Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Το τελευταίο αντίο σε ένα φίλο και συνάδελφο ! ! !


Σκοτώθηκε χθες το πρωί στις εγκαταστάσεις υγραερίου της ΕΚΟ ΑΒΕΕ στο Καλοχώρι της Θεσσαλονίκης ο συνάδελφος Χρήστος Ξηρομερίτης.
Ο 52χρονος συνάδελφος και πατέρας τριών παιδιών, τραυματίστηκε θανάσιμα κατά τη χρήση μηχανήματος με σκοπό την αναρρόφηση υπολειμμάτων υγραερίου από παλιές φιάλες, όταν χτυπήθηκε στο κεφάλι από εξάρτημα του μηχανήματος (φίλτρο) που εκτοξεύτηκε με μεγάλη πίεση.
Αυτή την ώρα τελείται η Εξόδιος Ακολουθία.
Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του!!!

Ανακοίνωση Διοίκησης ΕΚΟ ΑΒΕΕ 

27/6/2012

Η Διοίκηση της Εταιρείας ΕΚΟ ΑΒΕΕ εκφράζει τη μεγάλη της θλίψη για την απώλεια του συναδέλφου Χρήστου Ξηρομερίτη, σε ατύχημα που συνέβη, σήμερα (χθες) το πρωί, κατά τη διάρκεια της εργασίας του στην Εγκατάσταση Εμφιάλωσης Υγραερίου στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης. Τα αίτια του τραγικού συμβάντος διερευνώνται.
Η Εταιρεία θα συμπαρασταθεί με κάθε δυνατό τρόπο στην οικογένεια του συναδέλφου.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΚΟ ΑΒΕΕ

Αθήνα 28/06/2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το τελευταίο αντίο σε ένα φίλο και συνάδελφο

Η οικογένεια της ΕΚΟ θρηνεί από χθες την απώλεια ενός καλού φίλου και άξιου συναδέλφου, του Χρήστου Ξηρομερίτη.
Το ΔΣ της ΠΕΠΕΚΟ εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήριά της και ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού απέναντι στη μνήμη του αδικοχαμένου συναδέλφου αποφάσισε ομόφωνα:
• Να ορίσει απ’ την πλευρά του Σωματείου πραγματογνώμονα για να διερευνηθούν τα ακριβή αίτια και οι συνθήκες του τραγικού συμβάντος.
• Να παραστεί αντιπροσωπεία της Διοίκησης του Σωματείου στην κηδεία του Συναδέλφου σήμερα στις 18:00.
Το Σωματείο εργαζομένων στην ΕΚΟ εκφράζοντας όλους τους συναδέλφους δίνει μια υπόσχεση στο φίλο και συνάδελφο Χρήστο Ξηρομερίτη: Ότι θα σταθεί ηθικά και υλικά δίπλα στην οικογένειά του.
Είναι αυτονόητο ότι το τραγικό αυτό συμβάν επιβεβαιώνει περίτρανα ότι οι όροι Υγιεινής και Ασφάλειας πρέπει μονίμως να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή προτεραιότητας και δεν πρέπει επ’ ουδενί να αποτιμούνται με όρους κόστους, καθώς η αξία της ανθρώπινης ζωής αποτελεί θεμελιώδη λίθο της κοινωνίας.

Φίλε Χρήστο καλό ταξίδι. Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΥΣΙΜΑ Α.Ε.Ε.
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝ∆ΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙ∆Η ∆ΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Εκ µέρους όλων των συναδέλφων της Ελληνικά Καύσιµα, το ∆Σ του Σωµατείου εκφράζει τη βαθιά του θλίψη και τα θερµά του Συλλυπητήρια στην Οικογένεια του Συναδέλφου Χρήστου Ξηροµερίτη. Το ∆Σ εξουσιοδότησε τον Αντιπρόεδρο του Σωµατείου κ. Λευτέρη Βαλσαµή να παραστεί στην κηδεία του συναδέλφου µεταφέροντας την συµπαράσταση στην Οικογένεια του Εκλιπόντος εκ µέρους όλων των συναδέλφων.
Η Ανθρώπινη Ζωή είναι πάντα πάνω από όλα. Για αυτό θέλουµε να πιστεύουµε ότι τα αίτια αυτού του τραγικού συµβάντος που είχαν σαν αποτέλεσµα τον χαµό του Συναδέλφου µας, θα µας προβληµατίσουν και θα διερευνηθούν.

ΠΑΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

28-6-2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

Η εργατική τάξη της χώρας μας θρηνεί έναν ακόμα νεκρό εργάτη.
Ο συνάδελφος μας Χρήστος Ξηρομερίτης έχασε τη ζωή του σε «ατύχημα» που συνέβη χτες το πρωί, κατά τη διάρκεια της εργασίας του στην Εγκατάσταση Εμφιάλωσης Υγραερίου στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης της Εταιρείας ΕΚΟ ΑΒΕΕ.
Το νέο ατύχημα φέρει τη σφραγίδα της ασυδοσίας της εργοδοσίας των ΕΛΠΕ, η οποία δε διστάζει προκειμένου να εξασφαλίσει σταθερά κέρδη να λειτούργει με μειωμένο προσωπικό και εργολάβους για φτηνή εργατική δύναμη σε άκρως επικίνδυνες εργασίες.
Η πολιτική συμπίεσης της τιμής της εργατικής δύναμης, εντατικοποίησης της εργασίας, ελαστικοποίησης του χρόνου εργασίας, τρομοκρατίας στους χώρους δουλειάς, ανατροπής εργασιακών και ασφαλιστικών κατακτήσεων, που ακολουθούν ΕΕ, κυβερνήσεις και εργοδότες, ανατρέπει τα χαρακτηριστικά της ανθρώπινης εργασίας, συμβάλλει καθοριστικά στη δημιουργία εργασιακού περιβάλλοντος ζούγκλας, δολοφονίας εργατών και επαγγελματικών ασθενειών.
Το ΠΑΜΕ ενέργειας εκφράζοντας τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του νεκρού συναδέλφου, καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου να μετατρέψουν την οργή και την αγανάκτησή τους στην αντεργατική πολιτική σε οργανωμένο αγώνα εναντίον τους.
Να μετατρέψουν την ανησυχία τους για το αύριο σε οργανωμένη πάλη ενάντια στους εργοδότες και κυβερνήσεις του κεφαλαίου που μετατρέπουν τους εργασιακούς χώρους σε κρεματόρια θανάτου.


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αρ. Πρωτ: …166…  Ασπρόπυργος 29/06/12

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Η είδηση του θανάτου του άτυχου συναδέλφου Χρήστου Ξηρομερίτη σε ατύχημα που συνέβη την Τετάρτη 27/06/12 στην Εγκατάσταση Εμφιάλωσης Υγραερίου στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης της Εταιρείας ΕΚΟ ΑΒΕΕ, αποτελεί ένα τραγικό γεγονός.
Εκφράζοντας τα ειλικρινή συλλυπητήρια όλων των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ το Δ.Σ. του ΠΣΕΕΠ συμπαρίσταται στην οικογένεια του αδικοχαμένου συναδέλφου.
Στηρίζουμε από την πρώτη στιγμή το Σωματείο της ΠΕΠΕΚΟ στην προσπάθεια ανάδειξης των πραγματικών αιτιών του ατυχήματος καθώς και στην πρωτοβουλία του για ορισμό πραγματογνώμονα που θα ερευνήσει τα ακριβή αίτια και τις συνθήκες που αυτό συνέβη.
Οι βιομηχανικοί χώροι υψηλής επικινδυνότητας πρέπει να λειτουργούν με αυστηρούς κανόνες και μέτρα ασφάλειας γιατί η ανθρώπινη ζωή είναι ανεκτίμητο αγαθό και δεν πρέπει να αποτελεί βορά στο βωμό του κέρδους.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΦΘΑΛΜΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΗ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ (ΠΟΕΠΔΧΒ)

Αριθ. πρωτ. 7509
Αθήνα 29/6/2012
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Κλάδος μας θρηνεί ακόμη έναν συνάδελφο.
Ο συνάδελφος Χρήστος Ξηρομερίτης έχασε τη ζωή του σε ατύχημα που συνέβη το πρωί της Τετάρτης, κατά την διάρκεια εργασίας του στην εγκατάσταση Εμφιαλωσης Υγραερίου στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης της Εταιρείας ΕΚΟ ΑΒΕΕ.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας εκφράζει τα ειλικρινή συλληπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου συναδέλφου και βρίσκεται σε συνεχή επαφή με το Σωματείο μέλος ΠΕΠΕΚΟ στηρίζοντας την πρωτοβουλία του να ορίσει πραγματογνώμονα προκειμένου να διερευνηθούν τα ακριβή αίτια και οι συνθήκες του τραγικού γεγονότος.
Τα απαραίτητα μέτρα για σωστές συνθήκες ασφάλειας της εργασίας πρέπει και επιβάλλεται να είναι προτεραιότητα σε κάθε χώρο εργασίας διαφορετικά θεωρείται απαξίωση της ανθρώπινης ζωής στον βωμό του οικονομικού οφέλους.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΙΚΟΣ ΟΡΦΑΝΟΣ
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΤΟΥΣΙΑΔΗΣ



ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 02/07/2012


Συνάδελφοι – ες

Με την παρούσα επιστολή θέλω να σας ενημερώσω για το τραγικό θανατηφόρο ατύχημα που συνέβη στην εγκατάσταση υγραερίου στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης.
Η επιτροπή υγιεινής & ασφάλειας εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου συναδέλφου μας.
Την Τετάρτη 25-6-2012 και ώρα 10:30 πμ ο άτυχος συνάδελφος Χρήστος Ξηρομερίτης πραγματοποιούσε εργασία σε ένα μηχάνημα μετάγγισης φιαλών υγραερίου. Κατά την διάρκεια έναρξης του μηχανήματος, εκτινάχθηκε ένα μεταλλικό φίλτρο, κτυπώντας τον συνάδελφο στο κεφάλι. Προσκομίσθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο της περιοχής όπου και απεβίωσε.
Το Προεδρείο της ΕΥΑΕ μαζί με τον Πρόεδρο του Σωματείου ΠΕΠΕΚΟ  μόλις πληροφορήθηκαν το περιστατικό ξεκίνησαν άμεσα για να μεταβούν στην εγκατάσταση οδικώς.
Από την πρώτη στιγμή του ατυχήματος κατέφθασε το τοπικό κλιμάκιο της ΕΥΑΕ μαζί με ένα μέλος του Δ.Σ του Σωματείου, όπου και είχαμε συνεχή τηλεφωνική ενημέρωση κατά την διάρκεια του ταξιδιού.
Η ΕΥΑΕ κατέγραψε όλες τις συνθήκες του ατυχήματος αναζητώντας τα τραγικά αίτια αυτού.
Η εταιρία σύμφωνα με την διαδικασία, όρισε επιτροπή Διερεύνησης ατυχήματος όπου μετείχε και ο πρόεδρος ΕΥΑΕ Κ. Καγκελίδης.
Η επιτροπή Διερεύνησης κατέγραψε όλο το χρονικό αλλά και τις συνθήκες του ατυχήματος, σύμφωνα και με μαρτυρίες συναδέλφων που βρίσκονταν κοντά στο περιστατικό.
Παράλληλα ζητήθηκε πέραν της τακτικής ενημέρωσης μας για την εξέλιξη του πορίσματος, να έχουμε άμεση ενημέρωση για οποιοδήποτε νέο στοιχείο προκύψει.
Από την πλευρά της ΕΥΑΕ σε συνεννόηση με τον πρόεδρο του Σωματείου αποφασίσθηκε να πραγματοποιήσουμε από ειδικό τεχνικό γραφείο πραγματογνωμοσύνη με έξοδα του ταμείου του Σωματείου.
Ήδη έχουμε έρθει σε επαφή με τεχνικό γραφείο της Θεσσαλονίκης, για να μας γνωρίσουν τις απαιτούμενες διαδικασίες.
Επίσης με κοινή πρωτοβουλία Εταιρίας – Σωματείου – ΕΥΑΕ τοποθετήθηκε ειδικός ψυχολόγος που από την πρώτη στιγμή, παρείχε ψυχολογική στήριξη στην οικογένεια του άτυχου συναδέλφου, και κατόπιν στους εργαζόμενους της εγκατάστασης υγραερίου, για όσο διάστημα αυτό κριθεί απαραίτητο.

Συνάδελφοι-ες
Η επιτροπή Υγιεινής & Ασφάλειας θα παρακολουθεί με σοβαρότητα και υπευθυνότητα την εξέλιξη του πορίσματος, όπως αρμόζει άλλωστε στο τραγικό αυτό γεγονός.
Για οποιαδήποτε εξέλιξη προκύψει, θα υπάρξει ενημέρωση των συναδέλφων από την επιτροπή Υγιεινής & Ασφάλειας των εργαζομένων.

Πρόεδρος ΕΥΑΕ

Κ. Καγκελίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: