμε ή τις πόλεις που κατοικούμε, αφού σε αυτήν πηγαινοερχόμαστε καθημερινά, ζήσαμε ή εξακολουθούμε να ζούμε πολλές δεκαετίες ως εργαζόμενοι στις βιομηχανίες, τις βιοτεχνίες, το λιμάνι, το σιδηρόδρομο και όπου αλλού χτυπά η καρδιά της πόλης.
Με αυτήν την προσέγγιση όλοι λογιζόμαστε Ελευσίνιοι, αλλά στη μαρμάρινη βάση του γλυπτού θα ήθελα να λέει "ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ" αποκτώντας έτσι μια πανελλήνια και υπερτοπική διάσταση αυτή η πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής.
Έστω κι έτσι όμως, υποκλίνομαι!!!

Γ. Μπενέας


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγώνας, αγωνία, πόνος, ιδρώτας, αίμα, θάνατος.
Τιμή στους αγωνιστές της ζωής, στους ανθρώπους της καθημερινής βιοπάλης, στους εργάτες, σε όλους τους εργαζόμενους και διαχρονικά σκληρά δοκιμαζόμενους.
Μπράβο στους εμπνευστές αυτής της πρωτοβουλίας.

Η Αλίκη στο Ναυτικό είπε...

Αυτό που έπρεπε να έχει γίνει με πρωτοβουλία του σωματείου εδώ και χρόνια στην ΠΕΤΡΟΛΑ το έπραξε ο Δήμαρχος στο κέντρο της πόλης!
Μπράβο!

GEORGIOS BENEAS είπε...

Λόγια, λόγια, λόγια... Μόνο μεγάλα λόγια... Για να έρθει και ο Μάιος του 2015